רכילות עסקית

בדרך ל-550 מיליון דולר: החברה בהנהלת דדי ברנע כבר שוברת את השוק

בעקבות רכישות ענק וביקוש חסר תקדים למערכות הגנה מפני רחפנים וטכנולוגיות AI, החברה מעלה את התחזית השנתית ומדווחת על נתוני שיא ברבעון
דוד ברנע ראש המוסד (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג, אילוסטרציה AI)
חברת אונדס, המספקת מערכות אוטונומיות וטכנולוגיות מתקדמות לתחומי הביטחון והאבטחה, מדווחת על הכנסות שיא ברבעון השני של שנת 2026 בהיקף של 83.8 מיליון דולר. בעקבות הגידול החד בפעילותה והמשך המומנטום בהזמנות, החברה העלתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה לטווח של 525 עד 550 מיליון דולר.
תוצאות הרבעון השני משקפות קפיצת מדרגה משמעותית בפעילות החברה. 83.8 מיליון דולר, צמיחה של 67% לעומת הרבעון הראשון של השנה לעומת 50.1 מיליון דולר וזינוק של יותר מפי 13 לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
התחזית לרבעון השלישי של החברה צופה הכנסות בטווח של 140 עד 155 מיליון דולר, המהוות צמיחה של כ-76% לעומת הרבעון השני. הרווח הגולמי הסתכם ב-36.1 מיליון דולר, שיעור רווח גולמי של 43.1%. הרווח הגולמי המתואם עמד על 42.3 מיליון דולר, שיעור רווח גולמי מתואם של 50.4%. 
נכון ל-30 ביוני, החזיקה החברה בכ-1.4 מיליארד דולר במזומנים, שווי מזומנים, מזומנים מוגבלים והשקעות לטווח קצר.
המומנטום העסקי בא לידי ביטוי מופגז גם בצבר ההזמנות של החברה. במהלך הרבעון השני קיבלה החברה הזמנות חדשות בהיקף של 175 מיליון דולר.מתחילת הרבעון השלישי ועד ל-10 באוגוסט התקבלו הזמנות נוספות בערך מצטבר של 105 מיליון דולר.
צבר ההזמנות המדווח עמד בסוף הרבעון על כ-613 מיליון דולר. בחישוב כולל המכיל גם את רכישות החברות DZYNE Technologies ו-Cyberhawk שהושלמו ברבעון השלישי, הגיע הצבר לכ-757 מיליון דולר,  פי 11 בהשוואה לסוף שנת 2025.
לצד גידול זה, אונדס המשיכה להרחיב את הפורטפוליו הטכנולוגי שלה באמצעות רכישת החברות World View, Mistral, Omnisys, DZYNE Technologies ו-Cyberhawk. רכישות אלו הרחיבו את פעילותה לתחומים מתקדמים כגון מודיעין ומעקב, הגנה מפני רחפנים, תקיפה מדויקת, תוכנות AI ובדיקת תשתיות באמצעות מערכות אוטונומיות.
ברבעון השני נרשם הפסד תפעולי של 162.9 מיליון דולר והפסד נקי של 89.7 מיליון דולר. הפסד ה-Adjusted EBITDA עמד על 50.6 מיליון דולר. לפי החברה, העלייה בהפסדים נובעת מהשקעות מוגברות לקראת הגידול המשמעותי הצפוי בהכנסות במחצית השנייה של 2026 ואילך.

אריק ברוק, (צילום: אונדס)
"תוצאות הרבעון השני משקפות את הצמיחה החזקה בהכנסות ואת המשך המומנטום בהזמנות בכל תחומי הפעילות שלנו. אנו מצפים להמשך האצה במחצית השנייה של 2026, ובהתאם העלינו את יעד ההכנסות השנתי לטווח של 525 עד 550 מיליון דולר". אמר אריק ברוק, יו"ר ומנכ"ל אונדס

אושרי לוגסי, (צילום: מירב רביץ מושל)
אושרי לוגסי, מנכ"ל משותף של Ondas Autonomous Systems מסר: " "אנחנו גאים מאוד בתוצאות הכספיות של אונדס. התוצאות הללו הן עדות נוספת ליכולת שלנו לתת מענה לצרכים המשתנים של השוק הביטחוני באמצעות פתרונות טכנולוגיים פורצי דרך, שאותם אנו משלבים לכדי מערכות שמייצרות ערך ממשי ללקוחותינו ולבעלי המניות של החברה. נמשיך לפעול יחד כדי לספק פתרונות הגנה מתקדמים, המבוססים על מיטב הטכנולוגיות".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה