נדל"ן ותשתיות

דלק נכסים ודלק ישראל מתאחדות: הנכס שרכשו בכ-31.6 מיליון שקל

דלק נכסים ודלק ישראל בעסקת ענק: החברות רכשו מתחם תחנת דלק בצומת נחשון בכ-31.6 מיליון שקל. השתיים יחזיקו יחד במלוא הזכויות במתחם ויפעלו להשבחתו ולפיתוחו למתחם מסחר ושירותים על כביש 44, בסמוך לצומת נחשון ולכביש 3
מערכת ice | 
פליקס שופמן מנכ"ל דלק נכסים (צילום סיון פרגי, AI)
דלק ישראל נכסים, המוכרת גם בשם דלק נכסים, היא חברה ציבורית הפועלת בתחום הנדל"ן המניב בישראל והיא התפצלה מתוך חברת דלק ישראל. החברה מתמחה ברכישה, השבחה, ייזום והפעלה של נדל"ן מניב, בדגש על מתחמי תדלוק, תחנות דלק ומרכזים מסחריים שכונתיים.
בעלי השליטה העיקרים הם חברת להב אל.אר (~31%), איש העסקים אורי מנצור (~27%), קבוצת דלק (~19%) וגופים מוסדיים והציבור. בראש ההנהלה עומד יו"ר הדירקטוריון הלל רוז'נסי והמנכ"ל פליקס שופמן.
דלק נכסים הודיעה היום (שלישי) למשקיעים על השלמת עסקה לרכישת 100% ממניות החברה המחזיקה בזכויות במתחם תחנת הדלק בצומת נחשון, בשותפות עם דלק ישראל ובתמורה כוללת של כ-31.6 מיליון שקל. דלק נכסים ודלק ישראל יחזיקו בזכויות שנרכשו בחלקים שווים ביניהן.
תחנת הדלק נחשון, ממוקמת על כביש 44, בסמוך לצומת נחשון ולמפגש עם כביש 3, באזור המועצה האזורית מטה יהודה בין רמלה לבית שמש. במתחם פועלת תחנת תדלוק של דלק ישראל, לצד חנות הנוחות ג'ו ושירותי רכב. מיקומו של המתחם בצומת נחשון, על אחד מצירי החיבור בין המרכז לירושלים ובסמוך למסלולי טיול ורכיבה באזור, מעניק לו פוטנציאל לשמש מוקד מסחרי ושירותי הן לנוסעים בצירים המרכזיים והן לקהלי פנאי ומטיילים.
מטרת השותפות היא לפעול להשבחת המקרקעין ולמיצוי הפוטנציאל המסחרי הגלום במיקומו האסטרטגי של המתחם, באמצעות קידום הליכי תכנון ופיתוח שיאפשרו את הרחבת הפעילות הקיימת והפיכתו למוקד מסחרי ושירותים עבור הנוסעים בצירים המרכזיים ותושבי היישובים הסמוכים. במסגרת זו, בכוונת השותפות לקדם תמהיל מסחרי מגוון הכולל, בין היתר, מסעדות, מזון מהיר, קמעונאות ועמדות טעינה לרכב חשמלי.
התכנון הנבחן במתחם כולל הקמת מבנה בן שתי קומות בשטח בנוי כולל של כ-1,710 מ"ר, לצד המשך פעילות תחנת הדלק הקיימת. על פי התכנון הראשוני, קומת הקרקע, בשטח של כ-855 מ"ר, מיועדת למסחר והסעדה, ואילו הקומה העליונה, בשטח דומה, מיועדת למשרדים. בנוסף, החברה מודיעה כי מתוכנן שילוב של עמדות טעינה לרכב חשמלי ושירותים משלימים, בכפוף לקידום וקבלת האישורים התכנוניים הנדרשים.
"העסקה בנחשון מבטאת את הדרך שבה אנו מבקשים לצמוח - לא רק באמצעות הגדלת היקף הנכסים, אלא באמצעות רכישת נכסים שבהם אנחנו מזהים פוטנציאל ממשי להגדלת ההכנסות וה-NOI לאורך זמן", אמר פליקס שופמן מנכ"ל דלק נכסים.
עוד הוסיף שופמן: "השילוב בין מיקום מרכזי, תנועה משמעותית בצירים הסמוכים ופעילות קיימת במתחם מאפשר לנו להיכנס לנכס עם בסיס תפעולי קיים, ובמקביל לייצר בו שכבת ערך נוספת באמצעות פיתוח מסחרי והרחבת השימושים. זהו מודל שאנחנו מבקשים להמשיך וליישם גם בנכסים נוספים בפורטפוליו".
כזכור, בחודש שעבר החברה חתמה על הסכם שכירות ארוך טווח (25 שנה) עם רשת חדרי הכושר פרופיט. במסגרת ההסכם, הרשת תשכור קומה שלמה בשטח של כ-1,700 מ"ר במתחם הקסטל במבשרת ציון. במקום יוקם מועדון כושר מתקדם לצד מתחם Recovery ייחודי, שיכלול מיטות עיסוי, מיטות קור, שרוולי לחץ וסאונות יבשות. המתחם משתרע על פני כ-4,000 מ"ר וכולל מתחם תדלוק, מסחר ותעסוקה. המועדון צפוי להיפתח בתחילת בשנת 2027 עם השלמת עבודות ההקמה, ויעלה את שיעור התפוסה במתחם ל-75%.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה