השוק

מאות מיליוני דולרים: קרן הטק מכפילה את ההון בגיוס

קרן ההון סיכון מתחום הטכנולוגיה מסכמת סבב גיוס נוסף ומונה משקיעים גדולים מהשוק המוסדי והגופים הפיננסיים הגדולים בישראל, בתוך כך הכפילה את הונה והגיעה לשווי של חצי מיליארד דולר
מערכת ice | 
השותפים בקרן ISF (צילום שי גבריאלי)
קרן הסקנדרי, Israel Secondary Fund, מודיעה היום (שני) על גיוס קרן שלישית בסכום של 312 מיליון דולר. בשנת 2017 גייסה ISF קרן שנייה בהיקף של 100 מיליון דולר ובסך הכל מנהלת כיום ISF הון בהיקף של יותר מחצי מיליארד דולר, שנועדו לביצוע עסקאות סקנדרי בשוק הטכנולוגיה הישראלי. 
בין המשקיעים שלקחו חלק בגיוס הנוכחי ניתן למצוא את הגופים המוסדיים הגדולים בישראל כמו מגדל, אלטשולר שחם, בנק הפועלים, וכן משקיעים זרים, בהם גופים מוסדיים, קרנות פנסיה מאירופה וארה"ב וחברות לניהול הון משפחתי (פמילי אופיס).
לדברי דרור גלס, שותף מנהל ומייסד ISF: "בשנים האחרונות, הובילה הקרן 80 עסקאות סקנדרי בחברות סטארטאפ בשלבי צמיחה ובקרנות הון סיכון. העיתוי של גיוס הקרן הנוכחית הינו משמעותי במיוחד לאור שינוי המגמה בשוק, לאחר עשור של צמיחה חסרת תקדים. אנו צופים כי על רקע אי הוודאות הגוברת בתעשייה ודחייה אפשרית של הנפקות ורכישת חברות, הביקוש לעסקאות סקנדרי והצורך בנזילות צפוי לגדול משמעותית. ISF הינה קרן מובילה בשוק הסקנדרי לתעשיית הטכנולוגיה בעולם ואנו סבורים שעם הקרן החדשה אנו נמלא תפקיד מרכזי בזירת ההשקעות המקומית".  
גלס התייחס בדבריו גם למדיניות ההשקעות הגמישה והיעילה של הקרן: "המודל הייחודי של הקרן מאפשר לנו לתת מענה יצירתי ומהיר לכל צרכי הנזילות  –  בכלל זה, רכישת מניות מיעוט בחברות טכנולוגיה פרטיות מיזמים, משקיעים ועובדים,  רכישת אחזקות בקרנות, רה-ארגון של קרנות ותיקות, השתתפות בסבבי גיוס המשך בסטארטאפים ועוד. עיקרון מוביל עבורנו הוא לעשות עסקה שמטיבה עם כל הצדדים (Win-Win-(Win – המוכר, ISF ומעל הכל – החברה ועובדיה". 
ISF (Israel Secondary Fund) הינה קרן טק סקנדרי מובילה בישראל ובראשה עומדים דרור גלס, ניר לינצ'בסקי ואווה הובשמן. הקרן הוקמה בשנת 2008 על ידי דרור גלס ושמואל שילה, שהינם מחלוצי תחום הסקנדרי בישראל.
הקרן מאפשרת נזילות בשוק לא סחיר באמצעות עסקאות מהירות ומודלים יצירתיים לרכישת אחזקות בחברות פרטיות ובקרנות הון סיכון. קהל היעד של הקרן הינו יזמים, משקיעים ועובדים בעלי אופציות ומניות וכן משקיעים בקרנות, מקומיים וזרים.
 
ISF השקיעה באופן ישיר ועקיף בכ – 220 חברות. על חברות הפורטפוליו של הקרן נמנות חברות וקרנות מצליחות רבות, בהן Myheritage, Aidoc , WSC ,Innovid ,Valens, Pixellot, Earnix Papaya Gaming, Verbit, Arbe, Yotpo, Waze, Solaredge, Coralogix, , Vertex, Glilot ועוד.
ניר לינצ'בסקי, שותף מנהל בקרן, הוסיף: "ISF מילאה תפקיד מרכזי בהפיכת שוק הסקנדרי לשוק של ערך. דרכה של חברת סטארטאפ לאקזיט משמעותי עשויה לארוך 10 שנים או יותר. העובדה שאנחנו מאפשרים ליזמים, עובדים ומשקיעים לממש ערך משמעותי לאורך הדרך- ולא רק בסופה- מאפשר להם להנות מפירות עמלם בשלב מוקדם יותר, ולהנהלת החברה להתמקד בהמשך הבנייה של חברה גדולה לטווח הארוך. המודל שלנו מבטיח שכל הצדדים יצאו נשכרים – המשקיעים, החברות והעובדים  - וזהו המפתח להמשך הצמיחה של השוק".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה