משפט
דרמה בתיק יונט קרדיט: כתב אישום הוגש נגד משה כחלון
השר לשעבר הודה במסגרת הסדר טיעון בעבירת דיווח לפי חוק ניירות ערך. במקביל, הוגשו כתבי אישום נגד בעלי השליטה בגין מרמה בנסיבות מחמירות וגניבת עשרות מיליוני שקלים מקופת החברה
פרקליטות המדינה הגישה למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א כתב אישום נגד צחי אזר, שלמה אייזיק, שי פנסו, החברות שבבעלותם – יונט קרדיט שירותים פיננסיים בע"מ ויונט הפרטית – וכן נגד מעורבים נוספים, במסגרת פרשה העוסקת בהתנהלות החברה הציבורית "יונט קרדיט", שעסקה במתן אשראי חוץ־בנקאי.
כתב האישום מייחס לנאשמים, כל אחד על פי חלקו, עבירות מרמה והפרת אמונים בתאגיד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ועבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך. במקביל, במסגרת הסדר טיעון, הוגש כתב אישום נגד השר לשעבר משה כחלון, בגין עבירת ניירות ערך.
על פי כתב האישום, שהוגשו על ידי עוה"ד יוסי צדוק, דרור לוי ודנה שטרום ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה, הפרשה המרכזית עוסקת בעסקת הקצאה שבוצעה בשנת 2020, במסגרתה הוקצו 2 מיליון מניות של החברה הציבורית, בשווי של 50 מיליון ש"ח, לטובת החברה הפרטית של בעלי השליטה ויועצים נוספים.
על פי הנטען, הציגו בעליל השליטה, היועצים וקצין הציות של החברה, מצגי שווא למוסדות החברה הציבורית לפיהם מקור המימון של העסקה הם מקורות חיצוניים שקשורים לבעלי השליטה. בפועל, בעלי השליטה יחד עם יתר המעורבים, תכננו והוציאו לפועל עסקה סיבובית שלפיה מקור המימון של רכישת המניות הוא כספי החברה הציבורית עצמה, וכך קיבלו לידיהם במרמה מניות בשווי עשרות מיליוני שקלים.
פרשה נוספת מיוחסת בעיקרה לבעלי השליטה בחברה ולמתפעל סניף נצרת של החברה, ועוסקת באי סדרים כספיים חמורים בסניף נצרת, ובהם חשד למעילה בהיקף של כ־5 מיליון ש"ח. על פי הנטען, אי הסדרים התגלו כבר בסוף שנת 2020 והוסתרו מדירקטוריון החברה ומהציבור. רק באמצע שנת 2022 דווחו הממצאים לדירקטוריון, אשר פעל למינוי בודק חיצוני ולפרסום המידע לציבור.
בעקבות חשיפת הפרשות הושעה המסחר במניית החברה, המניה נגרעה מהמדדים, דירוג האשראי של החברה הורד ורואי החשבון המבקרים משכו את אישורי הדו"חות הכספיים לשנים 2020–2022.
בנוסף, מיוחסות לצחי אזר משיכות כספים אישיות מהחברה הציבורית בהיקף של כ־400 אלף שקלים.
כאמור, במקביל, הגישה פרקליטות מיסוי וכלכלה כתב אישום במסגרת הסדר טיעון נגד השר לשעבר משה כחלון, שכיהן כיו"ר דירקטוריון החברה הציבורית יונט קרדיט בין יוני 2021 ליוני 2022. על פי כתב האישום, לאחר שעודכן בתחילת שנת 2022 בדבר אי סדרים מהותיים בסניף נצרת, לא פעל כחלון להבאת מלוא המידע לידיעת דירקטוריון החברה והציבור, כנדרש לפי חוק ניירות ערך.
עוד ב-
בהתאם להסדר, כחלון יודה בכתב האישום והצדדים יעתרו להטלת מאסר על תנאי, קנס בסך 180 אלף שקלים והגבלת כהונה כנושא משרה בחברה ציבורית למשך 18 חודשים. התיק נחקר על ידי מחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.החונטה ממש אותו לקראת הבחירות. האופוזיציה זקוקה לגנבמראה שעל הקיר 05/2026/17הגב לתגובה זו0 0קולות מהימין. כחלון תמיד היה של החונטה. הוא עצר כל חקיקה נגד בג״צ. ועכשיו הם מחלצים אותו לסיבוב שני. אם היה משל הקואליציה היה בתא עם הפשפשים עכשיו.סגור



