נדל"ן ותשתיות

פרשקובסקי רשמה אלפים למכרז הדירות - אבל לוקחת הלוואה בריבית 10%

בזמן שחברות הנדל"ן סובלות מעלויות מימון שמכבידות עליהן ושוחקות את הרווח היזמי, החברה נטלה הלוואה של 22 מיליון שקל בריבית פריים פלוס 5%. במקביל, בחברה טוענים כי אלפים נרשמו למכרז שבו שיווקה 400 דירות - אבל מה גובה ההנחה הממוצעת?
יוסי פרשקובסקי (צילום טל גבעוני, איציק יצחקי)
חברות הנדל"ן סובלות בתקופה הזו מעלויות מימון כבדות. ריבית הפריים עומדת על 5% ורוב הקבלנים מגייסים כספים בריביות גבוהות של 7% ואפילו יותר. חברת הנדל"ן פרשקובסקי, שיצאה לאחרונה במכרז למכירת דירות, טוענת כי אלפי אנשים נרשמו למכרז שנסגר באמצע החודש. היא עדיין לא פרסמה את התוצאות המדויקות, אבל בינתיים, היא החליטה לגייס 22 מיליון שקל בהלוואה יקרה.
לפי תנאי ההסכם שערכה מול אחד הגופים הפיננסיים הגדולים בישראל, פרשקובסקי תשלם ריבית חריגה של פריים פלוס 5%, כלומר 10%. את ההחזר היא תצטרך לשלם תוך 12 חודשים. מעבר לגיוס המזומנים, מה שלוכד את העין בדיווח הוא המחיר הכבד והריבית החריגה שתשלם החברה בגין האשראי. במסגרת ההסכם, תשלם פרשקובסקי מרווח יוצא דופן של 5% מעל ריבית הפריים במשק - תמחור שמשקף פרמיית סיכון גבוהה במיוחד עבור חברה ציבורית בסביבת הריבית הנוכחית, זאת לצד עמלת הקצאת אשראי חד-פעמית בשיעור של 0.25% מקרן ההלוואה.
מטרת האשראי החדש היא פירעון הלוואה קודמת בסך 5 מיליון שקל שהועמדה לחברה בעבר על ידי אותו גוף פיננסי. למה היא לוקחת יותר? בעיקר כדי "להפנות את הכסף לצרכיה השוטפים של החברה". העובדה שחלק מהמימון מיועד למיחזור חוב קיים מול אותו מלווה, מעלה סימן שאלה לגבי הלחץ הנזילותי הנקודתי שבו נמצאת החברה.
הריבית שתשלם פרשקובסקי נגזרת מדרגת הבטוחות הנמוכה שקיבל המלווה. החברה מעמידה שעבודים מדרגה שנייה על זכויות במקרקעין בראשון לציון. נכסים אלו כבר משועבדים בדרגה ראשונה לטובת הרמטיק נאמנות. המלווה הפיננסי נכנס בעמדת נחיתות מאחורי מחזיקי האג"ח, ולכן יכול להיות שדרש תגמול הולם בדמות ריבית גבוהה במיוחד.
החברה התחייבה לשמור על יחס חוב לבטוחות (LTV) שלא יעלה על 70% ביחס לקרן ההלוואה ואג"ח סדרה א' מול שווי המקרקעין, וכן לא יעלה על 90% כולל הריביות שנצברו. לצד זאת, נקבע איסור גורף על חלוקת דיבידנד לאורך כל תקופת המימון עד לפירעון מלא של ההלוואה.
סנקציות נוספות כוללות העלאת ריבית נוספת בשיעור של 0.25% בשנה אם יחס ההון העצמי למאזן ירד מ-22.5%, ואף עילה להעמדה מיידית לפירעון של ההלוואה כולה אם ההון העצמי המינימלי של החברה ירד מתחת ל-110 מיליון שקל.
פרשקובסקי צפויה לפרסם השבוע את תוצאות המכרז שלה ומעניין יהיה לראות האם אלפי המשתתפים רכשו את 400 הדירות ששיווקה במסגרת המכרז, כמה דירות נותרו והאם ההנחה הממוצעת המגולמת עומדת על כ-8%-6%, כפי שצפינו בכתבה מוקדמת שערכנו, או שהיא תהיה שונה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה