השוק

צביקה נווה לא מוותר: הגיש תביעה נוספת נגד אלכס סקלר במיליון שקל

בעקבות תחקיר בכאן 11, צביקה נווה הגיש תביעה נוספת בטענה לקמפיין הכפשה אגרסיבי שנועד לפגוע בשמו, ומכחיש טענות שהוצגו ברדיו לפיהן קיבל כספים במרמה ממשפחתה של לירי אלבג

מערכת ice |  13
צביקה נווה, אלכס סקלר (צילום מסך מתוך "עובדה", ערוץ 12, מסך פייסבוק צינור)
החוקר הפרטי צביקה נווה, בעל חברת המודיעין העסקי CGI, הגיש תביעה נוספת נגד איש העסקים אלכס סקלר, בסך מיליון שקל. נווה מבקש גם צו עשה שיורה לסקלר להסיר לאלתר את הפרסומים שבמוקד התביעה. ההליך מתבסס, בין היתר, על עילות נזיקין, רשלנות והחוק להגנת הפרטיות.
התביעה החדשה מגיעה בעקבות ממצאי תחקיר ששודר לפני כשבועיים במהדורת החדשות של כאן 11, שעסק במערך הגורמים המקיף את סקלר ובפעילות שנעשתה, לפי התחקיר, נגד נווה.
על פי המידע שהוצג, מי שהוביל מאחורי הקלעים את הכנת התחקיר היה איש התקשורת יוליאן לוינסון, המספק שירותים אסטרטגיים ותקשורתיים לנווה. לפי הטענה, לוינסון העביר את המידע שאסף לכתב כאן 11 דניאל אלעזר, והשניים “בישלו” יחד את הכתבה, כאשר לוינסון היה הגורם המרכזי שהוביל את המהלך.
 
כאן 11
במסגרת התחקיר נפגש לוינסון עם החוקר עירד תמיר והציע לקבל ממנו חומרים מכפישים על נווה ולפרסם אותם באתר האינטרנט שלו. עוד הוצג כי לוינסון הקליט את היועץ האסטרטגי רונן צור, שלפי ההקלטה הודה כי הוא מייצג את סקלר. במהלך השיחה, לפי התחקיר, חשף צור את שמו של תמיר כמי שמלווה את סקלר ונחשב ל”יד ימינו”. לפי התחקיר, מדובר במידע שהגורמים המקיפים את סקלר ניסו לכאורה להסתיר או לכל הפחות לטשטש.
התביעה עוסקת בשישה פרסומים שלטענת נווה הם חלק מ”קמפיין הכפשה אגרסיבי” נגדו. לדבריו, מטרת הקמפיין היא לפגוע בשמו, במעמדו ובמוניטין שלו ולהניא את ויולטה סקלר, גרושתו של אלכס וכיום אשתו של נווה, מלעמוד על זכויותיה בסכסוך המשפטי ביניהם.
אחת הפרשות המרכזיות בתביעה נוגעת למשפחתה של שורדת השבי לירי אלבג. לפי כתב התביעה, סקלר טען בתוכנית “קלמן וליברמן” ברשת ב’ כי נווה קיבל מאביה של אלבג שני מיליון שקל בזמן שבתו הייתה בשבי, וכי מדובר במעשה מרמה. נווה מכחיש וטוען כי הסכום עמד על מיליון שקל בלבד, וכי הפנייה אליו נעשתה ביוזמת האב, שביקש את עזרתו בהשגת דרכון זר לבתו לצורך קידום שחרורה.
נווה טוען כי לאחר שהתברר שאין באפשרותו להשיג את הדרכון, השיב לאביה של לירי אלבג את מלוא הסכום. הוא מכחיש גם פרסומים ברשתות החברתיות, שלטענתו קשורים לסקלר, שבהם נטען כי ניסה לעקוץ את משפחת אלבג. התביעה החדשה מצטרפת לתביעה קודמת שהגיש נווה נגד סקלר בסך 10 מיליון שקל, שעדיין מתנהלת.
הרקע לסכסוך והתגובה: לפי כתב התביעה, הסכסוך קשור גם למאבק המשפטי בין סקלר לבין גרושתו ויולטה. נווה טוען כי במסגרת בירור זכויותיה בוצעה על ידי CGI חקירה פרטית, שהעלתה לדבריו ממצאים הנוגעים למבני החזקת נכסים ולחברות זרות.
סקלר דוחה את טענות נווה ומסר כי מדובר בניסיון לנהל את המשפט “מעל דפי העיתונות”. לדבריו, כתב התביעה לא הומצא לו כדין והוא למד עליו מפניות אנשי תקשורת. סקלר מכנה את טענות נווה “שקרים, ספינים ומצגי שווא” וטוען כי בבית המשפט יוצגו ראיות ועדויות שיחשפו את התנהלותו של נווה. הטענות ההדדיות בין הצדדים טרם הוכרעו על ידי בית המשפט.
 
תגובות לכתבה(13):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 12.
    תביעה
    דויד,ב 08/2026/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אלכס סקלר. בהצלחה.
    סגור
  • 11.
    אדם שמודה שחתם על הסכם לקחת מאבא של חטופה מליון שקלה הו
    אזרח 08/2026/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אדם שמודה שחתם על הסכם לקחת מאבא של חטופה מליון שקלה הוא חלאה
    סגור
  • 10.
    נווה
    אלי 08/2026/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נווה שמו הולך לפניו צדיק הדור
    סגור
  • 9.
    איש מבחיל משפחה מבחילה
    מניהו 08/2026/18
    הגב לתגובה זו
    2 1
    הוא והאח המגעיל של ,עסקנים מכוערים .אלכס יעשה ממנו קציצות בסוף .
    סגור
  • 8.
    נווה ואחיו פושעים
    חכם מיימון 08/2026/18
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מה יש לדבר יותר מזה ?
    סגור
  • טען עוד
  • 7.
    תביעה
    חילונית 08/2026/18
    הגב לתגובה זו
    1 1
    אני חושבת שאי אפשר לפגוע בשמם הטוב של האחים נווה יותר ממה שהם פגעו בעצמם..כל הכבוד לסקלר..כפיים
    סגור
  • 6.
    סח'לה
    משה רבנו 08/2026/18
    הגב לתגובה זו
    1 0
    נאעבה תחזור לאשקלון
    סגור
  • 5.
    האחים נווה
    ינון פיגול 08/2026/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הם שני עכברי ביבים. ולכאלה נותנים מדרך רגל בצמרת השלטון
    סגור
  • 4.
    כשיש לצדדים כסף בלי גבול, אפשר להעסיק את בתי המשפט. (ל"ת)
    מם 08/2026/18
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 3.
    לא לקחתי שני מיליון
    הצדיק מסדום 08/2026/18
    הגב לתגובה זו
    1 0
    רק מיליון אחד... בזמן שמאות אלפי ישראלים, נשכבו על הגדר, למען החטופים ועשו ככל יכולתם.ן,כדי לסייע בזמן מלחמה ומצוקה נוראה. צביקה נווה דורש מיליון ₪, בשביל דרכון שאולי יסייע לשחרור חיילת חטופה ממנהרות החמאס... בלי ספק, פטריוט אמיתי... פני העם.
    סגור
  • 2.
    רונן צור ועירד תמיר מייצגים את המיליארדר זה כבר בעיה
    בילי 08/2026/18
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שפלים מייצגים שפל נגד 2 שפלים! טינופת וסירחון
    סגור
  • 1.
    הרשע והרוע...
    זה במשפחה 08/2026/18
    הגב לתגובה זו
    2 0
    ככה זה כשמתנהלים בכוחניות ... בסוף זה חוזר אליך
    סגור
  • רק כשזה פומבי
    דה 08/2026/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש נקמנות ואכזריות מאחוריי הקלעים שלא חוזר הביתה אלא פוגע בול במטרה, החוכמה זה לא להוציא את זה לעין הציבורית אלא לנקום מאחורי הקלעים
    סגור