נדל"ן ותשתיות
מחירי הדירות יורדים ב-1.7% בשנה - נתונים חריגים מתל אביב
מחירי הדיור בינואר ופברואר ירדו ב-0.1% בלבד, כשבארבעת החודשים האחרונים הם דווקא בעלייה. הסיבה לירידות נעוצה בעיקר בתל אביב, שם המחירים יורדים ביותר מ-5% השנה. היכן נרשמה דווקא עלייה?
מחירי דירות בישראל ירדו במהלך החודשים ינואר ופברואר 2026 בשיעור של 0.1% - בדומה לחודש שעבר. שני המדדים האחרונים מגיעים אחרי שתי עליות רצופות של 1.4%, וזה אומר שבארבעת החודשים האחרונים חלה דווקא עלייה.
עם זאת, לציבור רוכשי הדירות הפוטנציאליים יש על מה להסתמך - מחירי הדירות ירדו בשיעור של 1.7% במונחים שנתיים. כפי שפרסמנו הבוקר, הדבר נובע מכך שלפני שנה בדיוק, בינואר ופברואר 2025, מחירי הדירות זינקו בחודש אחד בקרוב ל-1%.
כאמור, מהשוואת העסקאות שבוצעו בתקופה הנוכחית לעומת התקופה המקבילה אשתקד, מחירי הדירות יורדים, אבל זו ירידה לא משמעותית. מחיר דירה ממוצעת בישראל הוא פחות מ-2.3 מיליון שקל. כשמסתכלים על הירידה הממוצעת, מדובר בכ-40 אלף שקל לדירה (כך לפחות לפי הלמ"ס).
בהשוואה למצב לעומת החודשיים הקודמים, נמצאו שינויי המחירים הבאים: ירושלים (0.7%-), צפון (0.9%), חיפה (0.3%), מרכז (0.5%), תל אביב (0.7%-) ודרום (0.2%). כלומר, מחירי הדיור בתל אביב חוזרים לרדת. מחירי הדיור בצפון דווקא עולים.
אם משווים את המצב הנוכחי למצב לפני שנה, נמצאו עליות מחירים במחוזות: ירושלים (4.0%), צפון (2.2%), חיפה (0.5%) ודרום (0.4%). לעומת זאת, ירידות מחירים נמצאו במחוזות: תל-אביב (5.1%) ומרכז (3.1%). בתל אביב זוהי ירידה משמעותית. קחו דירה ממוצעת שעולה 5 מיליון שקל - זוהי ירידה של מעל 250 אלף שקל בשנה אחת בלבד.
מהשוואת מחירי העסקאות של הדירות החדשות, נמצא שהם ירדו ב-0.3%. חשוב לציין כי שיעור העסקאות במסגרת תמיכה ממשלתית ירד מ-30.1% בתקופה הקודמת (דצמבר 2025 – ינואר 2026) ל-29.4% בתקופה הנוכחית. כשמורידים את דיור בהנחה, מקבלים ירידה של 0.2% בלבד. במונחים שנתיים, מחירי הדירות החדשות יורדים ב-3.9% בשנה.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



