השוק
עופר ינאי חושף את ההזדמנות הבאה בשוק: "לקחת זהב מהרצפה"
מניית נופר אנרגיה זינקה ב-17% ושווי החברה חצה לראשונה את רף ה-10 מיליארד שקל. המנכ"ל והבעלים מסביר מה הניע אותו לפעול בשיא הכוח
חברת נופר אנרגיה, בהובלת הבעלים והמנכ"ל עופר ינאי, דיווחה אמש (רביעי) על תוצאות הרבעון הראשון של 2026, המשקפות האצה בצמיחה הגלובלית, ייצור מקורות הוניים משמעותיים והמשך גידול בצבר הבשל. נתוני השיא של החברה גרמו למשקיעים להסתער על נופר אנרג'י בבורסה בתל אביב, ומניית החברה נסגרה בזינוק של לא פחות מ-17% ביום המסחר האחרון. העלייה החדה במחיר המניה הוביל לכך ששוי החברה יחצה לראשונה את סך ה-10 מיליארד שקל - שיא היסטורי עבור נופר אנרג'י.
לאחר הזינוק המרשים, עופר ינאי התראין ל-"כלכליסט" וחשף מה הוביל אותו לפתח את החברה ברבעון האחרון. ינאי משתף על התהליך שעבר מאז כניסתו לתפקיד המנכ"ל הקבוע של החברה בחודש ספטמבר האחרון, ומה הניע אותו לפעול בשיא הכוח במשך אותם חודשים משמעותיים. "חמש שנים שני המנכ״לים אמרו לי שבגללי הנייר לא זז, באתי עם רעב גבוה להוכיח את עצמי", שיתף.
אין ספק שהמספרים מדברים בעד עצמם. כשינאי נכנס לתפקיד, שווי השוק של נופר אנרג'י נע סביב 3.5 מיליארד שקל בלבד. תוך תקופת זמן קצרה הצליח איש העסקים הישראלי לסגור מספר עסקאות מפתח שהזניקו את שווי החברה והשיגו את אמון המשקיעים, שהמשיכו להזרים את כספם לחברה, מזניקים אותה ב-180% במהלך חצי השנה האחרונה בלבד.
מנכ"ל נופר אנרג'י התייחס בנוסף לעסקאות האחרונות שביצע, ביניהן העסקה הראשונה של החברה בישראל ורכישת החברה האירופית. "זה לקחת זהב מהרצפה. העלות של הקמת מגה־ואט של דאטה סנטר עומדת על 13 מיליון דולר, והערך של כל מגה־ואט הוא הרבה יותר גבוה משל מגה־ואט סולארי. יש לנו אנשים מנוסים שמובילים את הפעילות במדינות השונות ויש להם רוח גבית ממני כדי לא לפספס את ההזדמנות הכי גדולה שהייתה בשוק האנרגיה. מה שקורה עכשיו עם כל הסיפור הזה של הדאטה סנטרס זה משהו שלא דומה לשום דבר שהיה בעבר מבחינת האפשרות ליצירת ערך", סיפר בראיון.
עוד ב-
"אני הנפקתי את נופר בשיא ההייפ של האנרגיה המתחדשת ב־2021, והיום המצב הוא פי 100 חזק יותר מבחינת העוצמה הכלכלית", חשף המנכ"ל את הנתונים המרשימים. "אפשר לבנות ולמכור דאטה סנטר תוך שלוש שנים ולהישאר עם 850 מיליון דולר בכיס. חוות שרתים של כ־50 מגה־ואט עולה 650 מיליון דולר. הון עצמי - 100 מיליון דולר, והיתר במימון. ואז מוכרים ב־1.5 מיליארד דולר, ונשארים עם 850 מיליון דולר. וזה עבור דאטה סנטר קטן של 50 מגה־ואט כמו זה שנבנה בשוהם", הסביר בראיון.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



