תקשורת ומדיה

דרייק חוטף ממיה שם: "הייתי בהלם מהשיר שהוציא על עזה"

שורדת השבי שיתפה בראיון מקיף על רגעי האימה בעזה, ומודה כי נדהמה לגלות כיצד פעל הכוכב הגדול שהעריצה בעבר ואיך כמעט אף אמן עולמי לא התבטא למען החטופים
מערכת ice | 
מיה שם (צילום מסך אינסטגרם @champagnepapi, אבשלום ששוני/פלאש90)
בראיון מקיף ל-Daily Mail, משחזרת שורדת השבי מיה שם, את רגעי החטיפה מפסטיבל הנובה, 55 ימי השבי בידי חמאס וההתמודדות עם הפציעה והטראומה. לצד זאת, היא מתייחסת גם לתגובת העולם לאירועי 7 באוקטובר ומותחת ביקורת חריפה על היחס לישראל במערב.
כזכור, שם נורתה מטווח קצר במהלך החטיפה, וזרועה כמעט נקטעה לחלוטין. היא עברה ניתוח בעזה ללא הרדמה, ומאז נותרה עם זרוע קצרה ופגועה לצמיתות. במהלך השבי היא שהתה 55 ימים - חלק מהזמן בבית של משפחה עזתית, שם לדבריה חוותה התעללות והרעבה מצד בני המשפחה והילדים, וחלק מהזמן כשהיא נעולה בכלוב בתוך מנהרה בעומק של 60 מטרים. חברה הטוב, אליה טולדנו ז"ל, נרצח וגופתו הוחזרה מעזה.
במהלך הראיון התייחסה שם גם לגל האנטישמיות ולמחאות נגד ישראל במערב. היא תקפה את המפגינים וכינתה אותם "כבשים פרו-פלסטיניות", שלדבריה נגררים אחר המסרים בתקשורת מבלי להבין את המציאות שבה נתקלה בעיניה בעזה. לדבריה, בעזה מחנכים ילדים מגיל צעיר לשנאה ולהאדרת המוות.
אחת האכזבות האישיות שעליהן שיתפה שם נוגעת לראפר היהודי-קנדי דרייק. בעבר היא הייתה מעריצה גדולה שלו ואף קיבלה ממנו ז'קט וסוודר מהמותג הפרטי שלו.
לדבריה, היא נדהמה לשמוע שיר חדש שפרסם דרייק במסגרת סרטו FOMO, ובו הוא שר את השורה: "We pray for Gaza" ("אנחנו מתפללים למען עזה"). "אבל הייתי בשוק מהשיר שהוא הוציא על עזה", אמרה.
על אף הטענות שלפיהן המילה "Gaza" בשיר מתייחסת לתרבות הדאנסהול הג'מייקנית, שם ציינה כי דרייק הדהד מסרים דומים בעבר ואף חתם על עצומה הקוראת להפסקת אש. לדבריה, הדבר היה קשה במיוחד עבורה, משום שכמעט אף אמן בסדר גודל עולמי לא התבטא למען החטופים או פעל להבהרת מה שלדבריה הייתה האמת על טבח 7 באוקטובר.
עבור שם, האמירה מצד אמן יהודי בולט שאותו העריצה מסמלת את מה שהיא רואה ככשל העולמי בהבנת הסבל שחוו הישראלים והיהודים מאז הטבח.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה