השוק
סולאראדג' צונחת ב-9% אחרי הדוחות - תגובה מוגזמת?
החברה שהייתה בעבר מהישראליות הגדולות בוול סטריט צוללת במסחר המוקדם אחרי דוחות בהם עקפה את צפי האנליסטים - אך אכזבה בתחזית. האם המשקיעים מגזימים בתגובה ומה התחום החדש אליו החברה נכנסת?
סולאראדג' הישראלית שמפתחת ומשווקת ממירים לפאנלים סולאריים דיווחה על תוצאותיה לרבעון השלישי של השנה, בו הסתכמו ההכנסות ב-340.2 מיליון דולר וההפסד למניה ב-0.31 דולר. מדובר בתוצאות טובות יותר מצפי האנליסטים שהיה להכנסות של 336.7 מיליון דולר והפסד של 0.42 דולר למניה, אך המניה בכל זאת צוללת במסחר המוקדם.
גורם קריטי שככל הנראה מאכזב את המשקיעים הוא התחזית: סולאראדג' צופה הכנסות של בין 310-340 מיליון דולר, כשנקודת האמצע - 325 מיליון דולר, נמוכה משמעותית מהצפי בשוק שעומד על 343.3 מיליון דולר.
המשקיעים של סולאראדג' רוצים לראות אותה חוזרת לצמיחה, ולכן התחזית שניתנה מאכזבת אותם. אלא שחשוב לזכור שהחברה נמצאת במסע התאוששות מהנפילה החדה שחוותה בשנים האחרונות מהשיאים שנרשמו בתקופת הקורונה.
"אנחנו מתקדמים בהתמדה בשינוי הארגוני שלנו, עם שלושה רבעונים רצופים של צמיחה בהכנסות ושיפור ברווחיות, ואנחנו עדיין לא סיימנו," אמר שוקי ניר, מנכ"ל סולאראדג'. "מכיוון שלאנרגיה תפקיד חיוני והולך בהנעת הכלכלה הגלובלית, אנו מאמינים שסולאראדג' ממוצבת להמשך צמיחה, רווחיות מתמשכת, ומנהיגות בפתרונות אנרגיה חכמים".
שוקי ניר, שמונה למנכ"ל לפני כשנה, מוביל את תהליך ההתאוששות הזה. בדוחות הראשונים שפורסמו תחת הנהגתו ביצעה סולאראדג' מחיקת מלאי משמעותית של מאות מיליוני דולרים כתוצאה מהצטברות של ציוד ישן שלא נמכר. כעת החברה בעיקר משתדלת לשמור על תזרים חיובי - והיא הצליחה גם ברבעון האחרון.
התזרים שנוצר מפעילות שוטפת עמד על 25.6 מיליון דולר לעומת 7.8 מיליון דולר בתקופה המקבילה והתזרים החופשי עמד על 22.8 מיליון דולר לעומת 9.1 מיליון דולר בתקופה המקבילה. נכון לסוף הרבעון המזומנים וההשקעות נטו של החברה עמדו על 208.8 מיליון דולר לעומת 131.8 מיליון דולר בתקופה המקבילה.
סולארדאג' גם הציגה שיפור במספר הממירים שנמסרו - במהלך הרבעון החברה מסרה 1,471 ממירים, בהשוואה ל-1,194 ברבעון הקודם.
גם הרווחיות השתפרה - הרווחיות הגולמית על בסיס GAAP עמדה ברבעון על 21.2% בהשוואה ל-11.1% בתקופה המקבילה. ההוצאות התפעוליות ירדו ל-107.3 מיליון דולר לעומת 147.6 מיליון דולר וההפסד התפעולי צומצם ל-35.2 מיליון דולר לעומת 115.5 מיליון דולר.
במקביל לדוחות, סולאראדג' הודיעה על שיתוף פעולה אסטרטגי עם ענקית השבבים הגרמנית אינפיניאון לפיתוח טכנולוגיית Solid-State Transformer (SST) למרכזי נתונים של בינה מלאכותית.
מדובר בצעד משמעותי שמרחיב את פעילות סולאראדג' לשוק חדש לחלוטין - מרכזי נתונים שצורכים כמויות עצומות של חשמל. הטכנולוגיה המשותפת תאפשר המרת חשמל במתח בינוני (13.8-34.5 קילו-וולט) ישירות למתח DC של 800-1500 וולט ביעילות של מעל 99%, תוך הפחתה משמעותית במשקל, בגודל ובפליטות פחמן.
מהצד של סולאראדג' זהו ניצול חכם של הידע שלה בארכיטקטורת DC שנצבר במשך 15 שנה בתחום הסולארי, והעברתו לשוק שצומח בקצב מסחרר בעקבות מהפכת הבינה המלאכותית. השאלה היא מתי התרומה של התחום החדש הזה תתחיל לשחק תפקיד משמעותי בתוצאות הכספיות, אבל לכל הפחות מדובר באופק צמיחה חדש שמגוון את הסיכונים של החברה מעבר לשוק הסולארי המסורתי.
סולאראדג' נמצאת כרגע במצב מורכב שיכול לעניין משקיעים שמחפשים הזדמנות, אך בהחלט דורש בטן חזקה. ברבעון הקודם המשקיעים הגיבו בהיסטריה לשינויים בהטבות המס בארה"ב, וחששו שסולאראדג' תיפגע קשות.
בפועל, החברה מצליחה להתאושש בהתמדה - שלושה רבעונים רצופים של צמיחה בהכנסות, שיפור ברווחיות, תזרים חיובי וניצולת גבוהה במפעלים. התחזית המאכזבת לרבעון הרביעי יוצרת אמנם לחץ לטווח הקצר, אבל החברה עדיין בתהליך התאוששות ארוך טווח מהמשבר שעברה בשנים האחרונות, ולא כל רבעון יהיה ורוד.
המשקיעים צריכים להבין שמדובר במניה שתמשיך להיות תנודתית מאוד. סולאראדג' רגישה למצב המקרו-כלכלי באירופה ובארה"ב, למדיניות הממשל האמריקאי בנושא אנרגיה מתחדשת, ולשינויים בביקוש בשוק הסולארי שעדיין מתאושש.
מי שמחפש יציבות לא ימצא אותה כאן. עם זאת, מי שמאמין שהשווקים הסולאריים יחזרו לרמות הביקוש שהיו בעבר, ושהפעילויות החדשות כמו תוכנה, אגירה מסחרית ומרכזי נתונים יתרמו בעתיד, עשוי למצוא כאן הזדמנות מעניינת.
עוד ב-
החברה מתקדמת בכיוון הנכון, אבל הדרך עדיין ארוכה ומפותלת, והתשואה עשויה להגיע רק למשקיעים שמוכנים לסבול תנודתיות גבוהה ולהאמין בתהליך ההתאוששות ארוך הטווח.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



