השוק
לקראת השבוע בוול סטריט: אלו הענקיות שיפרסמו דוחות
ג'ונסון אנד ג'ונסון, אינטל, נטפליקס ומובילאיי יפרסמו את תוצאותיהן לרבעון הרביעי השבוע. האם אינטל תצליח לנצל את מחסור השבבים? האם נטפליקס תמשיך להדהים? ומה עם מובילאיי אחרי העסקה הגדולה? | כל מה שהמשקיעים צריכים לדעת לפני שהמספרים ייחשפו
וול סטריט מתכוננת לעונת דוחות סוערת כאשר השבוע יפרסמו כמה מהחברות המובילות בשווקים את התוצאות שלהן לרבעון האחרון של 2025. בין השמות הבולטים: ג'ונסון אנד ג'ונסון, נטפליקס, אינטל, ומובילאיי הישראלית - כל אחת עם סיפור משלה, וכולן עם פוטנציאל להניע את השווקים בכיוונים שונים.
נטפליקס תפרסם את תוצאותיה ביום שלישי, 20 בינואר, והציפיות גבוהות. האנליסטים צופים הכנסות של כמעט 12 מיליארד דולר ורווח למניה של 55 סנט. החברה מסיימת שנה טובה במיוחד, והשאלה המרכזית היא האם תוכל להמשיך להפתיע כשהשוק כבר מצפה הרבה ממנה.
מה שיעניין את המשקיעים במיוחד: עד כמה מצליחה תוכנית הפרסומות. הרבעון השלישי הראה צמיחה חזקה בהכנסות מפרסום, והרבעון הרביעי צפוי לספק מידע נוסף, במיוחד עם עונת החגים שמזרימה תקציבי פרסום גדולים. בנוסף,
השוק רוצה לראות שהעלאות המחירים שנטפליקס ביצעה השנה לא שברו את הלקוחות - וששיעורי הנטישה נשארו נמוכים.
אם נטפליקס תציג שולי רווח גבוהים יותר ותזרים מזומנים חזק, זה יחזק את הנרטיב שהחברה לא רק גדלה אלא גם הופכת יותר רווחית. זה קריטי לכל מי שמחזיק במניה או שוקל להיכנס אליה.
ג'ונסון אנד ג'ונסון תדווח ביום רביעי, 21 בינואר, והציפיות הן לרווח של כ-2.5 דולר למניה. ההכנסות צפויות להגיע ל-24.16 מיליארד דולר. על פני השטח, הכל נראה חזק. אבל הפרטים יהיו קריטיים.
האנליסטים הורידו מעט את התחזיות שלהם בשבוע האחרון, מה שמצביע על כך שייתכן שהציפיות היו אופטימיות מדי. ג'ונסון אנד ג'ונסון צריכה להציג לא רק צמיחה בהכנסות אלא גם שליטה בעלויות ושולי רווח משתפרים כדי לשכנע את השוק שהצמיחה תימשך.
אינטל תפרסם את תוצאותיה ביום חמישי, 22 בינואר, אחרי סגירת המסחר, ובניגוד לרבעונים האחרונים - הפעם יש סיבה אמיתית לאופטימיות. הציפייה היא לרווח של רק 8 סנט למניה, אבל זה לא מה שמעניין את המשקיעים.
מה שמעניין הוא הרוח הגבית שנושבת לאינטל: מחסור השבבים בטייוואן, התחזקות בתחום שרתי ה-AI, ושיפור בתשואות הייצור של תהליך ה-18A.
האנליסטים מדברים על קיבולת מלאה בשרתי 2026, מה שאומר שאינטל יכולה לתמחר את השבבים שלה גבוה יותר בשנה הקרובה. בנוסף, TSMC מתקשה לספק את ביקוש הענק מלקוחות כמו אנבידיה, מה שפותח לאינטל הזדמנות לתפוס חלק מהשוק. המניה של אינטל זינקה בחדות, והשאלה היא אם הדוח יאשר שהעלייה מוצדקת.
כמובן שיש גם סיכונים: האנליסטים מזהירים שההשקעות הכבדות של אינטל בתשתיות ובפיתוח שורפות מזומנים, והרווחיות עדיין לא חזרה לרמות המרשימות של פעם. מי שמחזיק במניה צריך להקשיב טוב למנהלים בשיחה עם האנליסטים - זה יגלה אם החברה באמת במסלול התאוששות או שזה רק סיפור זמני.
מובילאיי תדווח גם היא ביום חמישי, וזה יהיה דוח מעניין במיוחד לאחר שהחברה הכריזה לפני שבועיים על רכישת חברת הרובוטיקה מנטי רובוטיקס בעסקה של 900 מיליון דולר. הציפייה לרבעון הרביעי היא לרווח של 6 סנט למניה והכנסות של 430 מיליון דולר - לא נתונים מדהימים, אבל העניין האמיתי הוא בעתיד.
מובילאיי מתפתחת מחברת שבבים לרכבים אוטונומיים לשחקן גלובלי בעולם הרובוטיקה. זה מהלך גדול, ומי שמחזיק במניה צריך להבין את הפוטנציאל - אבל גם את הסיכונים.
החברה הייתה בשנה קשה, עם ביטולי הזמנות ופיטורים, אבל לצד זה חתמה על חוזה ענק לאספקת 9 מיליון שבבים ליצרנית רכב אמריקאית. המשקיעים ירצו לשמוע מהמנכ"ל אמנון שעשוע איך הוא מתכנן לנהל את השילוב עם מנטי ואיך זה ישפיע על המודל העסקי.
הדוחות לא רק משפיעים על מי שמחזיק במניות הספציפיות האלה. הם משפיעים על התיקים הפנסיוניים, על קרנות ההשקעה שמנהלות את החסכונות שלכם, ועל מדדי המניות שאליהם אתם חשופים. אם נטפליקס מאכזבת, קרנות הטכנולוגיה יכולות להיפגע. אם אינטל מפתיעה לטובה, מניות השבבים יכולות לזנק. והשאלה היא - האם אתם ערוכים?
עוד ב-
לפני שהמספרים נחשפים, כדאי לבדוק את החשיפה שלכם לחברות האלה ולסקטורים שהן מייצגות, ולחשוב האם אתם מרגישים בנוחעם רמת הסיכון.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



