השוק
"ייצור מקומי של פחות מ-75% מהצריכה - יסכן את המלאים בישראל"
המלחמה שפרצה בתחילת חודש אוקטובר וההתפתחויות שלה שכוללות בין היתר את האיום החותי'י על חופש השיט בתעלת סואץ מביא היום את אגוד תעשיית המזון שבהתאחדות התעשיינים לדרוש דיון חירום בוועדת הכלכלה, במסגרתו תוצג הטענה לפיה ללא ייצור מקומי של לפחות 75% מהצריכה הישראלית, הרי שבימי חירום ביטחון המזון של ישראל יהיה בסכנה.
עוד ב-
מנתוני התאחדות התעשיינים עולה כי בישראל פועלת תעשיית מזון ענפה, יציבה וחזקה, אשר פועלת כסדרה גם כעת, לאחר הפינוי המאסיבי של תושבים מאזורי העימות בצפון ובדרום - אותם אזורים שבהם פועלים כ-90% ממפעלי המזון הישראליים. ולמרות זאת, לאור חיוניותה וחשיבותה של תעשיית המזון מפעלי המזון ממשיכים לפעול, תוך שהם חשופים למטחי טילים מהדרום ומהצפון ורבים מעובדיהם פונו אל אזורים מרוחקים.
האיגוד מתריע כי התרחבותה של המלחמה לגזרות נוספות והתמשכותה תקופה ארוכה, לצד היעדר אסטרטגיה ממשלתית סדורה לביטחון המזון המבוססת על התעשיה הישראלית, עלולות להעמיד בסיכון ממשי את יכולתה של מדינת ישראל לספק ביטחון מזון לאזרחיה, לאורך זמן.
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה