השוק

חברת הביטוח הישראלית מפציצה: זו הבשורה האדירה שלה לציבור

חברת הביטוח הדיגיטלית מסכמת את הרבעון השני של 2026 עם זינוק לרווח של 28 מיליון שקלים, יחס הוצאות הנמוך בענף, והצלחה אדירה לאפליקציית הביטוח היומי הפופולרית Chik.
אתי אלישקוב מנכ"לית ליברה (צילום אבי מועלם, shutterstock)
חברת הביטוח הדיגיטלית "ליברה" ממשיכה את מגמת הצמיחה ומסכמת רבעון חזק במיוחד. החברה רשמה ברבעון השני של שנת 2026 רווח כולל של כ-28 מיליון שקלים - עלייה משמעותית בהשוואה לכ-23 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד. במקביל, הפרמיות ברוטו צמחו בכ-18% והסתכמו בכ-245.3 מיליון שקלים.
הדוחות הכספיים חושפים מספר נתונים בולטים שממצבים את ליברה בצמרת ענף הביטוח המקומי:
יעילות חיתומית מובהקת: יחס התביעות המשולב (Combined Loss Ratio) ברוטו בענף רכב רכוש עמד על כ-77%, מהנמוכים בענף.
הוצאות תפעוליות מינימליות: שיעור ההוצאות מתוך הפרמיה ברוטו עמד על 12% בלבד - שיעור ההוצאות הנמוך ביותר בשוק הביטוח הישראלי.
תשואה מרשימה: התשואה להון במחצית הראשונה של 2026 עמדה על כ-47% (במונחים שנתיים).
לצד ביטוחי הרכב המסורתיים, מנועי הצמיחה החדשים של החברה צוברים תאוצה. אפליקציית הביטוח היומי "Chik", שהורחבה לאחרונה לשימוש עבור כלל הנהגים בישראל, רושמת למעלה מ-260,000 שימושים בחודש. בנוסף, תחום ביטוחי החיים והמשכנתאות רושם גידול חד, בין היתר הודות לשיתוף הפעולה האסטרטגי עם סוכנות "מעלות" מבית בנק לאומי.
אתי אלישקוב, מייסדת ומנכ"לית ליברה, מסרה: "התוצאות משקפות את המשך הגידול בכמות המבוטחים, הקפדה על חיתום איכותי והתמקדות בביטוחי פרט, בשילוב טכנולוגיה מתקדמת ויישומי AI. הצמיחה בסל המוצרים המגוון מהווה עבורנו עוגן להמשך צמיחה ורווחיות בשנים הקרובות".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה