תקשורת ומדיה

14 מיליארד דולר: מה כוללת חבילת הסיוע שתגיע לישראל?

לדברי גורמים אמריקאים, חבילת הסיוע שהונה עומד על כ-14 מילארד דולר, כוללת 100 משגרי כיפת ברזל ו-14 אלף מיירטי 'תמיר'

מערכת ice | 
שיגורים מעזה ויירוטים של כיפת ברזל (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל)
לפי גורמים אמריקאים שביקשו להשאר בעילום שם, מתן הסיוע בסך 14 מיליארד דולר של ממשל ביידן, יחזק את מערך ההגנה מפני טילים ויכלול משגרי כיפת ברזל חדשים, כך פורסם אמש (יום ב) ב'מעריב'.
מערכת כיפת ברזל פותחה בישראל ומגנה באוויר באופן אקטיבי מרקטות קצרות-טווח, פצצות מרגמה וכלי טיס בלתי מאוישים. המערכת פותחה ומיוצרת על ידי שיתוף פעולה בין "רפאל", "אלתא"  וחברת "mPrest" שפיתחה את מערכת השליטה והבקרה.‏
המערכת מופעלת על-ידי לוחמי מערך ההגנה האווירית של חיל האוויר. פעולתה מתחילה כשמכ"ם המערכת מזהה שיגור ומעביר את המידע על מסלול תנועת הרקטה ואת מקום נפילתה האפשרי, ומשגרת לעברה טיל מיירט, אולם למפעילי המערכת יש שיקול דעת שיכול לבטל את השיגור או לבצע הפעלה יזומה. לעיתים בוחר מפעיל המערכת לאפשר לרקטה ליפול ולהתפוצץ במידה שמזוהה שהיא צפויה ליפול בשטח פתוח.
כיפת ברזל קיימת בזכות שר הבטחון לשעבר עמיר פרץ. פרץ, תושב שדרות, היה מהדוחפים הבולטים לפיתוח המערכת, והוא הנחה את רפאל להתחיל בפיתוח בהיקף מלא של פרויקט כיפת ברזל. באפריל 2007 חתמו רפא"ל ומשרד הבטחון על הסכם פיתוח ואספקה של המערכת.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה