תקשורת ומדיה

עתירה נגד השימועים ברשות השידור: "הרשות 'משפרת עמדות' - ופועלת לפטר"

עשרות עיתונאים בחוזים אישיים קיבלו בשבועיים האחרונים מכתבי שימוע. האגודה פנתה לביה"ד בבקשה לצו מניעה: "המהלך - בניגוד למתווה הרפורמה"
אגודת העיתונאים בירושלים ביקשה היום (יום ג\') מבית הדין האזורי לעבודה בירושלים להוציא צו מניעה ולהשהות את הליכי הפיטורים של עשרות עובדים ברשות השידור.
בשבועיים האחרונים קיבלו כ-100 עובדים בחוזים אישיים, בהם כ-80 עיתונאים, מכתבי שימוע. ברשות הודו כי כ-30-40 עובדים עשויים להיות מפוטרים. במקביל, גורמים ברשות הצהירו כי המטרה של רשות השידור הייתה בעיקר להוביל את הטאלנטים להסכמה להפחתה בשכרם.
\"במסגרת הרפורמה, אמורים לסיים עבודתם מאות עיתונאים - בהליך ובמועדים הקבועים בהסכם הפרישה\", נכתב בעתירה של אגודת העיתונאים, \"דא עקא כי דווקא כעת, כשכניסתה של הרפורמה לתוקף קרובה לוודאות (ובוודאי קרובה מבעבר), החליטה רשות השידור \'לשפר עמדות\' ולפעול לפיטוריהם של עיתונאים כעת - שלא במתווה הסכם הרפורמה, תוך שהיא מציינת במכתבי הזימון לשימוע לפני פיטורים כי מדובר בחלק מהליך הרפורמה\".
האגודה מביעה את התנגדותה להליך של הרשות: \"אנו מבקשים להורות למשיבה להימנע מכל הליך של פיטורי צמצום של עיתונאים שלא נעשה במסגרת הסכמי הרפורמה - בין אם מדובר בעיתונאים המועסקים בהסכם קיבוצי ובין אם מדובר בעיתונאים המועסקים בחוזה אישי\".
עוד ביקשה האגודה להימנע \"מהמשך ביצוע פיטורי צמצום במשיבה, ללא שיתוף מוקדם של ארגון העובדים, והתייעצות עמו, בהתאם לכל דין... להורות למשיבה לחשוף בפני בית הדין הנכבד ובפני ארגון העובדים את הנתונים בדבר מספר המפוטרים הכולל ברשות השידור, דו\"חות כספיים, וכל נתון אחר בעניין זה, שיכול לבסס את מצבה הכלכלי הנטען של המשיבה\".
במקביל, שלח יו\"ר האגודה דני זקן מכתב למנכ\"ל יוני בן מנחם, בו ציין כי \"במסגרת הסכמי הרפורמה, הוסכם על קיצוץ במספר העיתונאים המועסקים בחוזים אישיים. על כך אין חולק. עם זאת, לא יכול להיות חולק כי ההליך לקיצוץ האמור תלוי ברפורמה - כפי שאף נכתב במכתבי ההזמנה לשימוע\". לדבריו, \"נציגות העובדים מתנגדת חד משמעית לכל הליך פיטורים שאיננו במסגרת מתווה הרפורמה\".
מרשות השידור נמסר: \"רשות השידור איננה מגיבה לעניינים משפטיים התלויים ועומדים\".
תגובות לכתבה(5):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    משכורות עתק
    עובד עני 03/2012/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הגיע הזמן להוריד בשכרם של אנשים כמו עודד שחר עודד גרנות וכל שאר הטלנטים. אין הצדקה לשכר כזה. הם כבר מזמן לא טלנטים ולכן אין לערוץ הראשון שום סקופ. למה לעבוד קשה כשהמשכורת מטורפת לחלוטין.
    סגור
  • צודק. חייבים להוריד משכרם ולהעביר מיד
    הקנאה שאוכלת 03/2012/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    את היתרה המקוצצת אליך.העובד העני. ככה יגיעו הרבה סקופים.ותוכל לעשות על אצבע אחת את שתי העבודות בהצטיינות: גם את עבודתך וגם את עבודת הטאלנטים
    סגור
  • 3.
    דני זקן הוא אדריכל הרפורמה המוצלחת (חחחחח)
    תמי פרילי 03/2012/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חחחחחחחחחחחחחח..... דפק את כולנו ומשחק אותה צדיק ורפורמטור עלק
    סגור
  • 2.
    דני זקן,אריה שקד ומוטי שקלאר חתמו על הרפורמה
    ליבי 03/2012/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הם הכשילו את הועדים והעובדים.לכל מי שנפגע יש כתובת ברורה ושמה דני זקן.הוא מגלגל עיניים לשמיים אחרי שדפק את העובדים.בושה וחרפה-תתעוררו!!
    סגור
  • 1.
    מי שלא מוכן להתגמש שיפוטר לאלתר
    רונן 03/2012/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    האגודה הזאת, רק נזקים היא עושה. צריך רפורמה ! צריך לצמצם הוצאות ! ולעמוד ביעדים !
    סגור