משפט
בשווי מיליונים: למה המדינה לקחה את הדירה שרשומה על שם נתניהו?
לאחר עשרות שנים: הדירה היוקרתית בניו יורק שהייתה רשומה על שם ראש הממשלה מאז 1987 הוחזרה סוף סוף לידי המדינה - רק אחרי שהוגשה עתירה
משרד החוץ הודיע השבוע כי דירת שגריר ישראל באו"ם בניו יורק, שהייתה רשומה במשך קרוב לארבעים שנה על שמו הפרטי של בנימין נתניהו, הועברה רשמית לבעלות המשלחת הקבועה של ישראל לאו"ם.
מדובר בדירה יוקרתית במנהטן שנרכשה על ידי מדינת ישראל, אך מסיבות שטרם הובהרו במלואן, נותרה רשומה כל השנים על שמו של נתניהו, למרות שכיהן כשגריר ישראל באו"ם רק בשנת 1987.
הטיפול בסוגיה התעכב במשך עשורים, עד שהתנועה לאיכות השלטון נכנסה לתמונה. לאחר פניות חוזרות ונשנות למשרד החוץ שלא נענו, החליטה התנועה בתחילת חודש מאי להגיש עתירה לבית המשפט המחוזי בירושלים בשל חוסר מענה על בקשת חופש מידע שהגישה בנושא.
באופן שמעורר תהיות, רק מספר ימים לאחר הגשת העתירה, עדכן לפתע משרד החוץ כי הנושא הוסדר והבעלות על הדירה הועברה והיא כבר אינה רשומה על שמו של נתניהו.
עו"ד תמר באום, מנהלת המחלקה המוניציפלית בתנועה לאיכות השלטון, התייחסה לפרשה ואמרה: "העברת הבעלות על דירת השגריר בניו יורק מהווה אקורד סיום מבורך לסאגה ארוכת שנים, בה נכס השייך למדינת ישראל היה רשום על שמו של אדם פרטי ללא שום הסבר מניח את הדעת".
באום לא הסתירה את ביקורתה על התנהלות המדינה בפרשה והוסיפה: "מדינת ישראל גררה רגליים בטיפול בנכסיה, באופן תמוה ביותר. לא ניתן להשלים עם מצב בו משאבי המדינה נרשמים על שמו של אדם פרטי, חשוב ככל שיהיה, והמדינה כמעט ולא עושה דבר על מנת להשיבם אליה".
התנועה לאיכות השלטון הדגישה כי תמשיך לפעול "על מנת להבטיח כי משאביה ונכסיה של המדינה ינוהלו באופן שקוף ונקי אשר יבטיחו את שמירת האינטרסים של כלל אזרחיה המדינה".
עוד ב-
רק לאחרונה דיווחנו כי התנועה לאיכות השלטון דרשה לפתוח בחקירה פלילית נגד רה"מ. ולפני כן, דיווחנו כי ראש הממשלה הגיש תביעה נגד יו"ר התנועה לאיכות השלטון.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.הדירה היוקרתית"הוחזרה למדינה"!!!!!אני 05/2025/21הגב לתגובה זו1 0איזה הישג אדיר לפקידי משרד החוץ הרשלנים והעצלים, שלקח להםכמעט 40 שנה לשנות את שם הבעלים על דירת השרד של שגריר ישראל באו"מ מנתניהו לשם חאר, שלא פורט וההישג כפול ומכופל מכיוון ששינוי הבעלות בוצע "רק לאחר הגשת עטירה" !!! רשלנות של פקידים, מתורגמת כ"הישג של הג'ינג'י. האם מדינת ישראל שילמה שכר דירה לנתניהו על שימוש בדירה, אז שנרשמה "על שמו" ? בסך הכל עוד "הישג" לצורך התפארות שווא, על מעשה חסר משמעות. אולי סוף סוף, הג'ינג'י עשה מעשה לטובת ביבי, כאשר מחק את המטרד שיוחס לו כל פעם כאשר נושא הבעלות על הדירה נוצל לצורך ניגוח...סגור



