בארץ

הממשלה תקצה 3.9 מיליארד שקל לתוכנית חומש: אלו המרוויחים

ראש הממשלה ושר האוצר אישרו תכנית חומש מקיפה לפיתוח כלכלי-חברתי ביישובים הדרוזים והצ'רקסים בצפון הארץ. "הם ביקשו הרבה מאוד זמן והגיע הזמן לעשות"
מערכת ice | 
בנימין נתניהו, בצלאל סמוטריץ' (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל)
הממשלה אישרה היום (ראשון) את התוכנית להעצמה ולפיתוח כלכלי-חברתי לשנים 2025-2029, ביישובים הדרוזים והצ'רקסים ברמת הגולן, בגליל ובכרמל.
במסגרת תכנית החומש יוקצה תקציב של 3.9 מיליארד שקל, מתוכם יוקצה תקציב תוספתי בהיקף של 2.6 מיליארד שקל, במטרה לתת מענה רחב ומקיף לצרכי האוכלוסיות. 
התוכנית כוללת סבסוד הוצאות פיתוח במכרזי מקרקעין למשרתי כוחות הביטחון, שיקום ופיתוח תשתיות, שטחים פתוחים ומוסדות ציבור בישובים, חיזוק מרכזי התרבות והמורשת הדרוזית, פיתוח אזורי תעשייה וסיוע לעסקים קטנים ובינוניים, ועוד.
ראש הממשלה בנימין נתניהו: ״יש לנו מחויבות עמוקה לאחינו בקהילה הדרוזית. המחויבות הזאת כוללת גם את הדרוזים במרחב, ובייחוד בסוריה. אלו דברים שמשקפים את עוצמת הקשר בינינו לבין הקהילה הדרוזית. הם נלחמים איתנו כתף אל כתף; יש לנו ברית ייחודית, קוראים לה ברית דמים".
 
עוד הוסיף: "אנחנו מקדמים תוכנית חומש שכוללת כמעט 4 מיליארד שקל לחברה הדרוזית. אנחנו מקדמים את הישובים, אנחנו עושים זאת גם בחיבורי חשמל וסבסוד בנייה חדשה גם לחיילים משוחררים וגם לזוגות צעירים. הם ביקשו הרבה מאוד זמן - והגיע הזמן לעשות את זה".
  
שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳: "התוכנית כוללת השקעה בתשתיות, חינוך, תרבות, תעשייה ועסקים קטנים, לצד סבסוד הוצאות פיתוח במכרזי מקרקעין עבור משרתי כוחות הביטחון. מדובר בהשקעה ישירה בחיזוק היישובים, בביטחון הכלכלי של התושבים ובהבטחת עתיד טוב יותר לדור הבא".
נזכיר כי הדברים באים על רקע שיתוף פעולה גובר, בין מדינת ישראל לקהילה הדרוזית בסוריה, בעקבות נפילת שלטון אסד וניסיון של ישראל ליצור גבול בטוח יותר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה