השוק

וול סטריט בירידות, אבל המניה הזאת טסה ב-56.6%

המדדים האמריקאיים סיימו בירידות מתונות, אך במניות נרשמו תנודות חדות: הבנקים התקשו לשמור על העליות, החשש מתחרות סינית הכביד על השבבים, ועסקה של 1.3 מיליארד דולר הקפיצה את באמבל. גם דוחות חזקים לא הבטיחו למשקיעים סיום ירוק. סיכום המסחר
מערכת ice | 
בורסה מדדים (צילום shutterstock)
וול סטריט ננעלה אמש (שלישי) בירידות קלות במדדים, אחרי יום שבו מניות הבנקים והשבבים סיפקו תנודות חדות, ובאמבל זינקה בעקבות הודעה על מכירתה. מדד S&P 500 ירד ב-0.02% ל-7,805.45 נקודות, נאסד"ק איבד 0.15% וסיים ב-27,204.38 נקודות, והדאו ג'ונס נסוג ב-0.35% ל-51,670.10 נקודות.
אחת המניות הבולטות הייתה באמבל, שסיימה את היום בזינוק של 56.6%. מפעילת אפליקציית ההיכרויות חתמה על הסכם לרכישתה בידי Ithaca Holdings תמורת 1.3 מיליארד דולר במזומן. עם השלמת העסקה תהפוך באמבל לחברה פרטית ותימחק מהמסחר. לפי תנאי ההסכם, בעלי המניות יקבלו 6.05 דולר למניה, מחיר המעניק פרמיה של כ-138% ביחס לשער הסגירה ב-9 באוקטובר, לפני הפרסומים על העסקה.
העסקה מגיעה אחרי תקופה קשה לבאמבל. בעת הנפקתה, לפני יותר מחמש וחצי שנים, הוערכה החברה ב-14 מיליארד דולר, הרבה מעל סכום הרכישה הנוכחי. החברה סבלה מירידה במספר המשתמשים, כשצעירים גילו פחות עניין באפליקציות היכרויות וחיפשו גם אפשרויות למפגשים פנים אל פנים. מטה החברה יישאר באוסטין לאחר השלמת הרכישה, לצד משרדיה בלונדון ובניו יורק.
במגזר הבנקאות, גם דוחות שעקפו את התחזיות לא הבטיחו עלייה במניה. סיטיגרופ סיימה בירידה של 5.6%, וולס פארגו איבדה 3.1%, ג'יי.פי מורגן ירדה ב-0.9% וגולדמן זאקס נחלשה ב-0.2%. במניות השבבים, מיקרון איבדה 3.6%, בעוד ברודקום עלתה ב-0.7%.
גולדמן זאקס הציגה רווח של 17.01 דולר למניה ברבעון השלישי, לעומת תחזיות שנעו בין 12.86 ל-13.02 דולר. הכנסות הבנק הגיעו ל-18.68 מיליארד דולר, מעל הצפי ל-16.71 מיליארד דולר. המניה קפצה ביותר מ-4% בתחילת היום, אך מחקה את העלייה עד הנעילה. גם יונייטד-הלת' הפכה כיוון: אחרי שעלתה במהלך המסחר עד 5.6%, היא סיימה בירידה של 0.2%.
בג'יי.פי מורגן נרשמה אכזבה מהתוצאות. הבנק הציג רווח של 5.57 דולר למניה לעומת צפי ל-5.90 דולר, והכנסות של 50.91 מיליארד דולר לעומת תחזית ל-51.22 מיליארד דולר. עם זאת, תחזית הכנסות הריבית נטו לרבעון הרביעי עמדה על כ-28 מיליארד דולר, מעל הערכות האנליסטים ל-27.42 מיליארד דולר.
הלחץ במיקרון הגיע על רקע החשש מתחרות סינית גוברת בתחום הזיכרון. CXMT הודיעה על התקדמות טכנולוגית ומתכננת להשיק עד סוף השנה שבב חזק יותר. לכך הצטרפו אזהרות מצד בכירים בתעשייה בנוגע להיקף ההשקעות בבינה מלאכותית וליכולת לממן אותן.
בין ההודעות העסקיות של היום בלטה גם הרחבת השותפות בין טאואר לסמטק. סמטק תשקיע בהבטחת יכולת ייצור במפעלי טאואר עבור רכיבי קישוריות למרכזי נתונים ולתשתיות בינה מלאכותית. סנטינל וואן הודיעה מצדה על גיוס של 1.25 מיליארד דולר באמצעות אג"ח להמרה ללא ריבית, לפירעון ב-2031, ועל כוונה להשתמש בחלק מהכסף לרכישת מניות עצמית בהיקף של עד 150 מיליון דולר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה