השוק

לקראת המסחר: ההסלמה נמשכת, הנפט מזנק - וכל העיניים על דוחות הענקיות

היום התשיעי ברציפות של תקיפות בין ארה"ב לאיראן שולח את הנפט לזנק, ושוק האג"ח שולח אזהרות. ת"א מחקה אתמול את העליות. השבוע: דוחות טסלה, גוגל ואינטל. מה צפוי היום?
הבורסה לניירות ערך בתל אביב (צילום shutterstock)
יום המסחר נפתח בצל שני כוחות מרכזיים: ההסלמה המתמשכת מול איראן, ששולחת את מחירי הנפט ואת תשואות האג"ח למעלה, ושבוע דוחות גדול בוול סטריט שיכתיב את כיוון הטכנולוגיה.
ארה"ב ביצעה את היום התשיעי ברציפות של תקיפות באיראן, ואיראן הגיבה בהפצצת בעלות ברית של ארה"ב באזור - בעיקר כווית. שני הצדדים עדיין רחוקים מהסכם הפסקת אש, ומספר ההרוגים בעימות עולה. טראמפ הצהיר שאיראן "תשלם" על מותם של אנשי צבא אמריקאיים, והחות'ים בתימן הכריזו על מצור על יצוא הנפט הסעודי.
התוצאה: מחירי הנפט זינקו ונגעו ב-90 דולר לחבית במהלך המסחר. עם זאת - נקודה מעניינת - הברנט עדיין נמוך משמעותית מהשיאים של אפריל ומאי, מה שמרמז שהשוק אולי מתחיל "להביט מעבר להורמוז" ולחפש נתיבי שילוח חלופיים לנפט. במילים אחרות, השוק לומד לחיות עם המשבר.
בעוד שוק המניות "התנער" יחסית מההסלמה, שוק האג"ח מהבהב באזהרה. תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו בחדות - התשואה ל-10 שנים עלתה מעל 5 נקודות בסיס ל-4.6%, והתשואה ל-30 שנה הגיעה ל-5.12%.
המשמעות: שוק האג"ח עדיין חושש מהשלכות המלחמה על האינפלציה. בנוסף, ריבית המשכנתאות בארה"ב עלתה ל-6.67%, קרוב לשיא של שנה. זהו איתות חשוב: גם אם המניות רגועות, "הכסף החכם" בשוק האג"ח לא לגמרי משוכנע.
הבורסה המקומית מחקה את העליות אתמול לקראת הנעילה. ת"א 35, שעלה עד 0.7% במהלך היום, סיים בירידה של 0.1%, ות"א 125 סגר ללא תנועה מהותית. דפוס שחוזר על עצמו לאחרונה - פתיחה אופטימית שמתפוגגת.
הסיפור השלילי הבולט: מגה אור נפלה 6% אחרי שרשות החשמל הודיעה על הקפאת הטיפולים בחיבורי חוות שרתים לרשת. זו מכה ישירה לחברות שבנו סיפור צמיחה סביב מרכזי הנתונים - נושא שכבר פגע בסקטור הקלינטק בעבר. מנגד, בלטו לחיוב אלביט (3.8%) וקמטק (2.5%).
בניו יורק המגמה הייתה שלילית קלה. הדאו ירד 0.6%, ה-S&P 500 ירד 0.2% והנאסד"ק סיים מעט מתחת לקו האפס. מניות השבבים צמצמו עליות לקראת דוחות הענקיות השבוע. השוק מחפש את "הזרז הבא" לסחר ה-AI אחרי סדרת רוטציות בשבועות האחרונים.
וול סטריט העלתה את הציפיות מהדוחות שיתפרסמו השבוע: אלפבית (גוגל), אינטל, IBM וטסלה. המשקיעים מחפשים סימנים שהחברות באמת מרוויחות כסף מה-AI. אחרי שמדד השבבים נכנס לשוק דובי בשבוע שעבר, הדוחות האלה קריטיים: אם יאכזבו, הלחץ על הטכנולוגיה יימשך. אם יפתיעו לטובה, הם עשויים להצית מחדש את הראלי.
הפתיחה היום תלויה בשני גורמים מנוגדים: ההסלמה מול איראן והנפט הגבוה (שמכבידים, אך מיטיבים עם מניות הנפט והגז), מול ההמתנה לדוחות החזקים שעשויים לתמוך. הדואליות חוזרות בפער שלילי של כ-0.4%, כשבין הבולטות יהיו פאלו אלטו שתרד מעל 3%, גילת שתרד קרוב ל-3% ונייס שדווקא תעלה בכ-3%.
עבור החוסך הישראלי, יש כאן שתי תזכורות. הראשונה: האזהרה משוק האג"ח מזכירה שגם כשהמניות רגועות, כדאי לשים לב לאיתותים מתחת לפני השטח - עליית תשואות משמעה לחץ אפשרי על המניות בהמשך.
השנייה: הסיפור של מגה אור ממחיש את הסיכון הרגולטורי הנקודתי - החלטה של רשות אחת יכולה למחוק אחוזים ממניה בודדת. בדיוק בגלל זה, פיזור על פני סקטורים ומניות הוא ההגנה הטובה ביותר. כמו תמיד, לא כדאי לפעול בחיפזון על רקע כל אירוע, גם אם הוא נראה דרמטי.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה