משפט
יאיר לפיד תוקף את פולין: "חרפה, היחסים יפגעו קשות"
שר החוץ וראש הממשלה החליפי יוצא במתקפה חסרת מעצורים נגד פולין לאחר אישור החוק האוסר על יהודים וצאצאים של ניצולי שואה להשיב את הרכוש מאדמת פולין. השרה לשיוויון חברתי: "החלטה נפשעת, הרצחת וגם ירשת?"
זעם גדול בישראל על החוק הפולני שאושר היום (חמישי) בפרלמנט בפולין לפי יהודים וצאצאים של ניצולי שואה לא יוכלו להחזיר רכוש שנמצא על אדמת פולין בהתאם להצהרת טרזין משנת 2009 וקראה לכל המדינות הרלוונטיות להחזיר ליהודים רכוש שנגזל מהם בתקופת השואה.
שר החוץ וראש הממשלה החליפי, יאיר לפיד יצא במתקפה נגד פולין על אישור החוק ואמר: "הצהרת טרזין, שהתקבלה בשנת 2009, קוראת לכל המדינות הרלוונטיות לפעול למען השבת רכוש יהודי, שנגזל בתקופת השואה. ישראל מצפה ממדינות אלו שיפעלו על פי עיקרון זה. העובדה שפולין מתנערת מהצהרה זו היא מדאיגה וחמורה ביותר. הצעת החוק הפולני, המונעת למעשה השבת רכוש יהודי, או פיצוי תמורתו, לידי ניצולי השואה וצאצאיהם, היא עוול נוראי וחרפה הפוגעת בזכויותיהם של ניצולי השואה וצאצאיהם ויוצאי הקהילות היהודיות, שחיו בפולין במשך מאות שנים. זהו צעד בלתי נתפס".
לפיד המשיך במתקפה: "חוק לא מוסרי זה, יפגע קשות ביחסים בין המדינות. אנחנו רואים בחומרה ניסיון למנוע החזרת על הרכוש, שנגזל מיהודים ע"י הנאצים ועוזריהם במהלך השואה במדינות אירופה מלחזור לידי בעליו החוקיים. שום חוק לא ישנה את ההיסטוריה. זו חרפה שלא תמחוק את הזוועות ואת זכרון השואה. מדינת ישראל תעמוד כחומת מגן להגנה על זכרון השואה ועל כבוד ניצולי השואה ורכושם. פולין, שעל אדמתה נרצחו מיליוני יהודים, יודעת מהו הדבר הנכון לעשות".
גם השרה לשיוויון חברתי, מירב כהן יצאה נגד החוק הפולני: "מדאיג שביום בו אנו מציינים את יום ההוקרה לשורדי השואה, הפרלמנט הפולני מעביר החלטה נפשעת, אשר במסגרתה שורדי השואה ובני משפחותיהם לא יוכלו להשיב את רכושם. נמשיך ונפעל בכדי לסכל את האי צדק הזה, אשר עונה במלואו על האשמתו של אליהו הנביא. הרצחת וגם ירשת?"
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.לפידפופר 06/2021/26הגב לתגובה זו0 0לפיד,תוקף את פולין אבל אבא שאלחה איה,אמלשין של פולין על איהודים לפיד,אבא לא איה אדם אמין לפיד אבא שאלחה איה בוגד ביהודיםסגור
-
3.כך פועל טירוןמייק 06/2021/26הגב לתגובה זו0 0כך פועל טירון, חסר השכלה ונסיון.סגור
-
2.שודיוספוביץ' 06/2021/25הגב לתגובה זו1 0החק הפולני מונע את השוד שלהפולנים על ידי האשכנזים בגלל הגזל והרצח של הנאצים הגרמנים.סגור
-
1.רכושעופר2 06/2021/25הגב לתגובה זו1 2מתי הקיבוצניקים יחזירו את הרכוש שגזלו מהציבור? כל הכבוד לפולין.סגור


