נדל"ן ותשתיות

טלטלה בשוק הנדל"ן: המדינה שללה רישיון משתי חברות קבלניות

רשם הקבלנים הפעיל את סמכותו החדשה: רישיונות של שתי חברות קבלניות נשללו בשל מעורבותן בפשיעה. כעת, המשרד בוחן נקיטת הליכים נוספים נגד קבלנים נוספים | כל הפרטים
איציק יצחקי |  1
נדלן ופשיעה (צילום איציק יצחקי, shutterstock)
רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון, עמית גריידי, הודיע כי בהתאם לחוק רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות, נשללו רישיונות של שתי חברות קבלניות - זאת בעקבות מידע שהתקבל ממשטרת ישראל בדבר מעורבותן בפעילות העלולה לגרום לפגיעה בשלום הציבור וביטחונו ולפגיעה מהותית בענף הבנייה.
כזכור, הסמכות החדשה שניתנה לרשם הקבלנים נקבעה במסגרת תיקון לחוק (דצמבר 2024) ביוזמת משרד הבינוי והשיכון וראש המטה למלחמה בפשיעה בחברה הערבית עו"ד רואי כחלון ובגיבוי ישיר של ראש הממשלה למהלך. כזכור, בחודש נובמבר האחרון החליט רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון להגביר אכיפה כנגד העסקה של קבלנים לא רשומים או שאינם מחזיקים ברישיון מתאים. הוא הטיל סנקציות על קבלנים בגין העסקה של קבלני משנה שאינם רשומים כנדרש. כעת הוא מרחיב את סמכותו ומתלה רישיונות של חברות שעסקו בפשיעה.
על פי התיקון, רשאי רשם הקבלנים למנוע רישום בפנקס הקבלנים או לבטל או להתלות רישום של קבלן, בהתאם להמלצת משטרת ישראל, במקרה של מעורבות במעשים העלולים לגרום לפגיעה בשלום הציבור, בביטחונו או בענף הבנייה. פעילות עבריינית בענף לרבות פשיעה מאורגנת, הטלת מורא על מתחרים, פגיעה בהליכי מכרז ועבירות כלכליות מערערת את אמון הציבור, פוגעת בתחרות ההוגנת ומביאה לעלייה בעלויות העבודה לציבור.
אז מיהן החברות? הראשונה היא חברת נביל נסור בניין ופיתוח בע”מ: רישיון החברה הותלה על בסיס המלצת משטרת ישראל שהתבססה על מידע מודיעיני חסוי, ולאחר שנערך שימוע. החברה ערערה על ההחלטה, אך בקשתה לעיכוב ביצוע נדחתה. בסופו של דבר משכה החברה את הערר, והחלטת הרשם נותרה על כנה. רשם הקבלנים יוצג בהליך הערר בידי עו"ד אילן רויזמן מהלשכה המשפטית במשרד הבינוי והשיכון ועו"ד אריאל אררט מפרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי).
השניה חברת פ.ר. עבוד עבודות פיתוח תשתיות ובנייה בע”מ: גם בעניינה הותלה הרישיון לאחר קיום שימוע ובהתאם להמלצת משטרת ישראל, בשל מעורבות במעשים העלולים לפגוע בשלום הציבור וביטחונו. עוד ידוע, כי הליכים נוספים נגד קבלנים נוספים מצויים בבחינה.
“המהלך שננקט מבטא את מחויבות המשרד לשמור על יציבות הענף ולמנוע חדירה של גורמים עברייניים לשוק הבנייה", אומר חיים כץ, שר הבינוי והשיכון. "אנו פועלים לחיזוק קבלנים הפועלים כחוק ובמקצועיות, ונמשיך להפעיל את הסמכויות שניתנו לנו כדי להבטיח ענף בטוח, תחרותי והוגן לטובת כלל הציבור".
יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, מוסיף כי “משרד הבינוי והשיכון מחויב להגן על כלל העוסקים בענף הבנייה ולחזק את מקצועיותו ובטיחותו. אנו פועלים לקביעת סטנדרטים ברורים, לפיקוח ואכיפה נגד פעילות בלתי חוקית, ולשמירה על תחרות הוגנת ואמון הציבור. בכל מקום שבו יידרש – נפעל בנחישות כדי להבטיח ענף בנייה מקצועי, בטוח ואמין לטובת העוסקים בו ולרווחת כלל אזרחי המדינה".
ראש המטה למלחמה בפשיעה בחברה הערבית במשרד ראש הממשלה, עו”ד רואי כחלון, מסביר כי “זהו צעד היסטורי במלחמה נגד חדירת ארגוני הפשיעה לשוק הבנייה. תחת הנחיית ראש הממשלה ובשיתוף פעולה הדוק עם משרד הבינוי והשיכון, משטרת ישראל והפרקליטות האזרחית, הצלחנו לייצר כלי משפטי חדש שמכה ישירות בלב הכלכלה של ארגוני הפשיעה. המסר ברור: מי שמערב פשע בענף הבנייה, יאבד את רישיונו. מדינת ישראל לא תאפשר לעבריינים לשלוט במכרזים ולהטיל אימה על קבלנים שומרי חוק. זו רק ההתחלה".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    פשיעה ערבית
    רוברטו 09/2025/29
    הגב לתגובה זו
    1 1
    מה עושה שר לביטחון פנים חוץ מלרוץ למיקומים הפיגועים ? שיוריד כבר את השלטר לערבים האלו.
    סגור