השוק

נפרדו מעופר ינאי: ורוכשים כעת חברה חדשה ב-50 מיליון דולר

בכירי אנלייט ונופר לשעבר, שהקימו את סטארק פאוור, רוכשים פלטפורמת דאטה סנטרס בארה"ב. העסקה עשויה להניב להם הכנסות עתק של מאות מיליוני דולרים כבר בשנים הקרובות

צפרירי יואלי שחר גרשון ונדב טנא (צילום יחצ)
חברת סטארק פאוור (Stark Power), שהוקמה ע"י בכירי אנלייט ונופר אנרגיה של עופר ינאי לשעבר - נדב טנא, שחר גרשון, צפריר יואלי, מיכאל אבידן ויוסף לבקוביץ - ופועלת בתחום פיתוח תשתיות אנרגיה ודאטה סנטרס בארה"ב, דיווחה הבוקר (ראשון) כי בהמשך לדיווח מיום 24 במרץ 2026, התקשרה חברת הבת של סטארק פאוור, SunSpear Capital LLC (להלן: "הרוכשת") חברה בת בבעלותה המלאה (100%) של סטארק פאוור, בהסכם לרכישת 100% זכויות הבעלות בחברת Sagebrush Infrastructure Partners LLC (להלן: "SAGE") - פלטפורמה אמריקאית לייזום ופיתוח פרויקטי דאטה סנטרס ותחנות כוח מבוססות גז טבעי במודלCo-Location  בתמורה ל-50 מיליון דולר במזומן.
SAGE עוסקת בייזום, פיתוח וקידום של פרויקטי דאטה סנטרס מסוג Hyperscale בארה"ב, חלקם בשילוב תחנות כוח מבוססות גז טבעי במתווה Co-Location )בצמידות( לדאטה סנטרס. הפרויקטים מתמקדים באזור ה-Midwest ובפרט בשווקי החשמל MISO ו-SPP, באזורים בהם זוהו ע"י SAGE נגישות לכושר ייצור חשמל ותשתיות הולכה זמינות המאפשרים קידום פרויקטי דאטה סנטרס בטווחי זמן קצרים יחסית. 
SAGE הוקמה ע"י שלושה יזמים עתירי ניסיון בייזום, פיתוח ומימוש של פרויקטי אנרגיה ותשתיות בארה"ב:Todd Cater ,Timothy Dertzbaugh , ו-Michael Whalen. טרם הקמת SAGE, המייסדים פיתחו ומכרו בהצלחה שלוש פלטפורמות אנרגיה בארה"ב בהיקף מצרפי של כ- 4.2 GW לגופים מוסדיים ואסטרטגיים מובילים בענף. 
SAGE מקדמת פורטפוליו של חמישה קמפוסי דאטה סנטרס בהספק מצרפי של כ- 5.6 GW IT, המצויים בשלבי פיתוח, מתוכם כ-1.55GW IT  צפויים להגיע, במהלך השנים 2027-2029, לשלב ה-  Powered Land (שלב הכולל זכויות בקרקע, השגת כלל ההיתרים הדרושים וטיוטת הסכם אספקת חשמל (ESA) מול חברת החשמל המקומית או פתרון של תחנת כוח ייעודית ב-Co-Location; שלב זה מקביל לשלב ה- Ready to Build  המקובל בפיתוח פרויקטי אנרגיה).
במקביל, מקדמת SAGE תחנות כוח מבוססות גז טבעי במודל Co-location  בהיקף מצרפי של כ- GW1.6 אשר מתוכננות לקום לצד חלק מאתרי הדאטה סנטרס ולתמוך באספקת חשמל ייעודית עבורם. 
מבנה העסקה מגלם מחיר כניסה אטרקטיבי של כ-32 אלף דולר ל-MW IT לשלב הפיתוח הראשון של פורטפוליו הפרויקטים, וכ-9 אלף דולר ל-MW IT על מלוא הפורטפוליו. החברה מעריכה כי פיתוח הפרויקטים עד לשלב ה-Powered Land  צפוי לייצר ערך עודף משמעותי של כ-200-400 אלף דולר לכל MW IT.
בהתאמה, כבר ממימוש השלב הראשון בלבד בפורטפוליו של SAGE, צפויה החברה ליהנות מתמורה שבין 310 ל- 620 מיליון דולר, בין השנים 2027-2029. (למידע מפורט אודות הפרמטרים ששימשו את החברה בהערכת התמורה הצפויה, ראו את הדיווח המיידי).
מימון העסקה צפוי להתבצע מתוך כספי גיוס ההון שביצעה סטארק פאוור ממשקיעים מוסדיים במסגרת הנפקת מניות וכתבי אופציה. בנוסף, החברה ציינה כי המשך פיתוח פרויקטי SAGE , לרבות קידום פרויקטי הדאטה סנטרס ותחנות הכוח במודל Co-location עד לשלב ה-Powered Land, ימומן באמצעות שילוב של מקורות מימון עתידיים - בהם תזרים מפעילות, גיוסי הון וחוב ומימון פרויקטלי, בהתאם לקצב התקדמות הפרויקטים ולהיקפם.
יצוין, כי ל-SAGE  אין חוב פיננסי או יתרות מזומן מהותיות במועד העסקה, והיא נרכשת על בסיס Cash Free / Debt Free. השלמת העסקה נקבעה בתוך 14 ימים ממועד החתימה. בנוסף, שלושת מייסדי SAGE ימשיכו לנהל את פעילות SAGE גם לאחר השלמת העסקה ויחתמו על הסכמי העסקה חדשים עם החברה. 
עסקת SAGE עולה בקנה אחד עם אסטרטגיית הצמיחה של סטארק פאוור, המבוססת על התפיסה כי זמינות חשמל היא אחד ממנועי הערך המרכזיים בתחום הדאטה סנטרס. העסקה מהווה מהלך כניסה משמעותי לשוק הדאטה סנטרס האמריקאי, באמצעות רכישת פלטפורמת פיתוח ייחודית הכוללת פורטפוליו רחב של פרויקטי Hyperscale בשלבי פיתוח שונים.
הפלטפורמה מנוהלת ע"י צוות מוכח ועתיר ניסיון ובעל היכרות רחבה עם שווקי החשמל בארה"ב, ונהנית מיתרון משמעותי של נגישות מהירה יחסית לחשמל - אחד הפרמטרים הקריטיים והמבוקשים ביותר כיום בשוק הדאטה סנטרס, המייצר ערך גבוה במיוחד לפרויקטים מסוג זה. 
הפרויקט המתקדם ביותר בפורטפוליו,Sagebrush 1 , ממוקם בשוק החשמל SPP, באזור שבו בוצעו בעבר השקעות משמעותיות בתשתיות אנרגיה עבור פרויקט תעשייתי שלא יצא לפועל, ואשר טרם נוצלו. תשתיות אלה כוללות תחנת משנה שהוקמה, וכן תחנת כוח מבוססת גז טבעי בהספק של כ-700 MW, הנמצאת בהקמה ע"י חברת החשמל המקומית בצמידות ישירה למקרקעין שבשליטת Sagebrush 1, ותחנת כוח זו צפויה להגיע להפעלה מסחרית (COD) בשנת 2029.
מעבר לכך, חברת החשמל המקומית מצויה בתהליך רכש של טורבינות גז נוספות עבור תחנת כוח סמוכה נוספת, אשר צפויה להוסיף כ-700  MW נוספים לאזור המיידי של Sagebrush 1, ולהגיע להפעלה מסחרית במהלך השנים 2031–2032. שילוב תשתיות זה יוצר עבור Sagebrush 1 מספר מסלולים פוטנציאליים לגיבוש פתרון אספקת חשמל מדורג, ותומך בנתיב ברור לפיתוח קמפוסHyperscale  בהיקף של למעלה מ- 1.5 GW IT. 
בעקבות התקשרות הרוכשת בהסכם לרכישת SAGE, ולאחר בחינה מעמיקה של איכות פרויקטSagebrush 1  ופוטנציאל הערך הגלום בהמשך פיתוחו, הוסכם בין הצדדים שלא להתקדם בעסקה למכירת הפרויקט שלגביה דיווחה החברה בדיווח המיידי הקודם, לפיו חתמה SAGE על מכתב כוונות (LOI) למכירת הפרויקט בתמורה לתשלומי אבני דרך בסך של כ-45 מיליון דולר ולהשתתפות ברווחים של עד כ-65 מיליון דולר נוספים (סה"כ עד 110 מיליון דולר במצטבר).
להערכת החברה, המשך פיתוח עצמאי של Sagebrush 1 עשוי לאפשר מימוש ערך גבוה יותר, לרבות באמצעות שליטה ישירה בפיתוח ומימוש הפרויקט בשלב Powered Land. 
יצוין כי במקביל לפיתוח ומכירת פרויקטי הדאטה סנטרס בשלב Powered Land, בכוונת SAGE לפתח, לממן, להקים ולהפעיל את תחנות הכוח ה- Co-located לאספקת חשמל לדאטה סנטרס וללקוחות נוספים בסביבה.
בנוסף, ביחס לחלק מהפרויקטים, בכוונת החברה לבחון, בהתאם לשיקולים עסקיים ומימוניים, את האפשרות להותיר אחזקות מסוימות בפרויקטי הדאטה סנטרס, בשותפות עם שותף הקמה, באופן שיאפשר לחברה ליהנות מתזרים ארוך טווח מהחזקה בנכסי Data Centers בתשואות גבוהות, בגין הפרמיות עבור פעילות הפיתוח שביצעה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה