השוק
יצחק תשובה מפתיע: עסקת המיליארדים עם ענקית הגז חוזרת לשולחן
רשות התחרות העניקה פטור כמעט מלא להסכם אספקת הגז ממאגר לווייתן לדליה אנרגיה, שבועיים בלבד לאחר ששותפויות הגז הודיעו על ביטולו ומסמנת כי הקרב הגדול רק בתחילתו
תפנית חדה במאבק היצרי על עסקת הענק בשוק האנרגיה: רשות התחרות פרסמה היום (שלישי) את החלטתה והעניקה פטור כמעט מלא להסכם אספקת הגז ממאגר לווייתן לחברת דליה אנרגיה. הצעד מגיע כבועיים בלבד לאחר ששותפויות לווייתן, ניומד בבעלות יצחק תשובה ורציו, הודיעו בדרמטיות על ביטול ההסכם – מהלך שבשוק העריכו כי נבע בעיקר מחשש מסירוב של רשות התחרות.
הממונה על התחרות, מיכל כהן, קבעה כי ההתקשרות ארוכת הטווח ומנגנון ה-Take or Pay (המחייב תשלום גם ללא צריכה בפועל) נחוצים להקמת תחנות הכוח ואינם פוגעים בתחרות. עם זאת, הרשות חסמה סעיף אחד בלבד: המגבלה שהוטלה על דליה למכור עודפי גז לצדדים שלישיים, לאחר שהצדדים לא סיפקו לה נימוק מספק לכך.
העסקה שנחתמה במאי נועדה להבטיח אספקה של 1.3 עד 1.7 BCM גז בשנה למשך 20 שנה (החל מ-2030), לטובת הפעלת שתי תחנות כוח חדשות באשכול ובצפית בהספק של כ-850 מגה-ואט כל אחת.
עוד ב-
כעת, קביעת הרשות כי החוזה חוקי בעיקרו ומעניק ודאות לצרכנים ולמממנים מעמידה באור מורכב את טענות הביטול של ניו-מד ורציו, ומסמנת כי הקרב המשפטי והמסחרי בין הצדדים רק בתחילתו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



