תקשורת ומדיה

ערוץ 14 חוטף תלונה: "ניסיונות שלוחי ערוץ 12 לסגור את הערוץ לא יועילו"

פורום "לוחמות ולוחמי חרבות ברזל" הגיש תלונה לפרקליט המדינה ולמשטרה נגד ערוץ התקשורת, בטענה לדפוס פעולה שיטתי של חשיפת מידע מסווג בזמן אמת. בערוץ לא נשארו חייבים ותקפו בחזרה: "עם ישראל זוכר היטב מי פגע בלוחמי כוח 100"
יצחק מירילשווילי (צילום ויקיפדיה/ Ronen Goldman - Kuf Dalet Group)
פורום "לוחמות ולוחמי חרבות ברזל" הגיש במהלך השבוע תלונה נגד ערוץ 14 ועובדיו בגין חשד לביצוע עבירות ביטחון חמורות והפרות של הוראות הצנזורה. התלונה הוגשה לפרקליט המדינה, לראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה ולצנזור הצבאי.
בתלונה שהוגשה, צוין כי למעלה משנתיים נערך בגוף התקשורת דפוס פעולה מובנה ושיטתי של פרסום מידע ביטחוני, רגיש ומסווג אשר נחשף לעיתים בטרם הוצאתם לפועל של מבצעים צבאיים. 
חברי הפורום טוענים כי לא מדובר בטעויות מקריות, אלא במנגנון שבו דלף מידע של פעילויות מבצעיות משמש ככלי ליצירת רייטינג והשפעה ציבורית-פוליטית, זאת תוך פגיעה ביטחון מדינת ישראל. בין הדיווחים שאוזכרו בתלונה: חשיפת מיקומי כוחות צה"ל ויעדים בלבנון בזמן אמת, פרסומים לקראת ההתנקשות בנסראללה, והתרעות לפני תקיפה באיראן. 
בכך, מבקש פורום "לוחמות ולוחמי חרבות ברזל" מהרשויות להורות על פתיחה של חקירה פלילית נגד המעורבים בערוץ 14, בחשד לעבירות של מסירת ידיעה סודית ללא סמכות, החזקת ידיעה סודית והפרת הוראות הצנזורה. עוד צוין במכתב, כי במידה ולא יתקבל מענה בתוך 45 ימים, המפרט אילו הליכים ננקטו בנושא, ישקול הגוף לנקוט בצעדים משפטיים. 
מטעם ערוץ 14 נמסר בתגובה: "הניסיונות של שלוחי ערוץ 12 לפנות לפרקליט המדינה כדי לסגור את ערוץ 14 - לא יועילו. עם ישראל זוכר היטב מי פגע בלוחמי כח מאה והעליל עליהם את עלילת הדם החמורה בהיסטוריה של מדינת ישראל ומי שיתף פעולה עם ההדלפה על רגע התקיפה באיראן וסיכן בכך את טייסנו ואת בטחון המדינה".
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    חחחח ערוץ 12. בירידה! בצדק רב! אבל מלחיץ אתכם. (ל"ת)
    עמית 07/2026/06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    עוד ארגון שמאל פוליטי! (ל"ת)
    אסף 07/2026/06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור