מדדים ומחקרים

סקר: אחד מכל חמישה ישראלים חש אפליה - ואלו הנימוקים

סקר הלמ"ס בנושא פערים בחברה מצא כי 21%, חשו אפליה על רקע כלשהו במהלך השנה האחרונה. תחושת האפליה הרווחת בקרב ערבים היא על רקע הלאום (30%), ובקרב יהודים על רקע דת/אמונה (8.4%)
מערכת ice | 
סקר צעירי המדינה-אילוסטרציה (צילום freepik, shutterstock)
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה סקר חברתי שנערך בנושא תחושות אפליה וצמצום פערים בחברה בקרב בני 20 ומעלה לשנת 2022 - ממנו עולה מצא כי אחד מכל חמישה ישראלים (21%) חשו אפליה על רקע כלשהו במהלך השנה האחרונה.
לפי הסקר, 31% מהמוסלמים ו-51% מהדרוזים חשו אפליה לעומת 19% מהיהודים. 8% מהנשים חשו אפליה על רקע מינן. תחושת האפליה הרווחת בקרב ערבים היא על רקע הלאום (30%), ובקרב יהודים – על רקע דת, אמונה (8.4%).

לדעת הנשאלים, הקבוצות העיקריות שראוי שהמדינה תיתן לה העדפה מתקנת בקבלה לעבודה או ללימודים הן בעלי מוגבלויות, נכים (28%), חיילים או חיילים משוחררים (20%) ובני העדה האתיופית (17%).
5.5% מהגברים ו-12% מהנשים ציינו העדפה לנשים; 2.5% מהיהודים ו-38% מהערבים ציינו העדפה לערבים; יהודים וערבים ציינו את האנשים עם מוגבלויות כראויים להעדפה מתקנת בשיעור זהה (28%).
הפעולה העיקרית שהמדינה צריכה לעשות כדי לצמצם את הפערים בחברה בעיני הציבור היא השקעה בחינוך (42%). כרבע (24%) דוגלים בהגדלת קצבאות ותמיכות לשכבות החלשות, וכרבע נוסף (24%) בעידוד תעסוקה ויצירת מקומות עבודה חדשים.
שיעור היהודים הרואים בהשקעה בחינוך פתרון לפערים גבוה יחסית (46%), כמעט פי 3 מהערבים (16%) וגבוה משמעותית מפתרונות בתחומים האחרים שנבדקו בסקר. בקרב הערבים, הפעולה המועדפת היא הגדלת קצבאות ותמיכות לשכבות החלשות (42%) ויצירת מקומות עבודה (39%).
במסגרת הסקר החברתי רואיינו 6,501 איש בני 20 ומעלה, המייצגים כ-8.5 מיליון איש בגילים אלו. הראיונות נערכו מינואר 2022 עד ינואר 2023.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה