מדדים ומחקרים
איתוראן חושפת: זו השיטה הנפוצה לגניבות רכב בישראל
מחקר איתוראן, המבוסס על מדגם של 1.1 מיליון כלי רכב, מצביע על שיטות הגניבה הנפוצות, האזורים שבהם נרשמו הכי הרבה אירועים והשעות שבהן הסיכון גבוה במיוחד. 4% מכלי הרכב שנגנבו השנה נגנבו יותר מפעם אחת
מחקר של חברת איתוראן בנושא גניבות רכב ב-3 הרבעונים הראשונים של שנת 2026, המבוסס על מדגם ארצי של 1.1 מיליון כלי רכב, מציג את היקף התופעה ואת השיטות המרכזיות שבהן נעשה שימוש. לפי נתוני המחקר, 56% מאירועי הגניבה בוצעו באמצעות התחברות וקידוד לשקע OBD, המשמש לחיבור למערכות האלקטרוניות של הרכב.
עוד עולה מהמחקר כי ב-22% מאירועי הגניבה נמצא מפתח הרכב ברשות הגנב. 10% מניסיונות הגניבה בוצעו באמצעות פריצה אלימה, ואילו 12% מהגניבות בוצעו באמצעות גרירת הרכב או העמסתו וגניבתו. בנוסף, 4% מכלי הרכב שנגנבו במהלך 2026 נגנבו יותר מפעם אחת.
הנתונים מצביעים גם על שעות שבהן מתרחשות גניבות רכב בשכיחות גבוהה במיוחד. השעות שבהן בוצעו רוב הגניבות היו בין 3:00 ל-5:00 לפנות בוקר, כאשר שיעור הגניבות בשעות אלה היה פי 5 בהשוואה לשעות האור, בין 7:00 בבוקר ל-19:00 בערב.
מבחינה גיאוגרפית, גוש דן ממשיך להוביל את טבלת גניבות הרכב בישראל, עם 41% מכלל אירועי הגניבה שנכללו במדגם. אחריו נמצאים אזור השרון עם 15%, אזור הדרום עם 14%, אזור השפלה עם 10%, ירושלים ומודיעין עם 18%, אזור הצפון עם 1% ויהודה ושומרון עם 1%.
גם החלוקה לפי סוג כלי הרכב מציגה הבדלים בין הסגמנטים. ג'יפים וג'יפונים היוו 40% מכלי הרכב שבהם נרשמה שכיחות ניסיונות הגניבה הגדולה ביותר ב-3 הרבעונים הראשונים של השנה. אחריהם כלי רכב פרטיים עם 34%, אופנועים עם 14%, כלי רכב מסחריים עם 6%, משאיות עם 5% וכלי צמ"ה עם 1%.
המחקר בחן גם את מאפייני כלי הרכב שנגנבו. 40% מהרכבים שנגנבו ב-3 הרבעונים הראשונים של 2026 היו בצבע לבן, בעוד ש-48% מהרכבים שנגנבו היו משנתונים 2023-2026.
באיתוראן מציינים כי במהלך 3 הרבעונים הראשונים של 2026 הובילה החברה למעצרן של 367 חוליות חשודים בגניבות רכב. לדברי ניר שרצקי, מנכ"ל חברת איתוראן: "ב-3 הרבעונים הראשונים של שנת 2026 הובילה חברת איתוראן למעצרן של 367 חוליות חשודים בגניבות רכב, מעצרן של חוליות הגנבים ברבעון שלישי זה חסך למשק הישראלי 2 מיליארד שקל".
לפי החברה, מעצר החוליות בזמן אמת מסייע לתהליך הרשעת החשודים ולמאסרם. באיתוראן מוסיפים כי המאסרים צפויים לחסוך לשוק הרכב הישראלי אלפי גניבות פוטנציאליות במהלך שנת 2026 ואף מעבר לה.
עוד ב-
עוד עולה מהנתונים כי היום שבו בוצעו הכי הרבה גניבות רכב במהלך 3 הרבעונים הראשונים של השנה היה יום שלישי, 12.5.2026. באשר ליעדים המרכזיים שאליהם נגנבו כלי הרכב, באיתוראן מציינים את טולכרם, קלקיליה, רמאללה וחברון.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



