בארץ

יום העצמאות 2025: אלו כל משיאי המשואות שישתתפו בטקס

טקס המשואות יתקיים השנה בסימן "גשרים של תקווה". הכנו עבורכם את הרשימה המלאה של מדליקי המשואות שיקחו חלק השנה בטקס הדלקת המשואות ביום העצמאות ה-77 למדינת ישראל

מערכת ice | 
טקס הדלקת המשואות (צילום יונתן זינדל פלאש 90)
במהלך השבוע האחרון, התפרסמו הנבחרים לטקס הדלקת המשואות ביום העצמאות ה-77 למדינת ישראל. ממשלת ישראל הודיעה כי טקס הדלקת המשואות ביום העצמאות השנה יעמוד השנה בסימן "גשרים של תקווה". 
את המשואות ידליקו אנשי חזון ומעש שמזכירים לנו בפועלם שרב המחבר על המפריד בינינו, אנשים המהווים גשרים לפיתוח ולחיזוק יתדות התקווה בכל תחומי החיים בישראל. אושרה הצעתה של השרה, מירי רגב להגדלת מספר משיאי המשואות שמספר אנשים מאותו תחום להשיא אחת מ-12 משואות.
הנה הרשימה המלאה:
בין השמות, הם שורדי השבי, אמילי דמארי ואלי שרעבי ישיאו משואה, זאת לאחר ששבו בעסקת החטופים האחרונה. גם רחל אדרי, המוכרת לרבים כ"רחל מאופקים" נבחרה להשיא משואה בעקבות סיפורה היוצא דופן שהפגינה מול המחבלים בעת המתקפה ב-7 באוקטובר.
בגזרת הספורט, כדורסלני ה-NBA, עמרי כספי שכיום מתעסק בפעילות הסברה בעולם למען ישראל ודני אבדיה שהפך לשחקן מוביל בליגה הטובה בעולם. בנוסף להם, נבחרה גם המדליסטית הפראלימפית גל חמרני, קפטנית נבחרת ישראל בכדורשער נשים. עוד שם בתחום הספורט שבחרו חברי הוועדה הציבורית הוא אורן סמג'דה, מאמן נבחרת ישראל בג'ודו שאיבד את בנו במהלך מלחמת "חרבות ברזל" ואף הוביל לזכייה במדליה של פיטר פלצ'יק באולימפיאדה שהתקיימה בפריז. 
בהמלצת הרמטכ"ל, פאיז פארס וסא"ל במילואים וחגית אלון אלחרר על בחירתם להשאת משואה משותפת. בהודעת בחירתם נכתב: "חגית ופאיז הם גשרים אנושיים של תקווה והשראה שמייצגים במסירות את כלל לוחמי צה"ל בסדיר ובמילואים שמהווים את חומת המגן החוצצת בין מדינת ישראל לאויביה".
הוועדה הציבורית המייעצת להשיא משואה בחרה באיש התקשורת היהודי-אמריקאי, בן שפירו להשיא השנה משואה: "בן שפירו הוא מגדולי תומכיה של מדינת ישראל בעולם". ההיסטוריונית, לבנת זמיר תשיא משואה לאחר תרומתה לחיזוק הקשר עם יהודת ארצות ערב.
עוד חלק מהשמות הם ירין אילוביץ, הדי ג'י של מסיבת הנובה, ד"ר אלי דוד, חוקר בתחום הבינה המלאכותית, ענבר בן סימון, רעייתו של רז בן סימון לוחם המילואים שנפצע בחודש יוני האחרון ושורדת הנובה, הפסיכולוגית הארגונית שסייעה לחץ פצועים בזמן שאיבדה את שלומי, אחיה ובן זוגו, ד"ר לילה גורביץ' שהיו איתה במסיבה.
בנוסף, צי'קי אלגניאן בת ה-84, קיבלה את הזכות להשיא משואה מצד הוועדה לאחר שהפכה את שהקימה מיזם להכנת אוכל לחיילים בביתה. עוד מי שהקים מפעל יוצא דופן וישיא משואה בטקס הוא שי גראוכר, לאחר שהקים מפעל החסד "ביחד ננצח". בתחום המוזיקה, הזמרים האהובים והמשפיעים במוזיקה הישראלית, מיכה שטרית, זהבה בן ודנה אינטרנשיונל יקבלו את הכבוד וישיאו משואה בטקס השנה. 
בלנקה גוט בת ה-90 לקחה יוזמה פרטית ונרתמה לטובת חיילי צה"ל, שבנימוקי הבחירה של הוועדה שהוצגו נכתב: "רוח ההתגייסות והנתינה של בלנקה לא עוצרת גם בעשור העשירי לחייה. בידיה הטובות היא מתפעלת בהצלחה מרשימה מפעל מחמם לב". 
בן קרסו, הוא משיא המשואה הצעיר ביותר שנבחר לטקס הדלקת המשואות, במהלך המלחמה עזר בהסברה הישראלית כששיתף את חוויתיו כילד במדינה. רחלי טדסה-מלקאי היא המנהלת של קהילת נשים אתיופיות שמונה כ-16 אלף איש.
משיא משואה נוסף הוא מכלוף אוחנה, בן 68, מנהל בית העלמין בקריית שמונה, במהלך המלחמה מכלוף עשה הכל והעניק כבוד אחרון לאלו שהלכו לעולמם. המעצבת אורלי רובינזון, הקימה את המיזם החברתי שעזר למפונים לרהט את ביתיהם הזמניים. בנוסף, נבחר חיים טייב אשר הקים את קרן "מנודמין", המקדם את החוסן הלאומי והערבות הההדדית.
במהלך מתקפת ה-7 באוקטובר הרב שמואל סלוטקי על פלוגה של יחידת סריקת החללים המטכ"לית שחיפשה נעדרים בדרום, בהודעת בחירותו נכתב: "במעשיו וברוחו הוא מגלם את היכולת לצמוח מתוך השבר ולהמשיך לפעול לביצור בטחונה ואחדותה של המדינה שאנחנו כל כך אוהבים".
ריקי סיטון, המנהלת את פרויקט "חברותא" של ארגון "איילת השחר" ומתנדבת בכיכר החטופים מידי יום. בבחירת הועדה נכתב: "פועלת ללא לאות כדי לחבר בין חלקי העם ולאחד אותם מאחורי התפילה להשבתם של כלל החטופים".
רנ"ג במילואים איציק אקריש, במשך 17 שנה פיקד על מחנה זרוע היבשה והקים את תכנית "שווים במדים" המשלבת חיילים עם צרכים מיוחדים בצה"ל. עוד בין הנבחרים, הוא לוחם המילואים אלישע מידן, שנפצע קשה בפיצוץ בבית הצמוד למסגד בצפון רצועת עזה, למרות זאת התעקש לקרוא לאחדות בעמנו. רפאל ארווס, אביו של סמ"ר שי ארווס ז"ל שנפל באסון הנמ"ר בג'באליה בחודש אוקטובר האחרון. לאחר האסון החליט רפאל להקדיש את חייו להנצחת בנו.
שלושה משרתי המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים אשר הובילו את מבצע הביפרים בלבנון נבחרו על ידי הועדה בראשות השרה להשיא משואה. בתגובתם:  "שלושת אנשי המוסד ר', ד' ונ' עומדים יחד עם חבריהם לארגון מאחורי המבצע המכונן שייכנס לדברי הימים של העשייה המבצעית בעולם כולו".
עו"ד נטשה האוסדורף, בת לקהילת יהודי בריטניה ומומחית למשפט בינלאומי, קיבלה את הזכות להשיא משואה בטקס הקרוב בעקבות ייצוג מדינת ישראל מול העולם במהלך המלחמה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה