השוק
הנגיד מתרה: הפנסיות ייפגעו בשל תכנית המכסים של טראמפ
מכספי הפנסיות ועד לשוק ההיי טק: נגיד בנק ישראל סבור כי הכלכלה הישראלית עלולה להיפגע בשל תכנית המכסים של טראמפ
נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, אמר כי תוכנית המכסים שיזם הנשיא טראמפ ומסעירה את העולם עלולה לאיים על הכלכלה הישראלית, וגורמים לדאגה רבה במערכת הכלכלית המקומית.
בראיון לרשת בלומברג הסביר פרופ' ירון כי ההאטה העולמית והזעזוע בשווקי ההון עלולים להשפיע באופן שלילי על המשק הישראלי, כשהקטר של הכלכלה הישראלית, ענף ההייטק, עלול להיפגע בשל תלותו בכספי ההון סיכון בארצות הברית. כמו כן, כספי הפנסיות של אזרחי ישראל מושקעות במידה לא מבוטלת שווקי המניות, שחשופות באופן ישיר להשלכות תכנית המכסים. ירון אמר את הדברים בהנחה והייצוא הישראלי לא יושפע מהתוכנית, שכן הוא מושתת על מתן שירותים שונים.
הנגיד אמר בראיון בין השאר כי, "ככל שהאי-ודאות מכבידה על שני הדברים האלה, זה גם משפיע ישירות על הכלכלה שלנו. יש להגיע להסדרים בני קיימא ולהפחית את אי-הוודאות במהירות האפשרית. זה יסייע לכלכלה הן כאן והן בחו"ל".
פרופ' ירון התייחס לסיום האפשרי של הלחימה ברצועת עזה, וסבור כי, "מבחינה כלכלית, סיום הסכסוך והגעה להסדרי ביטחון בני קיימא יתורגמו לפחות חוסר ודאות, מה שיחזק לא רק את הכלכלה הישראלית אלא גם את זו של האזור כולו. זה יאפשר לנו להפנות יותר אנרגיה לנושאים כמו חינוך, תשתיות והגברת הצמיחה הפוטנציאלית".
עוד ב-
כזכור, לאחר פרסום תכנית המכסים של הנשיא טראמפ, בנק ישראל הוריד את תחזית הצמיחה של ישראל בחצי אחוז לשנים 2025 ו-2026 ל-3.5% ו-4% בהתאמה. ירון ציין כי במידה ותהיה לחימה עצימה ברצועת עזה שתכלול גיוס נוסף של כוחות מילואים, הצמיחה עלולה לרדת עוד יותר ל-3% בלבד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.בחיאת ,תמשיך להגן על הבנקים ותעזוב אותנו בשקטפאואל 04/2025/27הגב לתגובה זו0 1שום דבר יעיל לא עושה, רק נואםסגור



