תיירות
מחירי הטיסות עולים בשיא עונת התיירות: "נוצר בישראל צוואר בקבוק"
מומחים בענף מזהירים כי המשבר האמיתי איתו מתמודדות חברות התעופה הישראליות טמון במערך האבטחה. לדבריהם, כל עוד חסר כוח אדם בענף זה, חברות התעופה הישראליות אינן יכולות להרחיב את פעילותן
בחודשים האחרונים ועל רקע המצב הבטחוני המעורער בישראל, חברות התעופה הישראליות פועלות סביב השעון על מנת להרחיב את השירות ולהגדיל את המענה עבור הלקוחות בישראל. לצד הרחבת היעדים והגדלת צי המטוסים, החברות גם מציעות מבצעים ומחירים מיוחדים.
אלא שגם אם כלפי חוץ הכל ניראה תקין וחלק, החברות מתמודדות מאחורי הקלעים עם בעיות נוספות המשפיעות במידה רבה על מחירי הטיסות וההיצע. גורמים בכירים בענף טוענים כי החסם המרכזי נמצא דווקא במערך האבטחה של המדינה.
לדבריהם, כל עוד לא יגדל כוח האדם במערך הביטחון התעופתי, החברות לא יוכלו לנצל את מלו צי המטוסים שלהן, להוסיף תדירויות וקווים חדשים. דבר זה משפיע במידה רבה על התחרות ומונע ירידת מחירים.
על פי הגורמים, חברות התעופה הישראליות כפופות למערך אבטחה ייחודי שמופעל על ידי שב"כ. כל טיסה ישראלית מחוייבת במעטפת אבטחה קפדנית הכוללת מאבטחים, סלקטורים ותיאומים ביטחוניים במדינות היעד. לכן, גם במצב שבו לחברה יש מטוס פנוי וצוות טיסה זמין, היא אינה יכולה להוסיף על דעת עצמה טיסה, כל עוד לא קיבלה את כוח האדם הנדרש לביטחון.
הבעיה הגדולה נובעת מעצם העובדה שחברות התעופה גדלות ומתרחבות, בעוד שמערך האבטחה לא גדל באותו הקצב, מה שמונע אישורים של טיסות וקווים חדשים. זאת בעוד שהחברות הזרות יכולות לקבל החלטות כאלו על דעת עצמן ולהנות מתחרות והורדת מחירים.
עוד ב-
"אפשר לקנות עוד מטוסים ולהעסיק עוד טייסים", ניסה אחד הגורמים להביא פתרון, "אבל אם אין מספיק מאבטחים וסלקטורים שיאפשרו להפעיל את הטיסות, המטוסים פשוט נשארים על הקרקע. זה הפך לצוואר הבקבוק של התעופה הישראלית".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



