השוק

עסקת הענק בשווי 2.2 מיליארד שקל בוטלה: טוויסט מפתיע בשוק החשמל

טראלייט לא תמכור חשמל לדליה אנרגיה ב-2.2 מיליארד שקל: החברות הודיעו על ביטול ההסכם למכירת חשמל מפרויקט "תענך 2"; טראלייט ממשיכה עצמאית בפיתוח הפרויקט עם סגירה פיננסית לשלב הראשון
מערכת ice |  1
אילוסטרציה (צילום shutterstock)
טראלייט, מחברות האנרגיה המתחדשת המובילות בארץ, הודיעה כי ההסכם לאספקת חשמל בהיקף של 2.2 מיליארד שקל לחברת דליה אנרגיה לא ייצא לפועל. ההחלטה על ביטול העסקה התקבלה בהסכמה, ככל הנראה על רקע שינויים רגולטוריים שהיטיבו עם יצרני חשמל פרטיים והפחיתו את התלות שלהם בהסכמים ארוכי טווח עם צרכנים גדולים.  
ביטול העסקה לא פוגע בפיתוח של פרויקט "תענך 2", אשר טראלייט ממשיכה לקדם במלוא המרץ, שהספקו 104 מגה־וואט בשילוב מתקן בעל יכולת אגירה של כ-440 מגה־וואט שעה. פרויקט תענך 2, המוחזק ב-100% ע"י החברה, צפוי להתחבר לרשת החשמל במהלך המחצית השנייה של 2026 ולהניב הכנסות של כ-86 מיליון שקל ורווח תפעולי תזרימי (Ebitda) של כ-68 מיליון שקל בשנה.
בנוסף, טראלייט רשמה לאחרונה התקדמות בפרויקט "תענך 1", שהחל לפעול באופן מסחרי. פרויקט התענך 1 הינו הפרויקט הסולארי הגדול בישראל, אשר צפוי לייצר כ-310 ג'יגה-וואט שעה של חשמל מאנרגיה סולארית בשנה. ההכנסות הצפויות מהפרויקט (100%) בשנת הפעלה מלאה שלו מוערכות בכ-60 מיליון שקל עם רווח תפעולי תזרימי (Ebitda) של 46.4 מיליון שקל בשנה. חלק החברה בפרויקט הינו 51% והיתרה מוחזקת בידי קבוצת מגדל.
שני הפרויקטים יחדיו מחזקים את מעמדה של טראלייט בשוק האנרגיה הירוקה בישראל, עם הספק מצטבר משמעותי. מניית החברה רשמה עלייה של 15% בשנה האחרונה, ושווי השוק שלה עומד כיום על כ-614 מיליון שקל.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    309 מגה-ואט-שעה, לא 310 גיגה-ואט-שעה.
    גדעון 02/2025/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    האם הכתב יודע חשבון או מבין באנרגיה?
    סגור