השוק
הביטקוין עקף את ה-S&P 500 ואת הזהב: זה מה שיקרה מכאן
המהלך של הבנק הפדרלי מול שוק האג"ח הצית ראלי היסטורי במטבע. לראשונה זה חצי שנה הביטקוין מכה גם את הזהב וגם את מדד ה-S&P 500. מה מניע את הזינוק, ולמה בבית ההשקעות הענק חושבים שהפעם זה שונה?
הביטקוין השלים בשבוע האחרון זינוק חד של כ-20% והתקרב לרף 80 אלף דולר, הרמה הגבוהה ביותר שלו מאז מאי - ובכך הפך את המטבע הגדול בעולם לנכס שמניב בחצי השנה האחרונה תשואה טובה יותר גם מהזהב וגם ממדד המניות המוביל S&P 500.
הזרז המרכזי הגיע דווקא משוק האג"ח: הכרזת משרד האוצר האמריקאי על הרחבת רכישות האג"ח הממשלתיות לטווח ארוך, מהלך שהחליש את הדולר ולחץ את תשואות האג"ח מטה.
ב-19 באוגוסט הודיע משרד האוצר האמריקאי שיגדיל את היקף רכישות האג"ח הארוכות, ושר האוצר סקוט בסנט אישר למחרת שהיקף כל פעולה עשוי לעבור 4 מיליארד דולר, הכפלה של התקרה הקודמת. התשואות הארוכות ירדו בעקבות ההודעה, מה שמקטין את "עלות ההזדמנות" של החזקת נכסים שאינם נושאים ריבית כמו ביטקוין וזהב.
"משרד האוצר שינה את השיחה בשוק גם אם לא שינה את המדיניות המוניטרית", אמר סטיבן אינס, אסטרטג גלובלי ב-Quintex Intel. לדבריו, הביטקוין הפך ל"אח בעל הביתא הגבוהה" של הזהב באותה עסקת מאקרו, כלומר תגובה חדה יותר לאותם כוחות.
לפי נתוני Dow Jones Market Data, בחלון של חצי שנה אחורה הביטקוין עוקף כעת את שני הנכסים שאליהם הוא מושווה בדרך כלל. לשם השוואה, מדד S&P 500 עלה כ-11% באותה תקופה, והזהב, שנהנה מראלי משל עצמו השנה, נותר מאחור בחלון הזה. חשוב לסייג: למרות הזינוק, הביטקוין עדיין רושם ירידה מתחילת 2026, אחרי שפתח את השנה סביב 87 אלף דולר.
הראלי ניזון גם ממנגנון פנימי. עליית המחירים אילצה סוחרים שהימרו על ירידה לסגור פוזיציות, במה שמכונה "שורט סקוויז", ולפי הדיווחים חוסלו יותר מ-4 מיליארד דולר בהימורים כאלה.
במקביל חזר הכסף המוסדי: קרנות הסל האמריקאיות על ביטקוין גייסו כ-1.9 מיליארד דולר בשבוע, הגיוס השבועי החזק מאז אוקטובר. קרן IBIT של בלאקרוק, הגדולה בקטגוריה, לבדה גייסה כחצי מיליארד דולר ביום שישי - יום הגיוס החזק שלה מאז ינואר.
בבית ההשקעות פנדסטרט של טום לי מעריכים שהפעם המהלך חזק יותר. במכתב ללקוחות נכתב שהעלייה שבאה אחרי השורט סקוויז מרמזת שהראלי עשוי להיות "עמיד יותר מתיקון טכני". בחברה מצביעים על הזרמות חזקות לקרנות הסל, על עלייה בפעילות המסחר, ועל כך שבשוק האופציות משקיעים כבר משלמים על חשיפה לעליות עתידיות ולא רק לזינוק קצר טווח.
בנוסף, החברה הדגישה שהביטקוין עלה בלי רכישות חדשות מצד Strategy, המחזיקה המוסדית הגדולה בעולם, שלא קנתה מטבעות כבר שבועיים - כלומר קיים דלק פוטנציאלי נוסף אם תחזור לשוק.
לצד האופטימיות, יש סימני אזהרה. בית ההשקעות BTIG מזכיר שזינוק דומה בינואר 2023 דעך בתחילה לפני שהמטבע מצא תמיכה. המדדים הטכניים מצביעים על "קניית יתר", וסביב 74 עד 78 אלף דולר ממתין היצע כבד שעלול לבלום.
מנגד, בבנק סטנדרד צ'רטרד נותרו שוריים: ראש מחקר הנכסים הדיגיטליים בבנק, ג'פרי קנדריק, כתב שתחזית של 100 אלף דולר עד סוף השנה נמוכה מדי.
עבור המשקיעים המסקנה כפולה. ראשית, הסיפור ממחיש עד כמה החלטות מאקרו בוושינגטון, ובראשן ההתמודדות עם החוב האמריקאי, מזיזות ישירות את הביטקוין והזהב שבתיק. שנית, הראלי הזה נבנה במידה רבה על מינוף וחיסול שורטים, ולכן הוא תנודתי מטבעו.
עוד ב-
מי ששוקל חשיפה כעת, בין אם דרך קרנות סל ובין אם ישירות, צריך לזכור שאחרי זינוק כזה הסיכון לתיקון חד עולה. אין באמור המלצה, וכל החלטה מחייבת התאמה אישית וניהול סיכונים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



