השוק

ישי דוידי וקרן פימי בחגיגות רווחים: מימוש ב-100 מיליון שקל

קרן ההשקעות הישראלית של ישי דוידי, קרן פימי, ממשיכה במימושים החזקים והפעם עם מכירה של 20% מחברת מר במאה מיליון שקל. רק אתמול מכרה את יתרת מניותיה בחברת פיסיבי טכנולוגיות בתשואה של 420% על ההשקעה
מערכת ice | 
ישי דוידי (צילום יונתן בלום, pixabay)
ישי דוידי ממשיך את התקופה החזקה של קרן פימי, קרן ההשקעות הפרטית בין המובילות בישראל, והפעם במימוש נוסף בחברת הביטחון והתשתיות מר בהיקף של 100 מיליון שקל.
על פי הדיווח בכלכליסט,  המניות של פימי נמכרו ללא הנחה ואת ההפצה ביצע ברק לאומי. לאחר מכירת 20% ממניותיה, תישאר הקרן עם החזקות של 26% מחברת מר.
כזכור, במהלך חודש דצמבר מכרה פימי 14% מחברת המעגלים המודפסים PCB בתמורה ל-125 מיליון שקל. לאחר כשבועיים, אתמול, הקרן מכרה את יתרת מניותיה בסכום של 146 מיליון שקל, ורשמה רווח מצטבר של כ-111 מיליון דולר - תשואה של 420% על ההשקעה.
קרן פימי היא אחת מהשחקניות המרשימות בשוק ההון הישראלי. יכולת הזיהוי של דוידי וצוותו, יחד עם הניסיון בהשבחת חברות, הופכים את הקרן לשחקן מרכזי.
במהלך חודש נובמבר, הודיעה קרן פימי על פתיחת הגיוס לקרן השמינית שלה בהיקף של עד 1.5 מיליארד דולר. ההכרזה מגיעה כשהקרן מנהלת כיום נכסים בשווי 8 מיליארד דולר ורק בשבוע לפני כן רשמה אקזיט מרשים נוסף.
לצד דוידי, מנהלים את הקרן גם השותפים הבכירים - גילון בק, לילך אשר טופילסקי, עמית בן צבי ואמיר וידמן - והשותפים אורי בוצר, רועי גזית ועידו ענפי. עם השלמת הגיוס החדש, שמתוכנן להסתיים עד יוני 2026, יעמוד סך ההון המגויס של הקרן על 6 מיליארד דולר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה