בריאות

מחקר חדש חושף: הרכיב הפופולרי מהמטבח שלנו עלול להוביל לסרטן

מחקרים חדשים מצביעים על מגמה מטרידה, לפיה, המרכיב אשר קיים במגוון רחב של מזונות בשימוש יומיומי עלול להוביל להתפרצות של מחלת סרטן במעי הגס
מערכת ice | 
מעיים- אילוסטרציה (צילום shutterstock)
בתקופה האחרונה חלה עלייה מצערת בשיעורי החולי בסרטן המעי הגז, במיוחד בקרב צעירים. לפי מחקרים חדשים שמתפרסמים כעת, מרכיב מסוים שקיים במגוון רחב של מזונות מעובדים ואפילו בכאלו שנחשבים בריאים - עשוי להתברר כאחד הגורמים המרכזיים להתפרצות המחלה.
הרכיב הינו חומר מתחלב, שתפקידו הוא לקשר בין שני חומרים שלא מתערבבים זה בזה, כדוגמת השמן והמים. כמו כן, הוא משמש גם עבור הארכת חיי המדף, ושיפור מרקם המזון.
יתרונות אלו הפכו אותו לנפוץ ושימושי במיוחד בקרב תעשיית המזון המעובד. בין המוצרים הרבים, ניתן למצוא את החומר המתחלב בשייק חלבון, חלב צמחי, חמאת בוטנים, גבינות מגורדות וחטיפי אנרגיה.
החוקרים מצאו כי צריכת החומר המתחלב אצל בעלי חיים מסוגלת לשבש את איזון חיידקי המעי, להוביל לדלקת כרונית ואף לפגוע בשכבת המגן של רירית המעי. הנזק שנגרם כתוצאה מכך, עלול להוביל להתפתחות סרטן מעי הגס.
לעומת זאת, אגוזי מלך, שנחשבים כבר שנים רבות לאחד מהחטיפים הבריאים ביותר, מקבלים כעת חיזוק משמעותי נוסף בזכות מחקר חדשני שנערך בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת קונטיקט. המחקר מצא כי לאגוזי מלך יש דווקא פוטנציאל להפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס, שהוא אחד מסוגי הסרטן הנפוצים והקטלניים ביותר בעולם המערבי.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה