משפט

זה הסכום המטורף שעוקל מכספי העמותה של בכיר ברע״מ

ארגון שורת הדין עיקל מאות מיליוני שקלים מכספי עמותת 48 ששמה עלה לכותרות בעקבות התחקיר של אילה חסון. העתירה הוגשה להוצאה לפועל בשם משפחה ששכלה את ארבעה בני בפיגוע ירי באינתיפאדה השנייה
אביחי דלאל |  5
מנסור עבאס (צילום יונתן זינדל פלאש 90)
ארגון שורת הדין עיקל היום (שני) 427 מיליון שקל מכספי עמותת סיוע 48 ששמה עלה לכותרות לאחר התחקיר של אילה חסון בתוכנית ״שישי״. העיקול הוא על כספים המיועדים לחמאס. 
כאמור, הבוקר התקבל צו עיקול של ההוצאה לפועל על סך 427 מיליון שקל, לעמותת 48 המכונה ״העמותה האסלאמית למען יתומים ונזקקים״, בהמשך לעתירת ארגון שורת הדין כנגד העברת כספי העמותה לארגון הטרור חמאס. 
העתירה הוגשה בשם משפחת גביש אשר ארבעה מבני משפחתם נרצחו בפיגוע ירי באינתיפאדה השנייה, לצורך מתן פיצויים עבורם, בהתאם לפסיקת בית המשפט המחוזי שניתן בתביעת הפיצויים שהוגשה בנושא.
בארגון שורת הדין מסבירים כי עיקול הכספים מארגון הטרור חמאס יתבצע באמצעות מנגנון צו עיקול של ההוצאה לפועל, לנכסי עמותת 48 הישראלית, המכונה "העמותה האסלאמית למען יתומים ונזקקים", אשר רשומה כעמותה רשמית בישראל והעבירה בשנים האחרונות עשרות מיליוני שקלים לארגון החמאס. 

נשיאת ארגון שורת הדין, עו"ד ניצנה דרשן-לייטנר אמרה: "קורבנות הטרור הצליחו היכן שהממשלה נכשלה. צו העיקול יאפשר למשפחת גביש לממש את פסק דין בית המשפט המחוזי אשר ניתן בעניינם, לפיו הם זכאים לפיצויים אשר מגיעים לגובה של מאות מיליוני שקלים מארגון הטרור. ההחלטה לעקל את הכספים הללו היא צודקת ונכונה, ותיתן לנו לייבש את צינורות החמצן של הטרור ולמנוע מעמותה ישראלית של התנועה האסלאמית להעביר כספים לאויבים שלנו״.
 
ארגון "עד כאן" אשר חשף את פעילות עמותת "סיוע 48" מסר בתגובה: "ארגון ׳עד כאן׳ יחד עם פורום ׳בוחרים בחיים׳ של המשפחות השכולות חשפו ערב אישור התקציב את קשרי בכירי רע"מ והתנועה האיסלאמית עם חמאס, ואת המימון של עשרות מיליונים שהעבירה עמותת ׳סיוע 48׳ לרצועת עזה. אנחנו מברכים את ארגון ׳שורת הדין׳ על ההליך המשפטי שגרם לעיקול הכספים עבור משפחות נפגעי הטרור. אנו קוראים לממשלת ישראל לעצור את המימון לעמותות התנועה האיסלאמית כדי למנוע זליגת כספים נוספים לחמאס. בימים אלו מקים ארגון ׳עד כאן׳ צוות חקירה מיוחד כדי לאתר כספים נוספים שמועברים מארגוני התנועה האיסלאמית לגורמי טרור. עיקול הכספים הוא יום חג לציבור בישראל".
תגובות לכתבה(5):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    כסף
    מני 01/2022/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    סגור
  • 4.
    שורת הדין
    שלמה 11/2021/17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ברכות לאירגון המשיכו והצליחו ברדיפת אירגונים תומכי טרור וחילוט כספים המיועדים לטרור יש גם אירגונים ישראלים שיש לרדוף אותם תומכי הפלסטינים ומשקרים בכל העולם
    סגור
  • 3.
    כל הכבוד רק ככה, מוריד בפניכם את הכובע על ההצלחה המדהימ (ל"ת)
    . 11/2021/16
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 2.
    קשה לי להאמין שזה יקרה
    צחי 11/2021/15
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בית המשפט של סדום לא ייתן יד להגן על הציבור הישראלי ממחבלים!!!
    סגור
  • 1.
    דבר טוב יצא מכאן, שקיפות מוגברת לכל המלגוץ
    ישתבח שמו 11/2021/15
    הגב לתגובה זו
    1 0
    יאללה אני בעד להדק את הפיקוח, בשעה טובה, לכל תקציבי כל משרדי הממשלה. חרדים חילונים וערבים.
    סגור