תקשורת ומדיה

תחנת רדיו חרדית תשלם מאות אלפי שקלים - זו הסיבה

לאחר שנים בהן שודרו יצירות מבלי לשלם ליוצרים, קבע בית משפט בתל אביב כי תחנת "קול ברמה" פעלה בניגוד לחוק והטיל עליה לשלם פיצוי כבד לארגון "אשכולות"
מערכת ice | 
קול ברמה (צילום יח"צ)
פרשה משפטית מתמשכת בין ארגון "אשכולות" לתחנת הרדיו החרדית "קול ברמה" הסתיימה בפסק דין חריף: בית משפט השלום בתל אביב חייב את התחנה לשלם פיצוי כספי בסך של כ-400 אלף שקלים.
לפי וואלה, הסכסוך פרץ לאחר ש"אשכולות", גוף המייצג מבצעים ואמנים בישראל, טען כי התחנה שידרה במשך כ-15 שנה מאות שירים של אמנים מטעמו, מבלי להסדיר את זכויות השימוש ביצירות. בתביעה נטען כי מדובר בהתנהלות מכוונת ומתמשכת, והובאו דוגמאות ליותר ממאה מקרים של שידור בלתי מורשה בשנת 2021 בלבד.
במהלך המשפט התחנה הודתה כי השירים אכן שודרו, אולם טענה כי המחלוקת נוגעת לגובה התמלוגים ולא לעצם החובה לשלם. מנהל התחנה הודה בעדותו כי היה מודע לכך שעליו להסדיר את התשלום, אך לדבריו סמך על כך שהנושא ייפתר בהמשך.
השופט אהרון אורנשטיין דחה את ההסברים וקבע כי מדובר בהפרות ברורות וחוזרות, שנעשו בחוסר תום לב. לדבריו, התחנה נקטה סחבת במשך שנים ולא עמדה בדרישות החוק. בפסק הדין חויבה "קול ברמה" לשלם 350 אלף שקלים פיצוי, בנוסף ל-10,000 שקלים הוצאות משפט ו-40 אלף שקלים שכר טרחת עורך דין.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה