תקשורת ומדיה

אברי גלעד לפניי הבחירות: "מוכן לתת חצי ממה שיש לי, לא עוד סבב"

בשיחה בין השניים על הבחירות שייערכו בעוד יומיים, גלעד הביע חשש מתיקו פוליטי וממערכת בחירות נוספת, אך שרקי טען כי התוצאות עשויות להצביע דווקא על שינוי משמעותי במאזן הכוחות

יאיר שרקי ואברי גלעד (צילום מסך, קשת 12)
אברי גלעד שוחח בשידור עם יאיר שרקי על הבחירות שייערכו בעוד יומיים, והביע תסכול מהאפשרות שהמערכת הפוליטית תיקלע שוב לתיקו שיחייב את ישראל לצאת למערכת בחירות נוספת. אלא ששרקי לא קיבל את הפרשנות של גלעד, והתעקש כי גם אם לא יהיה קל להרכיב ממשלה, תוצאות הבחירות עשויות להעיד על שינוי משמעותי במאזן הכוחות הפוליטי.
"אין לי כוח לתיקו. אין לי כוח... אין לי כוח לזה", אמר גלעד. שרקי השיב לו: "אין לך כוח? לא יהיה תיקו. איפה אתה רואה תיקו?". גלעד הסביר כי המספרים מצביעים, להערכתו, על מצב שבו אף צד לא יוכל להקים ממשלה ללא תמיכה של מפלגות ערביות.
שרקי טען מנגד כי גם אם התוצאה לא תאפשר הקמת ממשלה בקלות, אין פירוש הדבר שמדובר בתיקו. הוא הפנה לסקר האחרון, שלפיו גוש נתניהו עומד על 50 מנדטים, גוש השינוי על 56 מנדטים והמפלגות הערביות על 14 מנדטים.
"בהשוואה לבחירות הקודמות, שהביאו 64, שלא לומר 68 אם אתה סופר את סער בפנים, התרסק ל-50", אמר שרקי. לדבריו, אם זו תהיה התוצאה האמיתית, אין מדובר בתיקו אלא בהבעת עמדה ברורה של הציבור ביחס לקדנציה האחרונה.
"זו השיטה הפוליטית פה, יש 120 ח"כים, הערבים חלק מהאירוע, ובעיניי זה לא תיקו. העם אומר את דברו, זה 70-50, לא תיקו, מה לעשות?", הוסיף שרקי.
גלעד השיב כי מבחינה הצהרתית אפשר לראות בכך שינוי, אך שרקי התעקש שהמשמעות היא גם מעשית ומהותית. "אם גוש שהביא 68 ירד ל-50, אז קרה משהו!", אמר.
בהמשך השיחה חזר גלעד לחשש שלו מפני מערכת בחירות נוספת והבהיר עד כמה הוא רוצה להימנע מתרחיש כזה. "אני לא רוצה עוד סבב, אני... אני ממש... אני מוכן לתת חצי מכל מה שיש לי תמורת לא עוד סבב", אמר.
שרקי, שזייף שיחת טלפון באולפן, התייחס לדברים בהומור ואמר: "זה כבר חצי מכל מה שיש לו. כן, כן, הוא לא מוכן לעוד סבב".
גלעד מגדיר את עצמו איש ימין, אך לאורך השנים הבהיר כי הוא מתנגד לבנימין נתניהו ולהנהגתו. בתחילת דרכו התקשורתית זוהה עם מחנה השמאל, אולם לפני יותר מעשור שינה את עמדותיו ועבר למחנה הימין. את השינוי הסביר, בין היתר, בהתפכחות מהאמונה כי ניתן להגיע לשלום עם הפלסטינים בעת הזו ובצורך לבצר את הבית הלאומי.
לצד עמדותיו הימניות, גלעד מרבה למתוח ביקורת על נתניהו. הוא טען בעבר כי ראש הממשלה לשעבר "חטף את הימין והפך מחנה שלם לכת", והאשים אותו בפילוג העם, בהשחתת המערכות ובמחדלים בתחום ההסברה והיחסים הבינלאומיים. לקראת הבחירות באוקטובר 2026 אף הצהיר כי הוא מקווה שנתניהו לא ייבחר מחדש, כדי לאפשר לימין ולמדינה להתחדש.
כזכור, בריאיון לפודקאסט של איתי סגל מבית ALL IN, התייחס גלעד גם לזהות המועמד המועדף עליו לראשות הממשלה. "מבחינתי, הרע במיעוטו זה בנט", אמר, כשהוא מתייחס לראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט.
 
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מה תתן
    זאב 10/2026/25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני לא מחוסן. חולירה
    סגור