השוק

היום הדרמטי הגיע: זה מה שפאוול צפוי להחליט לגבי הריבית

ההתנגחויות בין טראמפ לפאוול לא נפסקות, והפדרל ריזרב צפוי לפרסם הערב את החלטת הריבית - האם יו"ר הפד יתקפל בפני הנשיא האמריקאי? 
מערכת ice | 
ג'רום פאוול (צילום shutterstock, flickr/ Federalreserve, unsplash)
הפדרל ריזרב צפוי לפרסם הערב (21:00 שעון ישראל) את החלטת הריבית החמישית מתחילת השנה, כשוועדת השוק הפתוח צפויה להשאיר את הריבית בטווח של בין 4.25%-4.5%. 
על פי ניתוח של CME Group, האנליסטים סבורים כי ישנו סיכוי של 97.4% כי החלטת הריבית הערב תותיר בעינה את השער הנוכחי. כזכור, ראשי הפד אמרו בחודש שעבר כי יבצעו 2 הורדות של רבע אחוז עד לסוף 2025. כעת, ההסתברות להורדה בפגישה הבאה של וועדת השוק הפתוח בספטמבר עומדת על 62.8%. לגבי הפגישה באוקטובר מדובר על סיכוי של 49.4% של הורדה ב-0.25%.
ורוניקה קלארק, המכהנת ככלכלנית בסיטיגרופ, סבורה כי, "הבכיר הממוצע בפד עדיין מעדיף להמתין לעוד נתונים, אבל הורדה בספטמבר נראית מאוד סבירה".
סקוט בסנט, שר האוצר האמריקני, אמר בשבוע שעבר בריאיון לסוכנות הידיעות "בלומברג", כי ממשל טראמפ לא מעוניין להחליף בהקדם את ג'רום פאוול, יו"ר הפדרל ריזרב, זאת על אף שהליך בחינת המועמדים לתפקיד כבר החל. 
"זו תהיה החלטה של הנשיא טראמפ ואנחנו לא ממהרים", ציין בסנט. כידוע, כהונתו של פאוול כיו"ר הבנק הפדרלי תסתיים במאי 2026, אך ניתנת בפניו האפשרות להישאר בתפקידו הבכיר כחבר מועצת הנגידים עד חודש ינואר בשנת 2028. בריאיון טלוויזיוני בסנט אמר כי הוא מקיים שיחות עם פאוול ולא נדרש ממנו להתפטר מתפקידו בשלב זה. 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה