עסקי ספורט

ליונל מסי שובר שיאים: כוכב הכדורגל עושה את זה שוב

הפרעוש עלה כמחליף בדקה ה-60 כדי לזכות במנוחה, אך סובב כדור חופשי גאוני לרשת, והגדיל את מאזנו ל-19 שערים במונדיאלים. היריבה הבאה בשלב 32 האחרונות: כף ורדה
ליאו מסי (צילום shutterstock)
נבחרת ארגנטינה השלימה הלילה (בין שבת לראשון) שלב בתים מושלם ומרשים במיוחד במסגרת משחקי המונדיאל, לאחר שניצחה בתוצאה 1:3 את נבחרת ירדן במשחק קצבי שנערך בדאלאס. הניצחון הבטיח לאלופת העולם את המקום הראשון בראש בית י'.
למרות שהכוכב הבלתי מעורער ליאו מסי קיבל מנוחה מראש ופתח את ההתמודדות על ספסל המחליפים, גם זה לא מנע ממנו לעלות בהמשך ולגנוב שוב את ההצגה.
המאמן ליונל סקאלוני ביצע לא פחות מתשעה שינויים בהרכב הפותח של הכתומים-לבנים כדי לאפשר מנוחה לכוכביו, אך ארגנטינה הציגה עומק רב ולא התקשתה. כבר בדקה ה-19 נכנס ג'ובאני לו סלסו לנעליו של מסי, ושלח כדור חופשי נהדר ממרחק של 20 מטרים ישר אל תוך הרשת.
הלחץ הארגנטינאי נמשך ובדקה ה-31 הוכשל מרקוס סנסי ברחבה. לאחר בדיקה קפדנית של מערכת ה-VAR, נפסק פנדל לטובת אלופת העולם, ולאוטרו מרטינס דייק מהנקודה הלבנה בדרך לכבישת שערו הראשון בטורניר וקביעת 0:2 מבטיח בהפסקה.
נבחרת ירדן, שלא הצליחה לאיים כלל על השער במהלך המחצית הראשונה, חזרה למגרש בצורה טובה בהרבה לאחר ההפסקה והצליחה לצמק את התוצאה בדקה ה-55. איחסאן חדאד העביר כדור רוחב מצוין, ומוסא אל-תעמרי גלש במהירות ודחק את הכדור מקרוב פנימה.
ירדן אמנם מסיימת את הופעת הבכורה ההיסטורית שלה במונדיאל עם שלושה הפסדים רצופים, אך היא יכולה להתנחם בכך שהצליחה לכבוש שער בכל אחד משלושת משחקיה בטורניר.
אלא שהתשובה הארגנטינאית הגיעה במהירות. בדקה ה-60 קיבל הקהל המקומי בדיוק את מה שהוא חיכה לו - כניסתו של ליאו מסי אל כר הדשא, שלווכתה בתשואות אדירות מהיציעים שחיכו לכוכב.
עשר דקות בלבד לפני שריקת הסיום, בדקה ה-80, הגיע הרגע הגדול של הערב. מסי סובב כדור חופשי חד ושטוח שנשק לרשת, קבע את תוצאת הסיום על 1:3 והשלים את שערו השישי בטורניר הנוכחי.
השער המרהיב הזה הפך את מסי לשחקן הראשון בהיסטוריה של הכדורגל העולמי שכובש בשבעה גביעי עולם רצופים, והגדיל את מאזנו הכללי ל-19 שערים במונדיאלים לאורך הקריירה.
במקביל, מסי ממשיך להוביל בגאון את מרוץ מלך השערים של גביע העולם ומספק הוכחה חותכת לכך שגם כשנותנים לו מנוחה על הספסל, הוא תמיד מוצא את הדרך המהירה להיות הכותרת הראשית של המשחק.
נבחרת ארגנטינה ממשיכה להסתמן כאחת המועמדות הבולטות והחזקות ביותר לשמור על תואר אלופת העולם, כשהיא הנבחרת היחידה בטורניר, יחד עם מקסיקו וצרפת, שמסיימות את שלב הבתים הרשמי עם מאזן מושלם של ניצחונות. בדרך לשלב רבע הגמר ותחת המאבק להגעה אליו, תחכה לארגנטינאים בשלב 32 האחרונות נבחרת כף ורדה, שנחשבת לאחת ההפתעות הגדולות והמרעננות ביותר של גביע העולם הנוכחי.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה