נדל"ן ותשתיות
בדיקה: כמה תעלה דירה מחוץ למתחם של שדה דב?
מחירי הדיור בשדה דב נעים סביב 70 אלף שקל למ"ר ברוב הפרויקטים, אבל יש מי שמוכר דירות ב-60 אלף שקל למ"ר. מה קורה כשמתרחקים מעט לשכונה ל' או לאזור רמת אביב והאם משתלם יותר לקנות שם דירה?
בעלי פרויקט זוהי תל אביב, שנבנה על ידי מבנה, לוינשטיין ומטרופוליס במתחם שדה דב, הצהירו בעבר כי המחיר למ"ר בפרויקט יחל ב-70 אלף שקל. אפשר להבין גם למה: רוב היזמים בפרויקטים השונים הצהירו כי זה יהיה המחיר, אבל בפועל, אפשר לראות שלא מעט עסקאות נסגרו במחירים נמוכים יותר, כולל (ואולי בעיקר) בפרויקט של חברת גינדי.
במקרה של גינדי, הסיפור הוא הפוך - היא הצהירה כי המחירים יעמדו על החל מ-49 אלף שקל למ"ר והיה אפשר להניח שרוב המחירים בפרויקט ינועו בין 50 ל-60 אלף שקל למ"ר. בפועל, המחיר הממוצע עבר את אזור ה-60 אלף שקל, ואם תוסיפו לזה את מדד תשומות הבנייה שמוצמד למחיר ב-8 השנים הקרובות, כנראה שהמחיר הסופי שהם ישלמו יהיה קרוב ל-70 אלף שקל למ"ר. השאלה הגדולה היא מה קורה כשמתרחקים מעט מהמתחם, האם אז מחירי הדירות נחתכים בצורה משמעותית?
בשדה דב יש יתרון גדול למי שמשלם את הכסף מיד בשלב ההיתר ומקבל פטור מהמדד, אבל מצד שני, צריך לזכור שמדובר בהשקעה אלטרנטיבית. כשהכסף שלכם יושב אצל הקבלן, הוא לא יכול לעשות תשואה במקום אחר, בשוק ההון למשל.
.jpg)
בחלק מהפרויקטים, המחיר דומה (שדה דב)
הפרויקט של שלוש החברות שהזכרנו קודם מכיל כ-230 דירות במבנים בני 7-15 קומות, אבל המחירים שנסגרו לאחרונה משקפים מחירים נמוכים יותר, עם פטור ממדד המחירים לצרכן וגם הטבות מימון (20% בחתימה בלבד). דירות 2 חדרים נמכרו לאחרונה במחירים של 2.8-3.1 מיליון שקל (במכירת הפריסייל ראינו מחירים נמוכים יותר, 2.4-2.7 מיליון שקל בחלק מהדירות) ודירות 3 חדרים עומדות על 4.6-4.8 מיליון שקל. דירות 3 חדרים הן בגודל 82-83 מ"ר ולכן המחיר גבוה יחסית.
יותר עסקאות שראינו בחודשים האחרונים נסגרות במחיר ממוצע של 60-62 אלף שקל למ"ר ולא מעל 70 אלף שקל למ"ר. יש חשיבות גם למיקום: הפרויקט הזה ממוקם באשכול, מזרחית לפרויקט ריינבו של ישראל קנדה - מול מגדלור רידינג.
בדקנו את המחירים בשכונה ל', המזרחית לשכונה זו, כדי להבין את פערי המחירים. חברת אקרו בונה במתחם פרויקט חדש, ולפי המחירים שנסגרו בפרויקט אפשר להבין את החסכון במחיר, שמגיע בעקבות המרחק מהים. המחירים בקומות הנמוכות מגיעים ל-52-57 אלף שקל למ"ר. דירת 3 חדרים כ-60 מ"ר עולה כ-3.1 מיליון שקל ודירת 4 חדרים 101 מ"ר תעלה סביב 5.8 מיליון שקל.
ומה קורה בגוש הגדול, בפרויקט של שבירו עם חן ואיתי גינדי? בפנטהאוזים שלהם רואים ים, אבל ברוב הדירות בקומות הנמוכות לא. הפנטהאוז עצמו נמכר ב-34.6 מיליון שקל. הוא מתפרס על פני שתי קומות, בשטח של 330 מ"ר, עם מרפסת של כ-110 מ"ר ובריכה פרטית. מדובר בעסקה של 90 אלף שקל למ"ר.
עוד ב-
בחברה עשו בעבר מהלך מעניין. הם הודיעו כי המחירים יירדו מ-75 אלף שקל למ"ר ויתחילו ב-59 אלף שקל למ"ר. המחיר הוא סביר, בעיקר ביחס לזה שלא מדובר בדירות במתחם שדה דב עצמו. עם זאת, ניתוח העסקאות בפרויקט מראה כי דירות בודדות נמכרו במחיר זה ורוב הדירות האחרונות נמכרו במחירים של 70-72 אלף שקל למ"ר, המתאימים למחירי שדה דב. בפרויקטים אחרים שבדקנו המחירים נעים סביב 55-65 אלף שקל למ"ר. עם בדיקה נכונה, אפשר להגיע לדירות בשדה דב, לפחות ברף העליון, במחיר הזה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



