השוק
עמוס לוזון במסע רכישות: קונה מניות ב-3 חברות שלו
איש העסקים עמוס לוזון מגדיל שליטה בחברות הציבוריות שבבעלותו, וביצע רכישות מניות ב"לוזון קבוצה", "לוזון רונסון" ו"לוזון אשראי". מה עומד מאחורי המהלך ומה שווי החברות בבורסה?
קניות של בעלי עניין ובפרט בעלי שליטה זה תמיד דבר מעניין. רק לאחרונה סיקרנו בהרחבה את הרכישות שמבצע לאחרונה יצחק תשובה במניות של דלק ייזום אשר הונפקה בחודש יולי האחרון, רכישות שגם המשיכו לאחר פרסום האייטם.
כעת שווה לשים זרקור על הפעילות של עמוס לוזון בניירות הערך של החברות השונות בשליטתו שנסחרות בבורסה, בהן הוא הגדיל שליטה אתמול במסחר.
החברה הראשונה היא חברת לוזון קבוצה, ממנה מחזיק לוזון בכ-57% מההון המונפק. אתמול הוא רכש סכום של כ-200 אלף שקלים במניות דרך הבורסה. מדובר בחברת אחזקות אשר פועלת גם בעולמות של קבלנות ותשתיות, ייזום נדלן בארץ וגם בנדל"ן בפולין דרך חברת רונסון ובנוסף לכך החברה מחזיקה אחזקה מהותית בתחנת הכוח דוראד. החברה נסחרת בשווי של כ-2 מיליארד שקל. מעבר ללוזון עצמו בעלי עניין נוספים הם בית ההשקעות מור שמחזיק בכ-12% מהחברה ומנורה עם אחזקה של כ-6%.
החברה השניה היא "לוזון רונסון", אותה חברת בת שהוזכרה קודם לכן בתור אחת מהחברות הבנות של לוזון קבוצה ועוסקת בנדל"ן בפולין. חברת לוזון קבוצה מחזיקה בכ-71% מההון המונפק של החברה ואתמול רכשו במהלך המסחר בבורסה מניות בסכום של כ-180,000 שקל. כלומר במקרה הנ"ל עמוס לוזון לא רכש מניות באופן שייר, אלא בעקיפין דרך החברה שבשליטתו. בעלי עניין נוספים בחברה מעבר ללוזון קבוצה הם בית ההשקעות מור גם כן, עם אחזקה של כ-10% וחברת כלל עם אחזקה של כ-8%. החברה נסחרת בשווי של כ-1.9 מיליארד שקל, לא מאוד רחוק מהשווי של חברת האם.
החברה השלישית היא "לוזון אשראי", או בשמה הקודם - טריא, חברת ההלוואות P2P אשר בשנים האחרונות נכנסה ביחד עם חברת נאוי לפעילות משותפת בתחום המשכנתאות. גם במקרה הזה עמוס לוזון מחזיק בה בעקיפין, דרך אחזקת שליטה בחברת לוזון קבוצה שמחזיקה בכ-28% ממניות לוזון אשראי. גם אתמול מי שרכשה מניות זו חברת האחזקות של לוזון, אשר רכשה סכום של כ-200 אלף שקל במניות החברה. לוזון אשראי היא חברה קטנה הרבה יותר מהשתיים שצוינו לעיל, ונסחרת בשווי שוק של כ-220 מיליון שקל.
עוד ב-
*אין באמור ייעוץ השקעות לביצוע פעולות כלשהן. הכותב ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות הערך המוזכרים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



