השוק

מארק צוקרברג במבחן ענק: לקראת הלילה הגורלי של מטא

עם צפי להכנסות של 63 מיליארד דולר וסוכן AI שהקפיץ את המניה, מטא מתייצבת למבחן קריטי: האם צוקרברג יצליח לשכנע את וול סטריט שהשקעות העתק בתשתיות אכן ישתלמו?
נדב שחם | 
מארק צוקרברג (צילום shutterstock, אינסטגרם/ zuck)
אחרי "המנה הראשונה" של דוחות ענקיות הטכנולוגיה ספייס איקס ונטפליקס, היום עונת הדוחות בוול סטריט תעלה הילוך כאשר בין היתר תפרסם את תוצאותיה חברת מטא. החשיבות של הדוח הזה היא קודם כל טכנית - מטא נסחרת בשווי של 1.77 טריליון דולר, ולאור גודלה היא צפויה להשפיע על תזוזת המניה (כפי שהזינוק היום בספייס איקס גורם לעליות בנאסד"ק בעת כתיבת שורות אלו). 
אבל יש כאן גם חשיבות רבה לשוק, מטא היא אחת מהלקוחות הגדולים של חברות ה"ניאו קלאוד", אותן חברות דוגמת קורוויב אותה סיקרנו מוקדם יותר השבוע, שנמצאות במוקד כעת לאור הירידות החדות של מניותיהן עקב החשש מהאטת ההשקעות בתשתיות הבינה המלאכותית. כל רמז לקיצוץ בהוצאות יכול לשלוח את אותן מניות לירידות חדות, ולהפך. רק בשביל להבין את סדרי הגודל, מטא נכון להצהרה האחרונה צופה השקעות של 130 עד 145 מיליארד דולר ב-2026. מעניין יהיה לעקוב האם המספר הזה יתעדכן היום. 
דבר נוסף שצריך להסתכל עליו, כמובן, הוא התוצאות של muse, סוכן הבינה המלאכותית שהשיקה החברה וגרם למניה שלה לקפוץ בכ-27% בחודש ספטמבר בלבד. יהיה מעניין לשמוע בשיחת הוועידה את מנכ"ל החברה והמייסד מארק צוקרברג מתייחס למנוע הצמיחה החדש של החברה וגם להבין כיצד הוא רואה את עתיד סוכני הבינה המלאכותית. 
מבחינת דוח רווח והפסד, ההכנסות צפויות לעמוד על כ-63 מיליארד דולר, צמיחה של כ-23%, הרווח אגב צפוי להיפגע באופן חד פעמי עקב הוצאה משפטית של כ-10 מיליארד דולר, בעקבות הסדר בארה"ב בתביעות על פגיעה בבני נוער. מדובר בהוצאה חד פעמית, ולכן לא צריך להתרגש ממנה. השוק גם מצפה ומכיר את הנושא הזה, שכן מטא בעבר ירדה במספר אחוזים לאחר שנודע על התביעה הזאת. לכן זה צפוי ולא אמור להדאיג את המשקיעים.
בעיניי, הדוח הלילה הוא פחות מבחן לעסק של מטא ויותר מבחן לסבלנות של המשקיעים. העסק עצמו מצוין, וההכנסות צומחות בקצב של יותר מ-20%, נתון מדהים לחברה בסדר גודל כזה. השאלה היא אם צוקרברג יצליח לשכנע את וול סטריט שמאות מיליארדי הדולרים שהוא משקיע יחזרו בצורת רווח לחברה או שמא השוק יחשוש שיש כאן שריפת מזומנים אדירה כפי שחשש בעבר בתקופת המטאוורס ושלח את המניה אז לירידות חדות. התשואה על ההון המושקע, הנתון שמוכר בתור ROIC, או יותר נכון התחזית לגביו, הוא זה שלתפיסתי יקבע את תזוזת המניה לאחר פרסום הדוח.
הכותב הוא מנהל קרן הגידור "בראשית". אין באמור ייעוץ השקעות לביצוע פעולות כלשהן. הכותב ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות הערך המוזכרים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה