שיווק ופרסום

סקירת מסחר: ת"א 35 עלה ב-0.3%, מניות התקשורת עלו חזק

ת"א 90 עלה ב-0.6%; מניות התקשורות נסחרו על רקע צפי למיזוג בין הוט לפרטנר; לוזון נדל"ן זינקה ב-23%, טבע ירדה ב-0.2%, מנרב קפצה ב-5.2%, אנלייט אנרגיה עלתה ב-3.4%, גילת צנחה ב-6.6%
איתן גרסטנפלד |  18
בורסת ת"א (צילום Istock)

יום המסחר הרביעי לשבוע זה ננעל בעליות שערים, על רקע פתיחת המסחר בוול סטריט בעליות של עד 0.5%.

{מדד ת"א 35}
{מדד ת"א 90}
מחזור המסחר הסתכם בכ-1.9 מיליארד שקל.
17:25
המסחר בתל אביב ננעל בעליות שערים קלות. ת"א 35 עלה ב-0.3%, ת"א 90 עלה ב-0.6%. מניות התקשורות נסחרו על רקע צפי למיזוג בין הוט לפרטנר - {פרטנר} קפצה ב-4.6%, {סלקום} עלתה ב-4.6% ומניית {בזק} קפצה ב-3.9%; {לוזון נדל"ן} זינקה ב-23% על רקע כניסת חברת אשראי חוץ בנקאי לתוך השלד הבורסאי של החברה, {טבע} ירדה ב-0.2% למרות קבלת אישור FDA למזרק אוטומטי של AJOVY, {מנרב} קפצה ב-5.2% על רקע המלצת קניה של רוסאריו, {אנלייט אנרגיה} עלתה ב-3.4% לאחר רכישת פרויקט בגיאורגיה, {גילת} צנחה ב-6.6% על רקע הדיווח על רכישת החברה, {פז נפט} ירדה ב-2.6% על רקע המכירה המסתמנת של בית הזיקוק באשדוד.
17:05
מניית {ישראכרט} עולה בכ-1.3% לאחר שהחברה דיווחה על קבלת רישיון סולק קבוע מהמפקח על הבנקים, אשר יאפשר לחברה, בין היתר, לעסוק בתחומים נוספים. 
16:30
המסחר בוול סטירט נפתח בעליות שערים של עד 0.5% (לכתבה המלאה).
16:10
מניית {גילת} יורדת בכ-6% לאחר שהחברה מאשרת את ההדלפות מלפני כשבוע וחצי, לפיהן החברה נמכרת, אולם מדובר בסכום מעט נמוך ביחס לסכום שהודלף לתקשורת, כאשר העסקה כוללת גם רכיב מנייתי (לכתבה המלאה).
15:30
במסרת המסחר במטבע חוץ, הדולר עלה ב-0.09% ושערו היציג נקבע על 3.458 שקלים.
13:40
מניית {מנרב} עולה ב-3.6% על רקע המלצת קניה שהוציאה הבוקר מחלקת המחקר של רוסאריו. שיא מנוביץ', אנליסט רוסאריו ייעוץ ומחקר מעריך את השווי הכלכלי הראוי לחברה בכ-664 מיליון שקל. הערכה המשקפת שווי ראוי למניה של כ-646 שקל, המגלם אפסייד של כ-23% ביחס לשער הבסיס של המניה הבוקר (לכתבה המלאה).
12:00
עליות שערים במניות התקשורת, על רקע דיווחים (ממקורות לא רשמיים) לפיהם הוט הציעה לרכוש את פרטנר תמורת 3 מיליארד שקל. {סלקום} עולה ב-4%, {פרטנר} עולה ב-4%, {בזק} עולה ב-2.4% (לכתבה המלאה).
10:50
מניית השלד הבורסאי - {לוזון נדל"ן} מזנקת ב-33% לאחר שהחברה דיווחה כי חברת אובליגו א.א.פ אדוונס פייננס קונה את השליטה בחברה בפרמיה של 50% על שער הבסיס של המניה הבוקר (לכתבה המלאה).
מניית {איתמר} מדיקל יורדת ב-2% לאחר שהחברה פרסמה הצעה להנפקת מניות פיקדון אמריקאיות (ADS) בהיקף של 30 מיליון דולר, כאשר החברה תעניק לחתמים אפשרות לרכוש עד 15% נוספים באותם תנאים (לכתבה המלאה).
מניית {דיסקונט} יורדת ב-0.4% על רקע דליפת מידע מאפליקציית התשלומים של הבנק בשל תקלה בהתקנת שרת חדש. לדבריהם, התקלה טופלה באופן מלא ומיידי עם גילוייה, והמידע שדלף לא יכול להסב נזק כספי ללקוחת (לכתבה המלאה).
9:55
חברת {אנלייט אנרגיה} מדווחת הבוקר כי חתמה על הסכם לרכישת פרויקט אנרגיית רוח בגיאורגיה, שכבר נמצא בהקמה. לפי הדיווח, עלות הקמת הפרויקט נע בין 135-155 מיליון דולר. לפי ההסכם ההכנסות ב-10 השנים הראשונות להסכם צפויות לנוע בין 18 ל-21 מיליון דולר. לאחר מכן ההכנסות צפויות לעלות לבין 25-30 מיליון דולר. עוד מעריכה החברה כי בהתאם לקבלת כלל האישורים, צפי לסיום הפרויקט נע בין 18 עד 24 חודשים (לכתבה המלאה).
9:45
המסחר בתל אביב נפתח בעליות שערים. ת"א 35 עולה ב-0.1%, ת"א 90 עולה ב-0.4%. טבע עולה ב-0.8%.
9:15
חברת {טבע} מדווחת הבוקר כי אמש קיבלה אישור של ה-FDA למזרק האוטומטי של תרופת AJOVY לטיפול והפגת כאבי מיגרנה. בטבע אומרים כי הייחוד של המוצר הוא ביכולת להזריק את התרופה אחת לחודש או אחת לרבעון – מה שהופך אותה לייחודית בשוק (לכתבה המלאה).
ארביטראז': המניות הדואליות חוזרות לתל אביב עם פער אביטראז' חיובי של 0.08% על המעו"ף. מניית {אלביט מערכות} חוזרת עם פער חיובי של 1.2%, מניית {אופקו} חוזרת עם פער חיובי של 1%, מניית {איי.אפ.אפ} חוזרת עם פער חיובי של 0.9%. מנגד, מניית {טבע} חוזרת עם פער שלילי של 1.3%, מניית {אנרג'יאן} חוזרת עם פער שלילי של 0.8%.
חרף החשש מהתפשטות נגיף הקורונה, יום המסחר בוול סטריט ננעל אמש בעליות שערים של עד 1.4% לאחר ירידות חדות שנרשמו בימי המסחר האחרונים. ברקע למסחר, החלטת הריבית בארה"ב צפויה להתרחש מחר והאירועים האחרונים בשווקים מפעילים לחץ כבד על הפד'. במקביל, עונת הדו"חות בוול סטריט בשיאה עם דו"חות של אפל, AMD ואיביי.
יום המסחר האחרון בת"א ננעל במגמה מערובת. מדד ת"א 35 עלה ב-0.1% , ת"א 90 עלה ב-0.2%, ת"א בנקים ירד ב-0.3%. מניית {אודיוקודס} צנחה ב-7.5% לאחר פרסום תוצאותיה השנתיים, מניית {דלק קבוצה} איבדה 3.6% בעקבות החלטת בית המשפט על תשלום מס, מניית {אנלייט אנרגיה} עלתה ב-2.2% בעקבות הסכם שותפות בהשקעה.
מניית {טיב טעם} עלתה ב-3.5% על רקע תכנית אסטרטגית ל-2020, מניית {טוגדר} זינקה ב-11.4% בעקבות אישור ייצוא מהרשויות באוגנדה. מניית {אבגול} ירדה 2.2% לאחר הפסקת פעילות המפעל בסין בעקבות הקורונה, מניית {בזן} איבדה 3% בעקבות רכישת מערכת זמנית למתקן הביטומן

תגיות בורסה | טאואר | טבע
תגובות לכתבה(18):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    המומלצות:
    אנליסט 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    2 2
    דור אלון, חילן. אל-על
    סגור
  • אני רוצה להשכיב סכומי ענק בשלושתם בערך חמש אלף לאחד אתה
    מקסים לאנליסט 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    3 0
    תוכל לתת לי ערבות בנקאית שאני יעשה לפחות עשר אחוז לחודש?
    סגור
  • רווח כן אך פחות מ-10% (ל"ת)
    למקסים 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • הסבר בקצרה מה הטוב בהן? אל תשגר הודעה סתמית של מריץ
    מומחה 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    8 0
    מניות.
    סגור
  • צודק! גלום רווח נאה במניות שהמלצת. תודה (ל"ת)
    משקיע וותיק 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    0 3
    סגור
  • טען עוד
  • היה טוב אם לא היית מפרסם תגובתך... (ל"ת)
    מומחה לוותיק 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 5.
    אני ילינה רואת חשבון וכלכלנית ומומחית בדידים ----------
    . 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    0 4
    אמרתי לא אמרתי אמרתי אמרתי לא אמרתי שביינתיים פוכס תירד רק 15 אחוז ואולי הרבה יותר אז מה יא סתומים
    סגור
  • פוקס
    למומחית הכושלת 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    2 0
    משקיעים הרוויחו יפה מאודאל תשביתי שמחה וכנסי למטבח
    סגור
  • איזו דיקט (ל"ת)
    יאאאלללא 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • 4.
    עליות קלות? כל הבורסות עפו אתמול
    קלות 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    1 1
    עליות קלות? מה יהיה ביז? כל הבורסות עפו כשאצלנו התחיל טוב וירד ל0.05, היום ומחר הבורסה צריכה לעלות הרבה מאוד!
    סגור
  • שתי שאלות: 1) מה הכוונה עפו? 2)מה הכוונה צריכה לעלות
    לקלות מתגובה 4. 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    5 0
    הרבה מאוד?
    סגור
  • 3.
    כאשר לא יגורנו ממשיך וימשיך לבוא אלינו ועלינו בענק!!! (ל"ת)
    פרופ' איצ100 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    4 1
    סגור
  • ארצות הברית שמובילה את כלכלות העולם אפיים ארצה...>
    ד"ר ניר(איצ100) 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    4 2
    מתעלמת באדיקות מהמכה הנוראית שעומדת בפני העולם(גם כך המצב היה בגדר קטסטרופה)לא ייקח זמן רב והרצת החוזים והמדדים ההזוייה בזוייה תיגמר באחת ותיתרסק. יש לציין שבכל מצב שוק יש את הדרכים להישאר במצב החיובי של המתרס ובגדול. צריכים רק ללמוד ולישם את המטריה מכל כיוונייה...
    סגור
  • 2.
    איזה בוקר יפה
    משה 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    8 3
    ביבי מלך ישראל וכול מילה מיותרת סוף סוף המדינה שלנו מתחילה להיות מדינה עים עוצמה ביטחון וכלכלה ואיזה מיזקנים השמולאנים שכול הדרך שלהם לא רלונטיים
    סגור
  • סוף..סוף..משמע: עד עכשיו המדינה הייתה בלי עוצמה ובלי
    מיזקן שמולאני 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    10 2
    ביטחון ובלי כלכלה. אז איך התקיימנו מה עוד שהבורסה אכלה לנו כל הכסף ינעל העולם. אתה בטוח שאפשר לשים איזה עשיריה בכל מניה שהיא ותוך שבועיים יהיה לי לפחות מאה אלף או מליון בקטנה?
    סגור
  • 1.
    אופקטרא
    אנונימי 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בוקר טוב,למי יש מושג ?מבקש הסבר
    סגור
  • החברה תגיע לשווי של מיליארד
    אזוליאי 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש התפתחות טכנולוגית ענק ממש כמו מובליאיי זה בסוף תתחרה ביונד מיט טשנסחרת ב7 מיליארד דולר
    סגור
  • אופקטרא
    אנונימי 01/2020/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מתנהגת יפה
    סגור