השוק
דיפלומט נערכת לגיוס אג"ח בהיקף 250 מיליון שקל: כל הפרטים
דיפלומט אחזקות נערכת לקראת גיוס אג"ח בהיקף של 250 מיליון שקל, זאת במטרה להכפיל את המכירות של המותגים שבבעלותה עד 2030. בנוסף, גיוס ההון יסייע בהקמת מרכז לוגיסטי
דיפלומט אחזקות היא אחת מחברות הייבוא, המכירות וההפצה הגדולות בישראל למוצרי צריכה מהירים. החברה הוקמה בשנת 1963 והפכה לחברה ציבורית הנסחרת בבורסה לניירות ערך בתל אביב בשנת 2021.
בין המותגים הבולטים שדיפלומט מייבאת ומפיצה: גילת, פמפרס, אריאל, היינץ, פרינגלס ועוד. החברה מחזיקה בהסכמי הפצה בלעדיים עם ענקיות עולמיות, בין היתר עם חברת פרוקטר אנגד גמבל. בנוסף, היא נחשבת לשחקנית מרכזית בשוק הקמעונאות והיא משפיעה על מחירי מוצרי הצריכה ברשתות השיווק בישראל.
דיפלומט, ענקית מוצרי הצריכה, הודיעה כי היא בדרך לגיוס אג"ח בהיקף של 250 מיליון שקל, זאת במטרה להכפיל את המכירות של המותגים שבבעלותה עד שנת 2030. מהלך זה מתבצע חמש שנים לאחר שהשלימה הנפקה ראשונית בבורסה, במסגרתה גייסה 300 מיליון שקל.
במקביל לכך, דיפלומט נערכת לגייס את הכסף במטרה להשלים את הקמת המרכז הלוגיסטי שלה ומתוך רצון להגדיל את שיעור המכירות של המותגים הנמצאים בבעלותה, בהם טונה סטארקיסט, דורות ואול אין. השאיפה היא להגדיל את שיעור המכירות מ-13% ל-30% מכלל מכירות הקבוצה בתוך שלוש שנים. כלומר, מדובר בהכפלת המכירות של ענקית מוצרי הצריכה דיפלומט, הנשלטת על ידי משפחות וימן ומנדל, מכ-460 מיליון שקל לכ-1.1 מיליארד שקל.
בינואר הקרוב תחל החברה להפיץ בישראל את מותגי הסיגריות קאמל ווינסטון. בכירים בדיפלומט מעריכים כי המחזור הצפוי מפעילות זו יעמוד על 440 מיליון שקל בשנה, בנטרול מס הקנייה. על פי הפרסום בכלכליסט, ענקית מוצרי הצריכה החל לגייס מפיצים ורכשה רכבי הפצה מותאמים לקראת ביצוע הפעילות.
כזכור, בחודש שעבר דיפלומט חתמה על הסכם להעברת מטה החברה מאייר פורט סיטי לפארק נעימי במחלף מסובים הצמוד לתחנת המטרו והקו הסגול. בנסגרת העסקה, החברה תשכור כ-5,000 מ"ר של שטחי משרדים ושפע חניות לרווחת העובדים ואורחי החברה, שאליהם צפויים לעבור במהלך שנת 2028 למעלה מ-300 עובדי דיפלומט ישראל.
עוד ב-
ההסכם נחתם לתקופה של 10 שנים עם אופציה להארכה בחמש שנים נוספות וכולל גם מקומות חניה לעובדי החברה. העסקה מצטרפת לשורת חברות שכבר בחרו בפארק נעימי, ובהן ה.שטרן, ק.ל.ס מימון רכבים מבית מאיר ומגדלי הים התיכון, ומחזקת את התפתחות אזור מסובים כאחד ממוקדי התעסוקה החדשים של מטרופולין תל אביב. את דיפלומט ייצגו בעסקה עורכי הדין שי הוברמן וסיון ישראל ממשרד פירון.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



