משפט

עוקץ המילואים נחשף: נעצר חשוד בהתחזות לחייל ובהונאת עשרות אזרחים

?לפי החשד, סיפר שאיבד את הארנק או הוקפץ למילואים וביקש הלוואה. במקרה אחר לקח כרטיס אשראי מאישה בכיסא גלגלים ומשך אלפי שקלים ללא ידיעתה
חיילים-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
בקשה להלוואה קטנה וסיפור על מצוקה בדרך למילואים עומדים במרכז פרשת הונאה שהותירה, לפי המשטרה, עשרות קורבנות ברחבי הארץ. בתום חקירה ומצוד שנמשכו למעלה משנה, נעצר חשוד בהתחזות לחייל מילואים ובהוצאת עשרות אלפי שקלים מאזרחים, בהם אנשים עם מוגבלויות וחסרי ישע.
על פי החשד, האיש פנה לאזרחים והציג את עצמו כמילואימניק שנקלע למצוקה כלכלית ואיבד את ארנקו. הוא שכנע אותם להעביר לו כסף כהלוואה, ולאחר שקיבל את הכספים נעלם. החוקרים אספו מידע מעשרות מקרי הונאה שהתרחשו לאורך שלוש השנים האחרונות, בין היתר בקריות, בתל אביב, בירושלים ובדרום, והצליבו את פרטי המקרים כדי לזהות את שיטת הפעולה.
אחד המקרים המרכזיים בחקירה נוגע לאישה המתניידת בכיסא גלגלים, שעמה ניהל החשוד קשר. לפי המשטרה, הוא ביקש ממנה הלוואה של שקלים בודדים בטענה שהוקפץ למילואים. בהמשך לקח את כרטיס האשראי שלה כדי למשוך עבורה כסף מהכספומט, אך על פי החשד משך אלפי שקלים ללא ידיעתה, נעלם וניתק עמה קשר.
החשוד אותר ונעצר במסגרת שיתוף פעולה בין תחנות משטרה ברחבי הארץ. במשטרה מסרו כי במהלך חקירתו הודה במעשים המיוחסים לו, וכי מעצרו הוארך מעת לעת. לפי גוף הודעת המשטרה, צפויה להיות מוגשת נגדו הצהרת תובע לקראת הגשת כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים.
"משטרת ישראל תמשיך לפעול בנחישות נגד עבריינים המנצלים את תום ליבם של אזרחים ופוגעים באוכלוסיות פגיעות וחסרות ישע", נמסר מהמשטרה. "המשטרה לא תרפה מאותם עבריינים עד הבאתם לדין".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה