טלוויזיה

הלם בחדשות 13: גל פיטורים של אסף רפפורט - והוועד שותק

שינויים דרמטיים ברשת 13 ובחדשות 13 מאז כניסת קבוצת המשקיעים בראשות אסף רפפורט: ברקע העזבתם לא רק של טאלנטים בכירים כמו מושיק רוט ממשחקי השף, וביטול תוכנית של חנוך דאום, אלא גם של עיתונאים בכירים - יש מי ששואל לאן נעלם ועד העיתונאים ששומר על שתיקה גם אל מול פיטורי נריה קראוס והילה אלרואי
אסף רפפורט (צילום מסך כאן 11)
אסף רפפורט מטלטל את רשת 13 ואת חדשות 13. קבוצת המשקיעים שנכנסה לעשות מהפכה בערוץ, פועלת כבעלים לכל דבר ועניין - למרות שבפועל לא ניתן כלל אישור רגולטורי לכך מהרשות השניה, וכל שכן התערבות בחברת החדשות שאינה מקושרת כלל לעסקת רכישת רשת 13 ואמורה לפעול כחברה עצמאית.
כבר לאחר פיטוריה של שליחת חברת החדשות לארה"ב, נריה קראוס, דרך הודעות תפוצה מטעם קבוצת המשקיעים, התעוררה סערה - גם בדרך בה הוכרז על פיטוריה (דרך הודעה על מינויו של סולימאן מסוואדה לתפקיד שלה מבלי להזכיר אותה) ותרעומת שקטה של העובדים אל מול ההנהלה החדשה. 
לא רק זאת, גם התגלעו חילוקי גרסאות בין המנכ"לית טלי בן עובדיה כי קראוס ידעה על הכוונה להחליפה וכי חברת החדשות מתנהלת עצמאית לגמרי, לבין עמדתה של קראוס שאמרה שלא ידעה כלל על המינוי החדש - והדיווחים על ההחלטות של רפפורט מעל ראשה של בן עובדיה, או בהסכמה שבשתיקה בדיעבד.
עתה במהלך החודש קיבלה גם כתבת הבריאות הילה אלרואי בקשה להתפטרות לאחר כ-18 שנה בערוץ.  על פי גורמים בחדשות 13 שעלו באתר וואלה, בן עובדיה זימנה את אלרואי לפגישה ב-7 ביוני, ובה אמרה לה: "אנחנו צריכות להיפרד", וזאת לדברי הגורמים בטענה כי היא לא רואה אותה במהדורה. אלרואי השיבה לה שהיא לא רואה אותה במהדורה כי בן עובדיה לא רוצה לראות אותה במהדורה.
אלרואי המשיכה וטענה כי בשבועות האחרונים היא הייתה עסוקה בהליך הרפואי, בעוד שעובדיה טענה כי היא לא ידעה כלל על כך. אלרואי המופתעת טענה כי דיווחה על כך למספר גורמים במערכת. בחדשות 13 מסרו על כך אז: "חדשות 13 עוברת תהליך עמוק של התחדשות וטיוב".
אולם עד כה כל הדיווחים עסקו מצד ההנהלה, אולם ועד העובדים של חדשות 13, הלוחמני, שבתקופות של מנכ"לים אחרים ובעלים אחרים נלחם על כל בכיר וכדומה, כאן - השתיקה כמעט רועמת מדי.
גיל משעלי הביא היום (שני) גורמים בחדשות 13 שאכן תמהים על, ובקבוצות וואטסאפ המקושרות לעובדי חברת החדשות עלתה השאלה "לאן נעלם ועד העיתונאים", מי שיצא נגד מעורבותו של פטריק דרהי ורכישתו את הערוץ, והביא את אסף רפפורט לרכישת הערוץ בקרב תקשורתי "אגרסיבי", כלשונו. 
לדברי הגורמים, גל הפיטורים השקט בחדשות 13 היה גורם לוועד בעבר לאיומים בהחשכת מסך, או שליחת מייל זועם: "ועכשיו? צרצרים".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה