השוק

למרות דוחות טובים: המניה הישראלית צנחה בוול סטריט - זו הסיבה

אודיטי עקפה את צפי האנליסטים ברבעון ובתחזיות להמשך, אך המניה צללה במסחר המאוחר, מה הסיבה? וגם - ההשבחה האדירה של המנכ"ל אורן הולצמן וכמה הוא הרוויח?
רוי שיינמן | 
אורן הולצמן (צילום shutterstock, יחצ)
חברת אודיטי הישראלית של המנכ"ל אורן הולצמן, חברת האם של מותג האיפור IL MAKIAGE, דיווחה על הכנסות של 241 מיליון דולר לצד רווח של 0.92 דולר למניה, מעל לצפי האנליסטים שהיה להכנסות של 238 מיליון דולר ורווח של 0.87 דולר למניה. 
החברה גם העלתה את התחזיות שלה לשנה כולה: אודיטי צופה כעת הכנסות של בין 799-804 מיליון דולר, לעומת תחזית קודמת שהייתה ל-790-798 מיליון דולר. התחזית החדשה היא גם כן מעל לצפי האנליסטים שעומד על 798.8 מיליון דולר. לצד זאת אודיטי צופה רווחיות גולמית של 71%, EBITDA מתואם של בין 160-162 מיליון דולר ורווח של בין 2.06-2.09 דולר למניה, בעוד האנליסטים מצפים ל-2.04 דולר.
גם התחזית לרבעון השלישי חזקה - החברה צופה הכנסות של בין 144-146 מיליון דולר, מעל לצפי בשוק שעומד על 143.8 מיליון דולר. הרווח צפוי להסתכם בין 0.33-0.36 דולר למניה, בעוד האנליסטים מצפים ל-0.33 דולר למניה.
למרות הרבעון החזק והתחזית החיובית להמשך, מניית החברה צנחה בכ-11.5% במסחר המאוחר בוול סטריט, כשהסיבה היא ככל הנראה ההפתעה השלילית בשיעור ה-EBITDA של החברה שעמד על 28.8% ברבעון לעומת 32.3% ברבעון המקביל. EBITDA הוא מדד של הרווח התפעולי לפני ריבית, מסים, פחת והפחתות - כלומר, מדד לרווחיות הפעילות השוטפת של החברה בלי לקחת בחשבון הוצאות מימון והשקעות ארוכות טווח.
משקיעים מייחסים חשיבות גדולה ל-EBITDA כי הוא מציג את הביצועים התפעוליים "האמיתיים" של החברה מבלי להיות מושפע מהתאמות חשבונאיות, מבנה ההון או שיעורי המס, ולכן הוא מאפשר להשוות בין חברות בצורה נקייה יותר. אם חברה מציגה שיפור בכל המדדים, מעלה תחזיות להמשך, אך ה-EBITDA שלה דווקא יורד זה עלול להעיד על כך שלמרות הצמיחה, יש ירידה ביעילות התפעולית או עלייה בהוצאות שמכרסמות ברווחיות הליבה של החברה, מה שיכול לעורר דאגה לגבי היכולת שלה לתרגם את הצמיחה לרווחיות ולשמר אותה לטווח הארוך.
"המומנטום העסקי נמשך לתוך הרבעון השני, עם תוצאות שעקפו שוב את התחזיות והובילו לעדכון כלפי מעלה של תחזית ההכנסות, הרווח הנקי והרווח למניה", מסר אורן הולצמן, מייסד ומנכ"ל אודיטי. "העסק שלנו צומח עם רווחיות גבוהה, מנועי צמיחה מרובים ויכולת תמרון עסקי ארוכת טווח. התוצאות הפיננסיות החזקות מאפשרות לנו להמשיך ולהשקיע בעתיד, כולל בטכנולוגיה, ב ODDITY Labs-ובפיתוח מותגים חדשים".
"ההשקה הקרובה של מותג 3 פותחת עבורנו שוק חדש ועצום עם ההתרחבות למוצרים רפואיים", הוסיף הולצמן. "בדיוק כפי שחוללנו מהפכה בעולם הביוטי באמצעות טכנולוגיה, אנו מכוונים כעת לעולמות הרפואיים, תחילה לדרמטולוגיה, שבה אנו מזהים פוטנציאל חזק ורווחי".
אודיטי ציינה כי במהלך הרבעון היא השיגה צמיחה דו ספרתית בהכנסות שני המותגים IL MAKIAGE ו-SpoiledChild, לצד התקדמות בפיתוח מותג 3 לקראת השקה רשמית ברבעון הרביעי של שנת 2025 והתקדמות בפיתוח מותג 4 שמתקדם לקראת השקה במהלך שנת 2026. החברה גם השלימה הנפקת אג"ח להמרה הראשונה של החברה, שהוגדלה ל-600 מיליון דולר ונושאת קופון של 0%.
נכון לסוף הרבעון השני יתרת המזומנים של החברה כוללת מזומנים, שווי מזומנים והשקעות בהיקף של 815 מיליון דולר, וכן מסגרות אשראי לא מנוצלות בהיקף של 200 מיליון דולר, נכון ל-30 ביוני 2025. 
"אנו שבעי רצון מהתוצאות הכספיות שלנו לרבעון השני אשר עלו על התחזיות שלנו בהכנסות, בשיעור הרווח הגולמי, ב-EBITDA המתואם וברווח המתואם למניה", מסרה לינדזי דרוקר מן, סמנכ"לית הכספים הגלובלית של אודיטי. "גם הרבעון השלישי מציג פתיחה חזקה. המשך השנה נשען ברובו על צבר הזמנות חוזרות בעל ניראות גבוהה. כלל הגורמים הללו נותנים לנו את הביטחון לעדכן פעם נוספת את התחזית השנתית שלנו כלפי מעלה".
מספרים נוספים מהדוחות: הרווח הגולמי ברבעון הסתכם ב-174 מיליון דולר לעומת 139 מיליון דולר ברבעון השני בשנת 2024, המהווה גידול של 25% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. שיעור הרווח הגולמי הסתכם ב-72.3%, עלייה של 10 נקודות בסיס בהשוואה לשיעור רווח גולמי של 72.2% ברבעון השני בשנת 2024.
הרווח הנקי הסתכם ב-49 מיליון דולר לעומת 45 מיליון דולר ברבעון השני בשנת 2024. שיעור הרווח הנקי הסתכם ב-20.4% לעומת 23.6% ברבעון השני בשנת 2024. הרווח הנקי המתואם הסתכם ב-57 מיליון דולר לעומת 51 מיליון דולר ברבעון השני בשנת 2024, המהווה גידול של 12% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. שיעור הרווח הנקי המתואם הסתכם ב-23.7% לעומת 26.5% ברבעון השני בשנת 2024. ה-EBITDA המתואם הסתכם ב-70 מיליון דולר לעומת 62 מיליון דולר ברבעון השני בשנת 2024, המהווה גידול של 12% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. 
אורן הולצמן הוא אחת מהדומיות הישראליות הבולטות בשוק האמריקאי. הוא רכש את אודיטי ב-2013 תמורת 11 מיליון שקל, השביח אותה, והנפיק אותה בנאסד"ק ב-2023, כשהיום החברה נסחרת לפי שווי של 4.13 מיליארד דולר.
אחרי הדוחות הקודמים מימש הולצמן מניות בכ-385 מיליון דולר אחרי מימושים קודמים, כך שבסך הכל מימש הולצמן מניות בכ-700 מיליון דולר. בידי הולצמן נותרו כ-23% ממניות החברה ששוות כ-950 מיליון דולר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה