השוק
ענקית הטכנולוגיה הישראלית חושפת: זו הסיבה ששברה שיא בהכנסות
ענקית המחשוב הישראלית מטריקס שהמיזוג הקרוב עם מג'יק צפוי להפוך את החברה לשחקנית מובילה בישראל ומחוצה לה פרסמה את דוח הרבעון השלישי שלה - עם הכנסות שיא חודש לפני ההצבעה לאיחוד החברות
מטריקס פרסמה הבוקר את הדוח לרבעון השלישי של השנה עם רווח שיא של 84.3 מיליון שקל, בהשוואה ל-69.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, שיפור של 21%. הרווח הנקי המיוחס לבעלי מניות החברה טיפס לשיא של 78 מיליון שקל. התוצאות מגיעות לפני הצבעת בעלי המניות על עסקת המיזוג עם מג'יק, שתתקיים בחודש הבא.
הכנסות החברה ברבעון עמדו על 1.64 מיליארד שקל, בהשוואה ל-1.42 מיליארד שקל ברבעון המקביל, צמיחה של 15.7% שהושגה בעיקר מהרחבת הפעילות במגזר פתרונות ושירותי IT. התוצאות הושפעו גם מאיחוד וצירוף החברות שנרכשו לאחרונה: גב מערכות (החל מהרבעון הראשון של 2025), אורטק (החל מדצמבר 2024) ו-ALACER (החל מהרבעון הרביעי של 2024).
הרווח הגולמי טיפס לשיא של 241.5 מיליון שקל (14.7% מההכנסות), עלייה של 17.8% לעומת הרבעון המקביל. הרווח התפעולי הגיע ל-131.5 מיליון שקל (8% מההכנסות), גידול של כ־21.5%.
מוטי גוטמן, מנכ"ל מטריקס, ציין לאחר פרסום הדוחות: "מטריקס נכנסת לישורת האחרונה של מימוש העסקה למיזוג עם חברת מג'יק, הנדרשת לאישורים רגולטוריים ולאישור האספה הכללית המיוחדת שנקבעה לחודש דצמבר. אם יאושר, המיזוג יהיה קפיצת מדרגה בהתפתחות מטריקס".
עוד ב-
מג'יק צפויה להתמזג לתוך מטריקס בקרוב, והשתיים יהפכו לחברה אחת תחת פורמולה מערכות, בעלת השליטה בשתי החברות. העסקה, שכוללת ככל הנראה החלפת מניות, תידרש לאישור בעלי המניות ולאישור רשות התחרות, וצפויה להפוך את החברה הממוזגת לשחקנית משמעותית בישראל ומעבר לים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



