בארץ
הרב זרביב נגד מבקריו: "אני מרחם עליהם, עזבתי בית ומשפחה"
הרב אברהם דב זרביב, שעורר סערה בעקבות התבטאויות שנויות במחלוקת, התייחס לביקורת על השתתפותו בטקס הדלקת המשואות. בנוסף, הוא ביקש ממתנגדיו להפגין מעט חמלה כלפיו: "תעזרו לי לתקן את החסרונות, אבל אל תבקרו"
הרב אברהם דב זרביב, המשמש כדיין בבית הדין הרבני האזורי באריאל ונשיא המכינה הקדם צבאית בבית אל ומייסדה, עורר סערה בישראל בעקבות התבטאותו השנויה במחלוקת במהלך המלחמה בעזה. נזכיר, הרב זרביב התפרסם כמפעיל דחפור D9 משוריין במילואים במהלך המלחמה.
הרב והדיין המוכר נהג להתפלל בטרם יציאה לקרב בעזה. בין הסרטונים שפורסמו, שולבו תיעודים של הריסת מבנים. אותם סרטונים הפכו לוויראלים ובעקבותיהם נטבע הביטוי "לזרבב את עזה".
בחלק מהסרטונים, הצהיר הרב זרביב: "עד הסוף. עד הניצחון, עד ההתיישבות". כידוע, השנה הוא נבחר להשיא משואה בטקס הדלקת המשואות בהר הרצל, מהלך שגרר ביקורת חריפה נגד השרה מירי רגב והממשלה.
בריאיון לחזקי ברוך, כתב ערוץ 7, התייחס הרב אברהם דב זרביב לתגובות החריפות שפורסמו נגדו בעקבות התבטאותו החריגה ואמר: "אני לא אגיד לך שהופתעתי מהביקורת, אבל אגיד לך שאני מרחם עליהם".
לאחר מכן, הוא פנה במסר למתנגדיו ואמר: "יצאנו קבוצת לוחמים, היינו 800 יום במילואים. עזבנו בית, עזבנו משפחה, עזבנו ילדים, עזבנו חשבונות בנק - עזבנו הכל. גם בשבילכם, גם בשביל מי שמבקר אותנו".
משיא המשואה, הדיין הרב זרביב בראיון לערוץ 7 עונה לקומץ המבקרים על בחירתו: "אני מרחם עליהם. 800 יום חבריי ואני במילואים. עזבנו בית ומשפחה גם בשביל מי שמבקר אותנו". pic.twitter.com/gBAOvzlpyT
— חזקי ברוך (@HezkeiB) April 20, 2026
עוד ב-
בהמשך דבריו, ביקש הרב זרביב ממבקריו לברך על הטוב שקיים במדינת ישראל: "תסתכלו על הטוב, איזה חברה טובה יש לנו, איזה עם טוב, איזה כלכלה טובה. איזה אנשים יש פה, כולם טובים. ריבוי אורות יש בעם הזה. על מה אתם מסתכלים? אתם מעירים כל הזמן על חסרונות. יש לי חסרונות, נכון. לכולם יש חסרונות, אני אתקן אותם. תעזרו לי לתקן אותם אבל אל תבקרו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



