השוק
ב-1.3 מיליארד שקל: ענקית ההשקעות מוכרת את מניות החברה הביטחונית
קרן פידליטי, שהחזיקה כמעט 10% מנקסט ויז'ן, מוכרת כ-5.7 מיליון מניות בהנחה של 7% על מחיר השוק. לאחר העסקה היא תישאר עם כ-3.1 מיליון מניות ותחדל להיות בעלת עניין בחברה
קרן ההשקעות האמריקאית פידליטי מצמצמת משמעותית את השקעתה בנקסט ויז'ן, יצרנית מערכות הצילום המיוצבות לכלים אוויריים וקרקעיים. במסגרת העסקה נמכרו כ-5.7 מיליון מניות של החברה תמורת כ-1.3 מיליארד שקל, כאשר הפצת המניות בוצעה באמצעות בנק ההשקעות גולדמן סאקס.
המניות נמכרו במחיר של כ-227 שקל למניה, המשקף הנחה של 7% ביחס למחיר הסגירה של נקסט ויז'ן, שעמד על 244 שקל. לפני המכירה החזיקה פידליטי בכ-8.8 מיליון מניות, ולאחר העסקה היא צפויה להישאר עם כ-3.1 מיליון מניות בלבד, כך פורסם בכלכליסט.
המשמעות היא שפידליטי מוכרת כמעט שני שלישים מהחזקתה בנקסט ויז'ן, ובכך יורדת מתחת לרף של 5% והופכת מבעלת עניין לבעלת מניות שאינה מוגדרת כבעלת עניין בחברה. לפי הדיווחים, חלק משמעותי מהמניות בעסקה נרכש על ידי גופים זרים.
פידליטי הפכה לבעלת עניין בנקסט ויז'ן במהלך 2025, לאחר שבנתה את ההחזקה בשתי פעימות. תחילה רכשה מניות בבורסה, ובהמשך השתתפה בגיוס הון שביצעה נקסט ויז'ן בספטמבר 2025, בהיקף של 200 מיליון דולר.
נקסט ויז'ן מפתחת ומייצרת מערכות צילום מיוצבות המיועדות, בין היתר, לכלים אוויריים כמו כטמ"מים ורחפנים, וכן לכלים קרקעיים. מוצרי החברה מיועדים לשימושים צבאיים ואזרחיים, ולקוחותיה כוללים בעיקר יצרני מערכות.
מכירת מניות פידליטי מגיעה לאחר תקופה שבה נקסט ויז'ן משכה עניין גם מצד משקיעים זרים נוספים. ביוני 2026 מכרו מייסדי החברה מניות בהיקף של כ-570 מיליון שקל, שהיוו כ-2.2% ממניות החברה, לגופים מוסדיים זרים. באותה עסקה עמד מחיר המניה על 270 שקל.
עוד ב-
נקסט ויז'ן נסחרת בבורסה לניירות ערך בתל אביב, ושווי השוק שלה עומד על כ-22.6 מיליארד שקל. מתחילת 2026 עלתה מניית החברה בכ-16%.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



