רכב

בשורה כואבת לעולם הרכבים: לוי יצחק הלך לעולמו בגיל 86

האיש שלפני 50 שנה החל לפרסם את מחירון הרכבים משומשים ומאז הפך להיות התנ"ך של הסוחרים והאנשים שרוצים לשדרג את רכבם, הלך אמש לעולמו
מערכת ice |  2
לוי יצחק (צילום יחצ)
בשורה קשה לחובבי הרכבים בישראל. לוי יצחק, האיש שלפני 50 שנה החל לפרסם את מחירון הרכבים משומשים ומאז הפך להיות התנ"ך של הסוחרים והאנשים שרוצים לשדרג את רכבם, הלך אמש (חמישי) לעולמו בגיל 86.
לוי, יליד בולגריה. שרד את השואה ובגיל 8 עלה לישראל, לאחר שהתגייס לצה"ל ושם שירת כמכונאי ומדריך בתחום הרכב, הוא השתחרר ופנה למקצוע השמאות. בדיוק לפני 50 שנה, ב-1973, הוא עשה מהחל פורץ דורך, כאשר החל להפיץ את מחירון הרכב שלו, כשהוא מספר כי ארה"ב הייתה המודל עם מחירונים דומים.

המחירון של לוי זכה להערכה רבה ואומץ על ידי חברות הליסינג והביטוח ותמיד נשאר רלוונטי ופופולרי עבור הסוחרים. במהלך חייו פנה אל תחום הנדל"ן והחל לפרסם מחירון גם לדירות, וכמו כן מחירון לרכב דו גלגלי.
העסק הפך למשפחתי כאשר ילדיו המשיכו את עבודתו במחירון, וכיום בנו מי-רון לוי אחראי על שמאות הרכב ובתו אחראית על שמאות הנדל"ן, שניהם סמנכ"לים בחברה. יצחק שהותיר אחריו גם אישה, יובא היום (שישי) למנוחות, ב-12:00, בבית העלמין מורשה ברמת השרון.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אחד ויחיד
    זאב 08/2023/25
    הגב לתגובה זו
    3 0
    היה המורה שלי למכונאות בביהס' אורט איש נעים הליכות וטוב לב שישכב במנוחה על משכבו אמן!
    סגור
  • 1.
    אחד ויחיד
    זאב 08/2023/25
    הגב לתגובה זו
    3 0
    היה המורה שלי למכונאות בביהס' אורט איש נעים הליכות וטוב לב שישכב במנוחה על משכבו אמן!
    סגור